Pagina1 van 1

MacOS – Dropbox – Verwijder "Move to Dropbox" in Finder

macOS – Dropbox – Verwijder "Move to Dropbox" in Finder

Welkom bij de Tweaking4All gemeenschapsforums!
Voor je gaat deelnemen, bekijk de Forum Regels!

Specifieke onderwerpen: Start het onderwerp met de naam van het programma of systeem.
Voorbeelden: "MacOS X - Jouw vraag", "MS Word - Jouw Tip of Truc".

Merk op: Omschakelen naar een andere taal zal niet werken als je een post aan het lezen bent.
Posts/Reacties hebben geen tegenhanger in de andere taal.




RSS Feed

Home Forums Software MacOS X Software macOS – Dropbox – Verwijder "Move to Dropbox" in Finder

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  hans 6 maanden, 3 weken geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • 5521

    hans
    Sleutelbeheerder

    Dropbox is geweldig, in mijn opinie anyway …

    Er zijn echter twee dingen die me storen ….

    1) Aliases/Symbolic links worden gevolgd en compleet gesynct …

    Op zich geen gek idee, alleen een probleem als je bijvoorbeeld als programmeur een alias in DropBox hebt staan naar “Applications” omdat je dat nodig had om een DMG te maken. Beetje klote dat dan de hele “Applications” directory door Dropbox gekopieerd wordt en je Dropbox dus snel vol staat met iets waar je niet om hebt gevraagd.

    Ik heb hier nog geen goede oplossing voor gevonden …

    2) De “Move to Dropbox” optie in Finder (bestand met rechts aanklikken) …

    Ik gebruik deze optie NOOIT, en in plaats daarvan, klik het soms per ongeluk als ik “Move to Trash” wilde doen.

    Gelukkig kan deze snel weg worden gehaald.

    – Open een Terminal venster

    – Type:

    /Applications/Dropbox.app/Contents/MacOS/Dropbox --move-to-dropbox=False

    Dropbox haalt nu deze optie weg uit het Finder context menu … 

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)



Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen plaatsen voor dit onderwerp.