Pagina1 van 1
Forum

Welkom bij de Tweaking4All gemeenschapsforums!
Voor je gaat deelnemen, bekijk de Forum Regels!

Specifieke onderwerpen: Start het onderwerp met de naam van het programma of systeem.
Bijvoorbeeld “MacOS X – Jouw vraag“, of bijvoorbeeld “MS Word – Jouw Tip of Truc“.

Merk op: Omschakelen naar een andere taal zal niet werken als je een post aan het lezen bent aangezien er waarschijnlijk geen vertaling beschikbaar is.
Nexus 7 - Fix vast ...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

Nexus 7 - Fix vast gelopen in het boot scherm na KitKat (4.4) update ...


 Hans
(@hans)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 2057
Topic starter  

Na de automatische update van meneer Google van 4.3 naar 4.4 (KitKat) starte mijn Nexus 7 (2012 Wifi) niet meer op en bleef vast hangen in het opstart scherm (de 4 circel animatie). ik kon de Nexus niet eens meer uitzetten.

Je kunt dit oplossen door de Nexus Root toolkit (Windows maar draait prima in een virtuele machine indien nodig) te downloaden en de volgende stappen te volgen:

1) Uitschakelen en Recovery Mode van de Nexus
Dit was mijn eerste probleem, en de power EN de volume ONHOOG en OMLAAG knoppen tegelijk ingedrukt houden tot wel 20 seconden deed het um. In mijn geval duurde het 19 seconden ... en de omgevallen Android zal op het scherm verschijnen en jouw Nexus is nu in recovery mode.

2) Start de Nexus Root Toolkit en herstel de Factory Image.
Als je de Nexus Root Toolkit gestart hebt, zal het vragen om welke Nexus je hebt en welke Android versie het draait. Mocht je niet zeker zijn van de Android versie kies dan *.* (laatste in de lijst).
Verbind vervolgens de Nexus via de USB kabel, en wacht even tot Windows de Nexus herkend heeft.
Kies de optie "Soft bricked / Bootloop" onder het blokje "Back to stock".
Klik vervolgens de "Flash to Stock and Unroot" en als je de ongevallen Android ziet, klik dan "OK".

Nexus Root Toolkit zal zelf al de beste keuze voorstellen in het opkomende scherm (op dit moment: NAKASI-GROUPER: Andrid 4.4.0 - Build: KRT16S voor de Nexus 7 Wifi van 2012) en zorg ervoor dat deze optie is aangevinkt, en dat de "Automatically download + extract the factory image selected above for me" ook is aangevinkt, en klik vervolgens op "OK". Hierna begint het download proces.

Als de download klaar is, zal de Nexus Root Toolkit de file checken, uitpakken en klaar maken voor installatie. Klik "OK" zodra nodig, en in een DOS venster kun je dan de voorgang volgen. Eventuele meldingen over missende .sig bestanden blijken niet van belang te zijn. De voorgang vereist wel een beetje geduld ... het geheel duurde ongeveer 3 minuten in mijn situatie.

Als de Nexus herstart kan het 5 to 10 minuten duren voor je iets met de Nexus kunt doen, en het LIJKT alsof het weer vast zit in de boot loop ... dat is dus niet het geval, ben gewoon geduldig.

Daarna is de Nexus weer te gebruiken 


BeantwoordenCiteren

Bevalt je wat je hier ziet, en wil je graag helpen? 

Uiteraard is de beste manier van helpen, door anderen hier te helpen met hun vragen. Maar je kunt ons ook op andere manieren helpen:

- Shop bijvoorbeeld bij Amazon, het kost je niks extra, maar het kan zijn dat wij een kleine commissie ontvangen,
- stuur me een koffie via PayPal ($5, $10, $20, or zelf kiezen),
- je kunt ook een Patreon worden,
- of BitCoin (BTC), of BitCoinCash (BCH) doneren.

Deel: