Pagina1 van 1

Over Tweaking4All

Over Tweaking4All

Hier vindt je wat achtergrond informatie m.b.t. deze web-pagina …

Merk op: Tweaking4ll is de opvolger van WeetHet.nl.



Wat is er gebeurt met WeetHet.nl?

WeetHet.nl is nog steeds online en beschikbaar – en dat laten we ook zo, maar dan wel met een kleine kanttekening.

Directe links naar artikelen op WeetHet.nl blijven gewoon naar de originele artikelen gaan.

Ik doe dit in het belang van mijn trouwe bezoekers en websites die naar artikelen op WeetHet linken.

Zodra een artikel ge-update is en op Tweaking4ll beschikbaar wordt, plaats ik een link op het originele artikel van WeetHet zodat bezoekers de nieuwe versie kunnen bekijken.

Waarom de naamsverandering?

De belangrijkste reden voor de naamsverandering is dat “WeetHet” voor mensen buiten Nederland and België moeilijk te onthouden is en al zeker moeilijk uit te spreken is – dit werd vooral duidelijk toen ik naar de Verenigde Staten verhuisde.

Probeer een Amerikaan maar eens uit te leggen waar mijn website te vinden is. 

Geschiedenis …

Ik bouwde mijn eerste website in het begin van de 90-er jaren, toen een van de eerste grafische web-browsers beschikbaar kwam: Mosaic (Wiki). De toevoeging van afbeeldingen in een HTML pagina was best spannend. Tot dat moment werkte ik op text-terminals (Unix op de Universiteit van AmsterdamVAX/VMS met Ultrix op de Universiteit van Tilburg). We gebruikten destijds Lynx (een browser die alleen tekst kon weergeven).

Van de ene dag op de andere had een simpele Windows 3.1 machine meer te bieden dan die VAX/VMS waar we zo trots op waren (gelukkig verscheen Mosaic snel ook op mijn geliefde Commodore Amiga 4000).

Destijds verschenen ook de eerste “gratis” web-hosts en gedurende een tijdje had ik een kleine (maar succesvolle) website m.b.t. Internet via de Satelliet: eon.terrashare.com, wat in het laatste kwartaal van 2000 WeetHet.nl werd.

WeetHet werd snel populair, met piek perioden waar we meer dan een half miljoen bezoekers hadden in een week.

Maar ja, de techniek staat niet stil, zeker niet op het Internet. Het simpele HTML werd al snel uitgebreid met meer geavanceerde mogelijkheden, betere CSS, geweldige JavaScript frameworks (zoals jQuery), AJAX, etc. Het werd dus tijd voor een “upgrade“.