Pagina1 van 1

WordPress – Media Library maximale bestandsomvang voor upload vergroten

WordPress – Media Library maximale bestandsomvang voor upload vergroten
   0

Mijn meest recente probleemp met WordPress was de beperkte maximale bestandsomvang voor het uploaden van bestanden naar de Media Library, in dit geval twee video’s die ik gemaakt had voor een Arduino artikel.

In dit artikel laat ik je een paar methoden zien hoe je de maximale bestandsomvang voor upload naar de Media Library kunt veranderen d.m.v. php.ini, functions.php of het .htaccess bestand. WordPress MU/Multisite/MS wordt ook niet vergeten.
Hoe vergroot je de maximale bestandsomvang voor de WordPress Media Library

tot dusver heb ik de volgende methoden gevonden (in volgorde van voorkeur) om dit te bewerkstelligen:

 

Als je direct toegang tot jouw webserevr hebt, dan zijn de eerste 3 methoden niet echt moeilijk, met de uitzondering van de php.ini methode omdat het soms erg lastig kan zijn om het juiste php.ini bestand te vinden.

Mocht je geen directe toegang hebben dan kan het zijn dat de php.ini methode, of zelfs de .htaccess methode geen optie is.

Let op Web-host opgelegde Beperking 

Een aantal web-hosts, vooral bij shared-weh-hosting, hebben een aantal beperkingen op hun servers gezet wanneer het aankomt op bestandsomvang en opslagruimte. Welke van de 3 methoden je dan ook probeert: het kan zijn dat je tegen deze beperkingen aan loopt.
Raadpleeg in zo’n geval de web-host …

WordPress Multisite Gebruikers 

Als je WordPress MU (standaard ingebakken in WordPress en wordt soms WordPress MultiSite of WordPress MS genoemd) mogen NIET vergeten dat ze onder de Netwerk Instellingen moeten kijken op de Network Admin pagina: “Setting Network Setting Upload Settings Max upload file size“.
Als je hier de “Max upload file size” niet aanpast, dan werken geen van de eerste 3 methoden.

Aanpassen van php.ini

Voor wie weinig ervaring hiermee heeft of beperkte toegang heeft is dit een van de laatste methoden die je zou kunnen proberen (net voordat je FTP Upload gaat overwegen).
Het grootste probleem is het vinden van het juiste php.ini bestand (het configuratie bestand voor PHP), zelfs als je volledig toegang hebt tot de server.

Zoek naar de volgende “parameters” in het ini bestand (of voeg ze toe als ze niet bestaan):


1
2
3
upload_max_filesize = 64M
post_max_size = 64M
max_execution_time = 300

In dit voorbeeld wordt de maximum post (de HTML POST, een methode om data van formulieren naar de webserver te sturen, niet te verwarren met de WordPress “post”) en de maximum upload size (maximale upload omvang) voor PHP op 64 Mb gezet … je kunt hier een waarde kiezen die geschikt is voor jouw toepassingen maar ik zou hier zeker te gekke waarden invullen. Als het een eenmalige situatie betreft, dan maak ik de instellingen, na het uploaden van het grote bestand, vaak weer ongedaan.

De max_execution_time zorgt ervoor dat we PHP wat meer tijd geven voor het uploaden van grotere bestanden. Maak deze waarde niet te hoog, want het heeft ook invloed op de maximale tijd die PHP toestaat voor het uitvoeren van een PHP bestand … en als er iets fout gaat dan kan dit onnodige server belasting veroorzaken.

Tip : Als je niet zeker bent wat en hoe dit te doen, neem dan contact op met de web-host die je gebruikt. De meeste web-hosts helpen je graag!

Aanpassen van functions.php

Als je toegang hebt tot de thema (theme) bestanden van jouw WordPress installatie, dan is dit zeker een van de eenvoudigste methoden. Het maak niet uit waar jouw thema vandaan komt (standaard theme, theme door derden of zelf gemaakt theme).

Tip : Het functions.php bestand kan hier gevonden worden: wp-content/themes/<thema naam>.

Voeg de volgende regels aan het functions.php bestand van het thema dat je gebruikt toe:


1
2
3
@ini_set( 'upload_max_size' , '64M' );
@ini_set( 'post_max_size', '64M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );

In dit voorbeeld wordt de maximum post (de HTML POST, een methode om data van formulieren naar de webserver te sturen, niet te verwarren met de WordPress “post”) en de maximum upload size (maximale upload omvang) voor PHP op 64 Mb gezet … je kunt hier een waarde kiezen die geschikt is voor jouw toepassingen maar ik zou hier zeker te gekke waarden invullen. Als het een eenmalige situatie betreft, dan maak ik de instellingen, na het uploaden van het grote bestand, vaak weer ongedaan.

De max_execution_time zorgt ervoor dat we PHP wat meer tijd geven voor het uploaden van grotere bestanden. Maak deze waarde niet te hoog, want het heeft ook invloed op de maximale tijd die PHP toestaat voor het uitvoeren van een PHP bestand … en als er iets fout gaat dan kan dit onnodige server belasting veroorzaken.

Let wel op dat deze regels ergens tussen de <?php en >? moet staan. Het eenvoudigste is dit in de regel meteen na de eerste <?php in jouw functions.php te plaatsen.

Aanpassen van .htaccess

Ik zal meteen even zeggen dat ik helemaal geen fan ben van het aanpassen van het .htaccess ben, en de belangrijkste reden is dat het .htaccess vaak verwarrend en moeilijk te volgen is – en dus fouten kan veroorzaken die niet nodig hoeven te zijn.

Tip : Als je niet zeker weet waar je de volgende regels moet gaan plaatsen, plaats ze dan helemaal aan het einde van het .htaccess bestand.

Tip : Het .htaccess bestand wordt gevonden in de www directory (of de public_html) van jouw website. Dit is dezelfde directory waar je WordPress bestanden zoals index.phpwp-config.php, en de directory wp-dontent kunt vinden.

Voeg het volgende aan .htaccess toe:


1
2
3
4
php_value upload_max_filesize 64M
php_value post_max_size 64M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

In dit voorbeeld wordt de maximum post (de HTML POST, een methode om data van formulieren naar de webserver te sturen, niet te verwarren met de WordPress “post”) en de maximum upload size (maximale upload omvang) voor PHP op 64 Mb gezet … je kunt hier een waarde kiezen die geschikt is voor jouw toepassingen maar ik zou hier zeker te gekke waarden invullen. Als het een eenmalige situatie betreft, dan maak ik de instellingen, na het uploaden van het grote bestand, vaak weer ongedaan.

De max_execution_time zorgt ervoor dat we PHP wat meer tijd geven voor het uploaden van grotere bestanden. Maak deze waarde niet te hoog, want het heeft ook invloed op de maximale tijd die PHP toestaat voor het uitvoeren van een PHP bestand … en als er iets fout gaat dan kan dit onnodige server belasting veroorzaken.

Laatste redmiddel: Handmatige FTP Upload

Als geen van de eerder vermelde methoden werkt, en je hebt genoeg opslag ruimte op jouw webserver, dan kun je overwegen de grote bestanden handmatig te uploaden m.b.v. FTP.

Omdat dit buiten WordPress om gaat, zou ik deze methode vermijden indien mogelijk.

Stap 1 – Upload het bestand met FTP

Hervoor heb je een zogenaamde FTP client nodig zoals bijvoorbeeld het gratis Filezilla (beschikbaar voor Windows, MacOS X en Linux).

Maak een FTP verbinding met jouw webserver en upload het bestand naar een geschikte locatie. Let hierbij wel op dat het bestand in een publieke locatie staat zoals in de www of public_html directory, of sub-directory hiervan. Als ik deze methode zou gebruiken dan zou ik het bestand plaatsen in de wp-content/uploads directory zodat het in de WordPress installatie blijft (ook al weet WordPress er niks van).

Maak notitie van de locatie omdat we later hier handmatig naar toe moeten wijzen.

Stel we hebben een bestand “grotevideo.mov” die we in wp-content/uploads hebben geplaatst, en zeg onze website is  http://www.voorbeeld.nl, dan kunnen we via deze link het bestand benaderen: “http://www.voorbeeld.nl/wp-content/uploads/grotevideo.mov“.

Stap 2 – Toevoegen aan een WordPress post

Toevoegen aan een post hangt natuurlijk af van het soort bestand dat je geüpload hebt. We nemen even een video en een zip bestand als voorbeeld.
Overigens gaat de Media Library hier niet van dienst zijn omdat WordPress niets weet van het bestaan van het bestand, dus we moeten het e.e.a. handmatig doen.

Een archief zoals een ZIP bestand, moet gedownload worden als een gebruiker toegang wil, en we doen dit handmatig in HTML (in de “Text” view van een WordPress post):


<a href="http://www.voorbeeld.nl/wp-content/uploads/grotevideo.zip">Download the ZIP file</a>

Een video bestand kunnen we wat mooier doen d.m.v. de in WordPress ingebouwde video shortcode:


[video width="800" height="600" mov="http://www.voorbeeld.nl/wp-content/uploads/grotevdeo.mov"][/video]

Voor meer details over de Video Shortcode, zie de WordPress Codex on Video Shortcode.

Tip : Als jouw web-host niet genoeg opslagruimte beidt of erg grote bestanden niet toestaat, overweeg dan gebruik te maken van andere servers of een dienst zoals bijvoorbeeld DropBox – op dit moment ben je beperkt tot 2Gb opslag capaciteit en weergave van alleen maar de de eerst 15 minuten van een video, wat onder normale omstandigheden geen probleem mag zijn. Je moet het bestand dan wel in de public folder zetten (zie Dropbox documentatie).

Ondersteun ons ...


Jouw ondersteuning wordt zeer gewaardeerd, en hoeft zelfs niets te kosten. Bijvoorbeeld door links naar ons te delen op social media, of andere websites.

Andere vormen kunnen ook gratis zijn (b.v. shoppen op Amazon).
Alle opbrengsten worden gebruikt voor web-hosting kosten, project hardware en software, koffie, etc.

Hartelijk dank voor wie al heeft bijgedragen!
Het is altijd geweldig om te zien hoe men mijn artikeltjes en applicaties weet te waarderen.

Merk op dat het klikken op affiliate links een kleine commissie voor ons kunnen genereren - dit wordt zeer gewaardeerd.

Reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je kunt jouw eigen opmerkingen plaatsen m.b.v. dit formulier, of een reactie op een bestaande opmerking plaatsen door op de "Beantwoorden" knop te klikken.Jouw Opmerking ...

Plaats hier geen grote bestanden (zoals source codes, log files of config files). Gebruik hiervoor het Forum.

Delen:
*
*
Laat me per email weten als er nieuwe reacties zijn.
       Je kunt jouw RSS reader gebruiken om reacties te volgen.


Tweaking4All gebruikt de gratis Gravatar dienst voor Avatar weergave.