Pagina1 van 1

miniWOL v2 – Snel en Eenvoudig Wake On LAN Utility

miniWOL v2 – Snel en Eenvoudig Wake On LAN Utility
   10

Een aantal apparaten die op jouw netwerk zijn aangesloten, kunnen met een zogenaamde “Wake On LAN” optie “wakker” worden gemaakt vanaf jouw PC, tablet of telefoon. Denk bij dit soort apparaten aan bijvoorbeeld een NAS, een FileServer, of zelfs een PC. Een tijdje geleden schreef ik hiervoor een klein programma – miniWOL – met de gedachte om configuratie simpel te houden (zie ook de voorgaande miniWOL versies).

Ik wilde gewoon een eenvoudig menu in de System Tray (Windows: vaak rechts onderin, naast de klok) of Menubalk (MacOS X – boven in het scherm, Linux vaak onderin het scherm). Na een hoop zoeken en uitproberen kon ik eigenlijk geen simpele WOL applicatie vinden en besloot er dus zelf maar een te maken.

De oude miniWOL werkt overigens nog prima. Ik zie dat redelijk wat mensen het zowel thuis als zakelijk gebruiken. Echter … Apple vond het nodig om het e.e.a. te veranderen (naar 64 bit gaan, gebruik maken van Cocoa i.p.v. Carbon, en het signeren van applicaties – helaas zal Microsoft iets dergelijks in de nabije toekomst ook dit soort streken uithalen). Dus terwijl ik aan het sleutelen was met de Mac versie, besloot ik om een geheel nieuwe versie te maken en naast de Mac en Windows versie ook een Linux versie te bouwen (64 bit).
Wat is Wake On LAN ?

Wake On Lan, ook wel WOL genoemd, is een Ethernet standaard die het toestaat om apparatuur die op het netwerk is aangesloten, “AAN” te zetten. En met “AAN” zetten bedoelen we dan, het apparaat uit standby halen. Wake On Lan is oorspronkelijk bedoeld voor apparatuur in jouw eigen lokale network. Dus b.v. jouw thuis netwerk!

WOL wordt waarschijnlijk het meeste gebruikt om NAS apparaten en servers op afstand aan te zetten, voor de momenten waarop we toegang nodig hebben to deze servers. Denk bijvoorbeeld aan een media server, waarop jouw films staan. Deze server hoeft natuurlijk alleen maar aan te staan als je een film gaat bekijken. Hierbij is Wake On Lan handig – de apparatuur gaat pas aan als je het nodig hebt, en zo kunnen we nog wel een aantal voorbeelden noemen waarbij we stroom besparen, het milieu ontzien of onze apparatuur ontzien.

Om Wake On Lan te kunnen gebruiken, zullen we een netwerkkaart nodig hebben (die waarschijnlijk al in jouw computer zit), welke wakker moet blijven als de computer in standby staat zodat het kan luisteren op het netwerk naar een zogenaamde “magic packet“. Terwijl de NIC (network interface controller) aan het luisteren is, zal er een hoop verkeer voorbij komen, dat al dan niet bedoeld is voor de computer, dus alleen maar luisteren naar netwerk verkeer zou niet goed werken. Daarom is er een afspraak gemaakt over een speciaal soort pakketje met data, zodat de netwerkkaart weet dat het verkeer bedoeld is om de computer wakker te maken. Men noemt dit dus een “Magic Packet”.

 Hoewel WiFi Wake On Lan kan ondersteunen, wil dat niet zeggen dat alle computers en besturingssystemen dit ook ondersteunen – dus het hangt er een beetje vanaf of WOL via WiFi voor jouw computer zal werken!

Een magic packet is een 102 bytes lange broadcast frame met een data opgebouwt uit 6 bytes, welke allen de waarde 255 hebben (FF FF FF FF FF FF in hexadecimal), gevolgd door 16 herhalingen van het 48-bit MAC adres van de netwerkkaart. (48-bit = 6 bytes)

Een voorbeeld (Mac adres = A2:3B:41:00:7A:9B):


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
FF FF FF FF FF FF
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B
A2 3B 41 00 7A 9B

Het zogenaamde Magic Packet (UDP) is wordt normaal gesproken via poort 9 verstuurd maar er zijn blijkbaar systemen die de voorkeur geven aan poort 7, er zijn ook systemen die het toestaan zelf een poortnummer op te geven.

Volgens de specificatie zou het versturen van een enkel pakketje al voldoende moeten zijn, maar de meeste Wake On Lan programma’s versturen er meer dan 1 voor de zekerheid.

N.b. : vanaf versie 1.2, ondersteund miniWOL het zogenaamde subnet directed broadcasting.
Bepaalde apparaten die in jouw netwerk zitten werken soms niet of niet goed als je deze direct probeert aan te spreken. Voor deze apparaten is de zogenaamde subnet-directed broadcast nodig. Zie ook deze 2 Microsoft Technet artikelen: About Subnet-Directed Broadcast en Choose Between Unicast and Subnet-Directed Broadcast for Wake On LAN.

Wake On LAN aanzetten

Voor we een apparaat op afstand kunnen wakker maken, zullen we op dit apparaat wel eerste even Wake On Lan aan moeten zetten. Afhankelijk van het apparaat is dit simpel (MacOS X, NAS) of complexer (Windows, Linux) inclusief in de BIOS duiken.

Omdat het nogal bewerkelijk is om al deze scenario’s te gaan beschrijven, raad ik je aan even in de handleiding te spieken of meneer Google te raadplegen.

Wake-On-LAN lokaal vs over het Internet 

miniWOL, en Wake On LAN in het algemeen, is gedacht voor gebruik in een lokaal netwerk. Daarmee bedoelen we: zowel de “server” als het apparaat wat het Magic Packet stuurt, zitten in hetzelfde netwerk. Bijvoorbeeld jouw thuis netwerk. Voor Wake On Lan over het Internet moet je even wat complicaties in de gaten houden, zoals het forwarden van de benodigde poort naar de server (standaard: UDP poort 9), en het gebruik van mogelijk een ander subnet mask. Zie o.a. DD-WRT.

Dus: miniWOL is gedacht voor apparaten in een lokaal netwerk.

 

miniWOL

Het doel van miniWOL is een simpel icoontje in de SysTray (Windows) of Menubalk (Linux en MacOS X), van waar je met een simpele klik een Wake On LAN magic packet naar een voorgedefinieerd apparaat kunt sturen. En dit alles zonder je druk te hoeven maken over alle moeilijk achtergrond details.

Hieronder een aantal screenshots van een voorbeeld menu. Van links naar rechts; MacOS normaal theme, MacOS DarkTheme, Linux (Mint) en Windows 10:

miniWOL2 - MacOS (licht/donker), Linux en Windows

miniWOL2 – MacOS (licht/donker), Linux en Windows

Download

miniWOL is gratis en zal dat ook altijd zijn. Je kunt het meteen hier van Tweaking4All downloaden:

DOWNLOAD - MiniWOL2 Windows 

Bestandsnaam:  miniWOL-v2.1.1.3-win32setup.exe
Platform:  Microsoft Windows
Versie:  2.1.1
Omvang:  2.3 MB
Datum:  2020-12-03

Directe link:  https://www.tweaking4all.nl/downloads/miniWOL-v2.1.1.3-win32setup.exe
 Download Nu 

DOWNLOAD - MiniWOL2 MacOS (64 bits) 

Bestandsnaam:  miniWOL-v2.1.1-64bit.dmg
Platform:  Apple macOS
Versie:  2.1.1
Omvang:  1.4 MB
Datum:  2020-11-23

Directe link:  https://www.tweaking4all.nl/downloads/miniWOL-2.1.1-macOS.dmg
 Download Nu 

DOWNLOAD - MiniWOL2 Linux 

Bestandsnaam:  miniWOL-2.1.0.2-Linux64bit.tar.gz
Platform:  Linux
Versie:  2.1.0
Omvang:  1.2 MB
Datum:  2020-11-02

Directe link:  https://www.tweaking4all.nl/downloads/miniWOL-2.1.0-Linux64bit.tar.gz
 Download Nu 

Versies

2.1.1 – Mac: Update icon voor Big Sur, Windows: Update ARP bug.

2.1.0 – Functies en bugfixes:

Voor elk platvorm:

– Bevestigings Dialoog toegevoegd als men de lijst leeg wilt maken
– Build versie zichtbaar gemaakt
– Bug fix: bij een eerste start verschenen er soms 3 lege servers
– Bug fix: Cosmetische fix als de lijst leeg is

Windows:
– Lelijke icons vervangen
– Optie om met links klik op de trayicon, een default server het WOL signaal te sturen

Linux:
– Optie om de tray icon te inverteren (eg. Dark dock bij een niet dark theme)
– Bug fix: Settings window kan nu verplaatst worden
– Bug fix: Updated support voor het lezen van de arp cache (arp wordt bij veel distro’s niet meer meegeleverd)

2.0.1– Een MacOS specifieke update, welke een probleem met de Auto Quit functie oplost.
2.0.0
– Initiële release van miniWOL v2.

Installatie

Installatie van miniWOL is eenvoudig.

  miniWOL voor Windows

Na het download, dubbelklik het setup bestand, en volg je de stappen.

miniWOL is een 32 bits applicatie, wat theoretisch betekent dat het zou moeten werken met Windows XP en nieuwer.

Windows Defender – False Positive 

Windows Defender, afhankelijk van de virusdefinities op jouw PC, kan miniWOL zien als Potentially Unwanted Program, of zelfs als Severe Virus Infected.
Dit is helaas een zogenaamde “false positive”, en na review door het Microsoft Defender Team, zijn de virusdefinities geüpdate voor Windows Defender.

Als jouw Windows nog steeds een false positive geeft, zelfs na het updaten van de virusdefinities van Windows Defender, volg dan deze stappen.

 1. Open een command prompt als administrator en ga naar de Windows Defender directory als volgt cd "c:\Program Files\Windows Defender"
 2. Run MpCmdRun.exe -removedefinitions -dynamicsignatures
 3. Run MpCmdRun.exe -SignatureUpdate

Mocht dit niet werken voor je, rapporteer dit dan graag in de opmerkingen hieronder.

Tip: mocht je andere applicaties met dit soort problemen zien, probeer de applicatie dan online te scannen met VirusTotal, welke meerdere virusscanners gebruikt.

 

  miniWOL voor MacOS X (64bit)

Voor MacOS X, is miniWOL getest onder Mac OS X 10.13 (High Sierra) en 10.14 (Mojave) en het Mojave Dark Theme en de accentkleuren worden ondersteund. Ik vermoed dat het zal werken op elke Intel gebaseerde Mac waarop een 64 bits versie van MacOS X draait. De applicatie is 64 bit en gesigneerd.
Sorry – PowerPC wordt niet ondersteund.

Installatie is zoals gebruikelijk; Dubbel klik het DMG bestand zodat het als een disk zichtbaar wordt. Sleep vervolgens de miniWOL applicatie naar de “Applications” shortcut. Klaar!

Overigens kan het zijn, dat bij de eerste start, jouw Mac toegang tot systeem events vraagt – miniWOL gebruikt dit om miniWOL (indien gewenst) toe te voegen of te verwijderen van de Login-Items (de optie: Auto start miniWOL wanneer je inlogt). Ik adviseer hier op “OK” te klikken, maar miniWOL werkt ook als je op “Don’t Allow” klikt. Je kunt dan alleen miniWOL niet meer vanuit miniWOL toevoegen aan de Login Items.

miniWOL - MacOS: Toegang tot System Events

miniWOL – MacOS: Toegang tot System Events

  miniWOL voor Linux (64bit)

Installatie onder Linux is een kwestie van het targ.gz bestand uitpakken, de miniWOL executable naar de gewenste plaats verplaatsen en eventueel een icon toewijzen (ik heb er een aantal bij gezet voor het geval dat). De applicatie is 64 bit, en zal dus niet werken op een 32 bit systeem.

Merk op: Omdat er nogal wat verschillende windows managers zijn voor Linux, kan het voorkomen dat miniWOL niet in de menubalk verschijnt. miniWOL is getest met Linux Mint, maar het kan zijn dat de distributie die jij gebruikt niet helemaal hetzelfde werkt. Onder Mint wordt het Dark Theme ondersteund, maar als je het theme veranderd, is het nodig miniWOL te sluiten en weer op te starten om de theme effecten correct weer te geven.

 

Configuratie

miniWOL werkt hetzelfde onder alle 3 platformen; er zit een icoontje in de SysTray (Windows) of Menubalk (Mac/Linux).
Als je op het icoontje klikt (Windows gebruikers: alleen klikken met rechts werkt) zie je een paar functies en de servers/apparaten die je gedefinieerd hebt.

De optie “Execute All Auto WOL’s” stuurt met een enkele klik, een Wake on LAN naar alle apparaten die op [Auto] staan (optie “Send Wake On LAN to this device when miniWOL starts” aangevinkt) en “enabled” zijn. Meer hierover later.

Als je op een apparaat/server klikt, dan wordt er een Wake On LAN naar dat specifieke apparaat gestuurd.

De functies “Quit” en “Settings” mogen duidelijk zijn.

Settings – Apparaten Definiëren

Om een apparaat of server toe te voegen aan de lijst, klik op de “Settings” optie. Een venster, vergelijkbaar met de screenshots hieronder, verschijnt zoals hieronder getoond (van boven naar beneden: MacOS, Windows, Linux) – uiteraard is de lijst “Network Devices” initieel leeg:

miniWOL2 - Instellingen voor MacOS, Windows en Linux

miniWOL2 – Instellingen voor MacOS, Windows en Linux

Het is misschien handig om even door de verschillende elementen te gaan.

Merk op: Door op het “Tweaking4All” logo te klikken, kom je bij de Engelstalige versie van dit artikel uit.

Rechts bovenin zien we 2 opties:

Show usage hints, zorgt ervoor, indien aangevinkt, dat je van die kleine hint ballonnetjes ziet die een stukje uitleg geven voor knoppen, lijsten, etc.

Show Notifications, indien aangevinkt, laat een notificatie zien wanneer er een Wake On LAN signaal verstuurd is naar een bepaald apparaat.

Jouw Network Apparaten (Devices)

Vervolgens zien we 2 secties; Network Devices en Selected Network Device Details (die laatste is alleen zichtbaar als een apparaat in de lijst links is geselecteerd).

Onder de Network Devices lijst, zien we een aantal knoppen, waarvan de meeste wel duidelijk zullen zijn;

Add wordt gebruikt om een nieuw apparaat toe te voegen (een netwerk apparaat welke Wake On LAN kan ontvangen),
Sort geeft je de mogelijkheid de lijst alfabetisch te sorteren op naam,
Arrow Up (  ) schuift een naam een positie omhoog wat overeenkomt met de positie in het popup menu,
Arrow Down ( ) schuift een naam een positie omlaag,
Remove dit eh … tja, verwijderd een apparaat van de lijst, en als laatste
Clear maakt de hele lijst leeg (verwijderd alle apparaten).

Dus als je miniWOL voor het eerst start, dan is het zeer waarschijnlijk dat je al snel op “Add” klikt omdat de lijst leeg is.

Voor wie ongeduldig is …  

Snel start:

 1. Start miniWOL
 2. Klik “Settings
 3. Klik “Add
 4. Type een naam in het “Alias in menu” veld
 5. Klik op “Arp List” en kies een IP adres (MAC adres, Poort en Broadcast adres worden automatisch ingevuld)
 6. Klik “Test

Device details

Na het toevoegen van een apparaat met de “Add” knop, zul je zien dat de sectie rechts, Selected Network Device Details, zichtbaar wordt en wat voorgedefinieerde gegevens bevat.

 • Alias in Menu – Dit is de naam zoals dit apparaat in het miniWOL menu verschijnt. Dit heeft alleen maar als functie dat je het apparaat herkent.
 • IPv4 Address – Dit is het IP adres (IPv4) van het netwerk apparaat.
  Naast de 4 velden zie je knoppen die van dienst kunnen zijn;
    De “Paste” knop kan een IP adres van het klembord plakken (in het 123.123.123.123 formaat).
    De “Arp List” laat een lijst van IP adressen zien die miniWOL van Arp (Address Resolution Protocol) opgehaald heeft. In het kort: een lijst met IP adressen die jouw computer al heeft gezien op het netwerk. Wat dus niet hetzelfde is als ALLE beschikbare IP adressen in het netwerk, maar het kan je wat type werk besparen.
 • MAC Address – MAC adres van het netwerk apparaat.
  Ook hier weer 2 behulpzame knoppen;
    De “Paste” knop staat het toe een MAC adres van het klembord te plakken (in het 12:12:12:12:12:12 formaat).
    De “Detect” knop probeert het MAC adres te achterhalen op basis van het IP adres, wat ook weer type werk bespaard.
 • WOL Port – De UDP poort die je wilt gebruiken voor Wake On Lan (normaal gesproken is dit: 9).
  De “Default” knop vult de waarde “9” in, maar sommige apparaten hebben de voorkeur voor poort “7”, en soms is poort “9” zelfs in gebruik om een apparaat UIT te zetten.
 • Broadcast Address – Dit het het subnet masker waarover het WOL magic packet wordt verstuurd (standaard is: 255.255.255.255).
  De “Default” vult daarom dus ook “255.255.255.255” in – laat het op default staan tenzij je weet waar je mee bezig bent.
 • Send Wake On LAN to this device when miniWOL starts – Als dit is aangevinkt, dan zal miniWOL bij het opstarten, automatisch een Wake On LAN naar het betreffende apparaat sturen. In de lijst “Network Devices” wordt dit aangegeven met de tekst “[Auto]” naast de naam (niet zichtbaar als het apparaat niet ge-enabled is) – zie figuur 3 voor een voorbeeld. Standaard staat dit UIT.
 • Enabled (show in Menu, and Auto WOL) – Wanneer deze optie aangevinkt staat, standaard, dan wordt de naam in het miniWOL menu weergegeven.
  Wanneer deze optie niet aan staat, dan zal ook de “Send Wake On LAN to this device when miniWOL starts” functie niet worden uitgevoerd als miniWOL start.
  Als deze optie uitstaat, dan wordt dit in de lijst weergegeven met de tekst “[Disabled]” naast de naam – zie ook hier weer figuur 3 voor een voorbeeld.
  Hoofddoel van deze functie, is dat je tijdelijk een apparaat uit de lijst weg kunt halen, maar ook snel weer terug kunt halen.
 • Test – spreekt wel voor zich denk ik; het stuurt een Wake On LAN op basis van de ingevulde gegevens, zodat je kunt testen of het e.e.a. werkelijk werkt.

Auto Start en Auto Quit

Dan blijven er nog 2 opties en 2 knoppen over;

Auto-Start miniWOL – Als dit aangevinkt staat, dan zal miniWOL opstarten zodra je de computer opstart en inlogt. miniWOL zal dan ook meteen een Wake On LAN sturen naar de apparaten waar de optie “Send Wake On LAN to this device when miniWOL starts” aangevinkt staan.

Auto-Quit miniWOL – Dit is een wat lastigere … Het doel hiervan is dat miniWOL een Wake On LAN stuurt naar de apparaten met de optie “Send Wake On LAN to this device when miniWOL starts“, en zodra het daarmee klaar is, zal miniWOL sluiten om geheugen en resources te besparen.
Dit komt dan wel weer met een probleem; hoe kom je dan in miniWOL om instellingen te veranderen?
Om dit toch te kunnen doen, wacht miniWOL 10 seconden voor het zichzelf afsluit. Mocht je in die tijd de optie “Settings” uit het menu hebben gekozen, dan zal de timer stoppen, en miniWOL zal voor dit moment niet automatisch sluiten.
Was je net te laat? Start miniWOL dan gewoon weer, en probeer het opnieuw.

Quit vs Hide miniWOL

Quit miniWOL – Deze knop sluit miniWOL helemaal af (instellingen worden automatisch opgeslagen).

Hide miniWOL – Met deze knop verdwijnt alleen maar het instellingen scherm en miniWOL blijft op de achtergrond draaien (icon in SysTray of MenuBalk).

Windows Specifiek: Link Klik Optie

Windows gebruikers hebben de optie door een voorgedefinieerde server, snel een WOL te sturen door met links op de Tray Icon te klikken.

Merk op: MacOS en Linux, op dit moment in ieder geval, staan het me niet toe dit hier ook te doen.

miniWOL Windows - Links klik optie

miniWOL Windows – Links klik optie

Wanneer deze optie aanstaat, dan geeft de tooltip voor miniWOL weer, welke server dit gaat zijn:

miniWOL Windows - Default server zichtbaar

miniWOL Windows – Default server zichtbaar

Linux Specifiek: Invert Dock/Tray Icon

Linux users hebben de optie om de tray icon te inverteren. Dit is handig als je een normaal theme gebruikt (dus niet een dark theme), maar wel een donkere dock gebruikt.

miniWOL Linux - Invert Tray Icon

miniWOL Linux – Invert Tray Icon

Configuraties kopiëren naar andere Computers

Bij de vorige miniWOL versie vroeg een aantal gebruikers, hoe je de instellingen kunt kopieren naar andere computers, dus het leek me handig dit hier even te vermelden.

Ja, je kunt de instellingen overnemen op een andere PC, zelfs als het een andere besturingssysteem is (b.v. kopieren van MacOS naar Windows), omdat de instellingen in een zogenaamd “ini” bestand staan. Je vindt het “ini” hier:

 • MacOS X/Users/<gebruikersnaam>/Library/Preferences/miniWOL/miniWOLPreferences.ini
 • WindowsC:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\miniWOL\miniWOLPreferences.ini
 • Linux/home/<gebruikersnaam>/.config/miniWOL/miniWOLPreferences.ini

Merk op: Zorg ervoor dat miniWOL helemaal afgesloten is, op beide machines, voor je het ini bestand gaat kopiëren.

Verwijderen van miniWOL

miniWOL is makkelijk te verwijderen …

 • MacOS X: Verplaat miniWOL naar de vuilnisbak.
  Vervolgens verwijder je de directory /Users/<gebruikersnaam>/Library/Preferences/miniWOL
 • Windows: Start “Add/Remove programs” in Control Panel, zoek “miniWOL” en klik op uninstall.
  Dit verwijderd ook het configuratie bestand.
 • Linux: Delete de miniWOL applicatie, en eventuele icons.
  Verwijder vervolgens de directory: /home/<gebruikersnaam>/.config/miniWOL

 

Donatie opties


Donaties zijn niet verplicht maar worden wel zeer gewaardeerd. Donaties worden gebruikt voor de hosting kosten van onze website, en voor de aankoop van zaken die we in onze projecten gebruiken. Hoe klein de donatie ook is; we zijn er erg blij mee!

Merk op dat het klikken op affiliate links een kleine commissie voor ons kunnen genereren - dit wordt zeer gewaardeerd.

Reacties


Er zijn 10 reacties welke je hieronder kunt lezen.
Je kunt jouw eigen opmerkingen plaatsen m.b.v. dit formulier, of een reactie op een bestaande opmerking plaatsen door op de "Beantwoorden" knop te klikken.

 • 19 dec 2018 - 19:14 - hans - Auteur: Reactie Link

  Opmerking voor MacOS gebruikers met miniWOL 2.0.0;

  Er blijkt een bug te zitten in de Auto Quit functie. Er wordt gewerkt aan een fix.
  Dit betreft ALLEEN de MacOS versie.

  Beantwoorden

  hans

 • 11 sep 2019 - 20:57 - hans - Auteur: Reactie Link

  UPDATE voor MacOS gebruikers

  miniWOL is nu genotarized (Catalina vereist dit).
  Als je v2.0.1 eerder hebt gedownload, download de aangepaste versie dan nu opnieuw.

  Beantwoorden

  hans

 • 25 nov 2019 - 15:45 Reactie Link
  PingBack: www.tweaking4all.nl

  […]   Voor meer details over Wake On LAN zie ook : miniWOL v2 – Snel en Eenvoudig Wake On LAN Utility. […]

 • 2 apr 2020 - 13:18 Reactie Link
  PingBack: www.tweaking4all.nl

  […] is een verouderde versie … Ga naar miniWOLv2 voor de nieuwe […]

 • 2 nov 2020 - 18:09 - Hans - Auteur: Reactie Link

  UPDATE:

  Ik heb vandaag een nieuwe versie van miniWOL beschikbaar gemaakt.

  Voor elk platvorm:

  – Bevestigings Dialoog toegevoegd als men de lijst leeg wilt maken
  – Build versie zichtbaar gemaakt
  – Bug fix: bij een eerste start verschenen er soms 3 lege servers
  – Bug fix: Cosmetische fix als de lijst leeg is

  Windows:
  – Lelijke icons vervangen
  – Optie om met links klik op de trayicon, een default server het WOL signaal te sturen

  Linux:
  – Optie om de tray icon te inverteren (eg. Dark dock bij een niet dark theme)
  – Bug fix: Settings window kan nu verplaatst worden
  – Bug fix: Updated support voor het lezen van de arp cache (arp wordt bij veel distro’s niet meer meegeleverd)

  Beantwoorden

  Hans

 • 8 nov 2020 - 14:16 - Stephan Reactie Link

  Top programma! Suggestie: devices in kunnen delen in groepen, zodat je in één keer meerdere devices aan kunt zetten. Ik heb 8 devices. Soms moeten er maar een paar aan maar ook regelmatig alle acht. Dat is dan best even een klusje. Een groep maken of eenvoudig meerdere selecteren en een GO kunnen geven zou dan handig zijn.

  Beantwoorden

  Stephan

  • 8 nov 2020 - 14:41 - Hans - Auteur: Reactie Link

   Dank je wel Stefan, ook dank voor de suggestie! 

   Ik zal de suggestie op mijn to-do lijst zetten, maar ik weet nog niet hoe ik dit ga implementeren zonder het programma te complex te maken.
   Ik ga het zeker bestuderen 😊 

   Misschien helpt dit, maar misschien ook weer niet:
   Je kunt een aantal devices op “Auto” zetten. Ze krijgen dan natuurlijk wel meteen een WOL als miniWOL start, wat onwenselijk kan zijn.
   Maar het geeft ook de optie om in het menu “Execute All Auto WOL’s” uit te voeren.
   Maar goed, ik snap best dat dit misschien niet handig is.

   Beantwoorden

   Hans

 • 23 nov 2020 - 13:47 - Hans - Auteur: Reactie Link

  UPDATE voor macOS:

  Voor de nieuwe transparante menubar in Big Sur, heb ik (alleen voor macOS gebruikers) vandaag versie 2.1.1 beschikbaar gemaakt.

  Beantwoorden

  Hans

 • 4 dec 2020 - 0:49 - Hans - Auteur: Reactie Link

  Windows Defender – False Positive 

  Windows Defender, afhankelijk van de virusdefinities op jouw PC, kan miniWOL zien als Potentially Unwanted Program, of zelfs als Severe Virus Infected.
  Dit is helaas een zogenaamde “false positive”, en na review door het Microsoft Defender Team, zijn de virusdefinities geüpdate voor Windows Defender.

  Als jouw Windows nog steeds een false positive geeft, volg dan deze instructies om de Windows Defender virus definitions te updaten.

  Update voor Windows

  Helaas zat er een kleine bug voor MAC adres detectie in de Windows versie, in 2.1.1 build 3 is dit opgelost.

  Beantwoorden

  HansJouw Opmerking ...

Plaats hier geen lange bestanden (zoals source codes, log files of config files). Gebruik hiervoor het Forum.

Delen:
*
*
Laat me per email weten als er nieuwe reacties zijn.
       Je kunt jouw RSS reader gebruiken om reacties te volgen.


Tweaking4All gebruikt de gratis Gravatar dienst voor Avatar weergave.
Tweaking4All zal nooit jouw email adres met anderen delen.