Pagina1 van 1

UnoTelly – Bekijk regio geblokkeerde content overal ter wereld!

UnoTelly – Bekijk regio geblokkeerde content overal ter wereld!
   9

De afgelopen week was weer eens vol met verassingen – ik reis relatief vaak tussen mijn huis in de Verenigde Staten en mijn familie en vrienden in Europe. Leuk al dat reizen, maar wel een beetje knudde dat bepaalde diensten waar ik op geabonneerd ben niet werken of in eens (ongevraagd) andere content aanbieden dan wat ik gewend ben.

Natuurlijk is dat in een steeds kleiner wordende wereld helemaal van de zotte. Waarom hebben we anders het Internet?

Helaas is dit niet een keuze van de dienst aanbieders zoals NetFlix. Die zouden natuurlijk liever zien dat er geen regio beperkingen zouden zijn. Op die manier zou hun markt veel groter zijn en zou het hun niet klauwen met geld kosten om allerlei technieken te moeten implementeren om dit regio controle te bewerkstelligen.

Uiteraard zit hier weer de film industrie achter die blijkbaar nog steeds niet heeft begrepen in wat voor wereld we leven. Hebben ze dan echt nog niks geleerd van de regio code’s die we op DVD’s zagen? Ik denk ook dat het verwijderen van regio beperkingen de piraterij van films en TV series zal verminderen als de regio besprekingen opgeheven worden.

Om een lang verhaal kort te maken: Om toegang te krijgen tot mijn echter Netflix account in de VS, kan ik natuurlijk een VPN verbinding gebruiken. Ik heb hele goede ervaringen met b.v. Astrill. Dat werkt goed, maar het gaat ten koste van netwerk snelheid, ziet er een beetje verdacht uit, en echt goedkoop is het ook niet, om maar te zwijgen over de minder makkelijke opzet van een VPN verbinding.

Daarom kijken we nu naar UnoTelly (er zijn ook andere aanbieders) welke voor hun DNS diensten gratis een 8 dagen proef aanbieden. In dit artikel mijn bevindingen en kan alvast zeggen: zeer zeker de moeite waard!
Locatie Gebaseerde/Gelimiteerde Diensten

Verouderd – UnoTelly diensten zijn niet mee beschikbaar 

Omdat UnoTelly gestaakt zijn met het leveren van de beschreven diensten, is dit artikel niet meer relevant.
Als alternatieven kun je ExpressVPN of NordVPN overwegen.

 

Het Probleem

Bepaalde video en muziek diensten worden door de muziek en film industrie gedwongen om hun diensten af te sluiten of aan te passen aan de betreffende regio waar de eindgebruiker is op het moment dat deze gebruik wil maken van deze diensten. Er is een lange lijst met deze diensten, maar de meest bekenden zijn waarschijnlijk wel NetFlix, Amazon Instant Video en Hulu, …

UnoTelly heeft een enorme lijst, op het moment dat ik dit artikel schrijf zijn dat al 336 diensten, kijk vooral eens door de lijst om te zien of jouw favoriete diesnten er ook bij staan. Mocht dat niet het geval zijn: Je kunt verzoeken indien bij UnoTelly, en ik kan je al zeggen dat de support bij UnoTelly uitstekend is!

Hulu laat weten dat het alleen in de VS werkt

Hulu laat weten dat het alleen in de VS werkt

En ABC geeft een vergelijkbare melding ...

En ABC geeft een vergelijkbare melding …

Netflix laat weten dat de aangeboden content anders gaat zijn

Netflix laat weten dat de aangeboden content anders gaat zijn

Wat hier gebeurt is dat de betreffende diensten jouw IP adres gebruiken om te bepalen waar jij nu bent. Dit is niet 100% nauwkeurig maar toch best goed in de richting en al zeker duidelijk het juiste land. Op basis van het gevonden land wordt content dan geblokkeerd (Hulu en ABC doen dat bijvoorbeeld) of aangepast (Netflix).

Persoonlijk, en ik had toevallig net met VMWare een soortgelijke discussie, vindt ik dat de aangeboden content zichtbaar moet worden gemaakt op basis van jouw thuis adres. Als je dus in de VS woont, VS content, waar je ook bent. Ik heb namelijk niet meneer Netflix betaald om iets te zien wat ik niet kan volgen. Ik wil het e.e.a. zien in mijn taal (Engels), waar ik ook ben. Ik heb daar toch voor betaald?

Misschien ben ik wel de gek in dit verhaal, wie weet …

De Oplossing: Omleiden van Data verkeer

Ik heb tot dusver 2 werkbare methodes gezien en beiden baseren zich op traffic redirection of te wel het omleiden van data verkeer.
Bedenk wel dat er geen garantie is dat natuurlijk in de toekomst blijft werken, maar tot dusver werkt het nog prima!

Overigens, uit opmerkingen en interviews kunnen we voorzichtig afleiden dat de aanbieders van deze diensten, zoals b.v. Netflix, het stoppen van dit soort praktijken niet als hoogste prioriteit zien. En waarom zouden ze ook? Als eerst brengt het meer betalende klanten en ten tweede is het niet gratis om hier middelen tegen te maken.

Versimpelde uitleg van Traffic Redirection

Zoals eerder vermeld, beide methoden gebruiken een vorm van traffic redirection of te wel het omleiden van data verkeer.

Om een idee te krijgen hoe dit werkt, zie een DNS service als een telefoonboek.
Zie vervolgens een IP adres als een telefoon nummer.
In het telefoonboek vinden we de naam (website) zodat we het bijbehorende telefoonnummer kunnen vinden.

Wanneer jouw computer nu naar www.netflix.com (de “naam”), vraagt het een DNS service (het “telefoonboek”) om het bijbehorende IP Adres (“telefoonnummer”) welke het moet “bellen” om in contact te komen met www.netflix.com.

In het voorbeeld van UnoTelly, gebruiken we echter een aangepast telefoonboek. Inplaats van het directe IP adres (telefoonnummer) staat in dit telefoonboek het nummer van een schakelbord (zoals we die heel vroeger in de telefonie hadden). Dit schakelbord routeert dan jouw telefoongesprek door naar www.netflix.com.

Een illustratie – Gewoon Telefoongesprek Opzetten

Analoog aan het telefoongesprek voorbeeld, hier hoe een normaal telefoongesprek tot stand komt:

De beller (met nummer 4567), opent het telefoonboek en zoek het telefoonnummer op van “Meneer NetFlix” (wat 1234 is).
We draaien het gevonden nummer (1234) om een telefoongesprek met “Meneer NetFlix” te starten.

Als “Meneer NetFlix” called ID heeft op z’n telefoon dan zou hij het nummer “4567” moeten zien als het nummer dat hem belt.
Vervolgens zou hij dan door het telefoonboek kunnen gaan om te kijken wat het adres (en dus de locatie) van de beller met het nummer “4567” zou zijn. Bijvoorbeeld een adres in Nederland.

Normaal Telefoongesprek

Normaal Telefoongesprek

Een illustratie – Telefoongesprek Omleiden

Als een telefoongesprek wordt omgeleid, zoals UnoTelly dat doet, dan werkt dat als volgt:

De beller (#4567) gaat weer het telefoonnummer zoeken in het telefoonboek. In dit geval echter niet het standaard telefoonboek, maar een telefoonboek dat door UnoTelly is aangepast.
Het gevonden nummer van “Meneer NetFlix” is nu echter “5678” welke we gaan draaien.

#5678 is echter niet het echte nummer van Meneer Netflix, maar het nummer van een schakelbord, welke het gesprek omelidt naar het echte nummer van “Mr. NetFlix” (#1234).

De caller ID van “Meneer NetFlix” laat nu 5678 zien als de beller, en ook dat nummer kunnen we terug vinden in het standaard telefoonboek.
Echter het adres van het nummer 5678 is de locatie van het schakelbord, welke zich in ons voorbeeld b.v. in de Verenigde Staten bevindt.

Omgeleid Telefoongesprek

Omgeleid Telefoongesprek

 

VPN

De meest gebruikelijke methode voor het omleiden van data is VPN, of te wel een Virtueel Privé Netwerk.

In eenvoudige woorden, versleuteld VPN een verbinding zodat niemand kan zien wat voor data verstuurd wordt en wat de locatie van de verzender/ontvanger is.  Het e.e.a. is natuurlijk gecompliceerder dan wat ik hier even snel zeg. Maar bij een VPN kan niemand “mee luisteren” en wordt jouw locatie weergegeven als de locatie waar de VPN server staat. Ik heb erg goede ervaringen met Astrill en VPN’s zijn erg geschikt voor b.v. BitTorrent en ander minder legale activiteiten.

Oorspronkelijk was VPN bedacht voor veilige verbindingen – met de gedachte dat werknemers van grote bedrijven makkelijk toegang tot het computer netwerk konden hebben zonder dat derden de informatie konden zien of in konden breken in het computer netwerk van het bedrijf via een dergelijke verbinding.

De nadelen van VPN zijn o.a. de prijs, het feit dat de verbinding langzamer wordt (door de overhead van het versleutelen van data), en dat het opzetten van een VPN vaak wat omslachtig en onduidelijk kan zijn.

Het voordeel is dat het wel altijd werkt, niet alleen maar voor “bekende” toepassingen … althans, voorlopig. Er gaan geruchten de ronde dat bepaalde Internet Providers het verkeer van OpenVPN afknijpen … maar dat zijn voorlopig alleen maar geruchten.

DNS

Het alternatief is het gebruik maken van data omleiding via een DNS, waarbij de ontvangende partij het IP adres ziet van de DNS server en niet van jouw Internet verbinding thuis, zoals UnoTelly dat aanbiedt (ook wel “Proxy” genoemd).

UnoTelly - DNS en VPN diensten

UnoTelly – DNS en VPN diensten

Het proces is eenvoudig, je veranderd van het betreffende apparaat eenvoudig weg de DNS server instellingen naar de DNS servers die door UnoTelly worden aangeboden. Alle (DNS) naam verzoeken worden nu “afgevangen” door de UnoTelly DNS en omgeleid naar de service die je zoekt, b.v. Netflix welke dan denkt dat je b.v. in de VS zit.

Deze methode is stukken “schoner”, sneller, goedkoper en eenvoudiger in gebruik dan een VPN verbinding.
Het nadeel (als je dat zo wilt zien) is dat deze optie alleen maar werkt voor “bekende” diensten en ook niet geschikt is voor BitTorrent gebruik.

Mocht de gewenste dienst nog niet bij UnoTelly ondersteund worden, vrees dan niet, want UnoTelly doet er alles aan om je te helpen. Stuur dan gewoon een verzoek in en in een mum van tijd staat jouw gewenste diesnt ook op de lijst.

Is UnoTelly Legaal?

Nou dat is een goede vraag natuurlijk.

Ik denk (en ik ben geen expert) dat de geleverde dienst door UnoTelly zeker niet illegaal is. Maar dan hebben we het over de dienst.

Wat wel problematisch kan zijn is dat je misschien tegen de gebruikersovereenkomst verstoot welke je hebt afgelosten met betreffende dienst.

In de meeste overeenkomsten (“Terms of Use”) staat namelijk dat je de content alleen mag zien in de landen waarvoor de service bedoeld is.

Bijvoorbeeld punt 6c van de NetFlix Terms-Of-Use zegt:

Je kunt een film of serie alleen via de Netflix service bekijken in het land waar je je account hebt geopend, en op geografische locaties waar wij onze service bieden en de film of serie in licentie hebben verstrekt” … of te wel, je mag de content alleen bekijken in de ondersteunde landen waarvoor Netflix een licentie heeft voor betreffende film of TV serie.

Het is een beetje rommelig beschreven en ik vermoed dat in het ergste geval jouw overeenkomst met betreffende dienst geannuleerd wordt door de aanbieder. Maar, ik denk dat dit zelden zal gebeuren,… waarom betalende klanten wegsturen?

UnoTelly Opzetten

UnoTelly heeft een groot aantal artikelen waarin uitgelegd wordt hoe jouw apparaat moet instellen, je vindt hier een volledige lijst.

Ik ga in dit artikel alleen kijken naar de DNS dienst welke super simpel is op te zetten en rete snel werkt.

Een paar voorbeelden van ondersteunde apparaten:

 • Windows XP, Vista, 7, 8
 • Mac OS X
 • Linux, Ubuntu
 • iPad, iPhone, iTouch
 • Android (all versions)
 • Amazone Kindle Fire HD, Amazon Fire HD
 • Sonos
 • Nintendo Wii en Wii U
 • Sony PlayStation 3 en 4
 • Microsoft XBox 360 en XBox One
 • AppleTV (all versions)
 • Boxee Box
 • Google Chromecast
 • Veel TV’s en Blu-Ray Spelers
 • Een grote verzameling routers en modems

 

We kunnen in principe 2 methoden gebruiken: per apparaat of voor alle apparaten in jouw netwerk (via modem of router dus).

Beiden hebben hun doel, b.v. het opzetten van een enkel apparaat voor Netflix USA en een ander voor Netflix Nederland, of gewoon alles automatisch hetzelfde voor alle apparaten …

Optioneel kun de Dynamo geschikte DNS servers, welke het toestaan verschillende landen te kiezen voor verschillende apparaten en/of diensten.

Mocht een van de servers Dynamo geschikt zijn, vergeet dan niet het gewenste land in te stellen – ik vergat dit toen ik de AMC website probeerde en als je dat dus vergeet dan werkt het grapje niet.

Om UnoTelly te gebruiken, moet je een account aanmaken, moet je een account aanmaken.
UnoTelly biedt een gratis trial voor 8 dagen, zeker aan te raden om het eens te proberen en je hebt geen credit card nodig voor de trial – bonus punten voor UnoTelly, omdat vele anderen die informatie juist vereisen!

Onderstaande uitleg is slechts ter indicatie hoe eenvoudig het opzetten van UnoTelly DNS diensten is. Gedurende het aanmaken van een account worden 2 DNS IP adressen voorgesteld als de meest geschikte voor jouw locatie – handig om die nummers even op te schrijven omdat je ze later nodig hebt.

Configuratie van een Computer

Voor een goede uitleg kun je het beste de artikelen bij UnoTelly bekijken.
Hier zal ik als voorbeeld een Windows XP PC (ja die bestaan nog!) en een Mac OS X computer instellen, voor XBox, PlayStation, TV of Blu-Ra player werkt het e.e.a. hetzelfde.

Step 1 – Bepaalde be meest gunstige UnoTelly DNS Service

Voor alle apparaten wil je natuurlijk de meest gunstige (en dus vaak ook de snelste) UnoTelly DNS service gebruiken.
Je vindt ze op deze UnoTelly webpage.

 Als een van de DNS servers een Dynamo enabled server is:
Vergeet niet de instellingen te doen onder de Dynamo instellingen op de QuickStart page, en kies de gewenste kanalen/locaties.

UnoTelly QuickStart Pagina - Alle instellingen vindt je hier

UnoTelly QuickStart Pagina – Alle instellingen vindt je hier

Stap 2 – Netwerk Instellingen aanpassen voor de UnoTelly DNS servers

 Mac OS X

Klik het Apple ikoontje links bovenin en kies de “System Preferences“.
In “System Preferences” klik je op de “Network” ikoon.

UnoTelly/MacOSX - Netwerk instellingen

UnoTelly/MacOSX – Netwerk instellingen

In het nu geopende venster voor netwerk instellingen zie je een groen rondje voor het actieve netwerk – in mijn geval het Wi-Fi netwerk. Selecteer deze verbinding.

Klik vervolgens op de “Advanced” knop.

UnoTelly/MacOSX - Geavanceerde Instellingen

UnoTelly/MacOSX – Geavanceerde Instellingen

Klik vervolgens op de “DNS” optie.

Je ziet onder de “DNS Servers:” lijst een “+” en een “” knop.
Met behulp van de “” (minus) knop verwijder je nu alle DNS server in de “DNS Servers:” lijst.
Mocht je ze niet kunnen verwijderen, dan kun je dat later nog doen.

Voeg vervolgens de UnoTelly DNS servers toe m.b.v. de “+” button en het in typen van de DNS nummers in de “DNS Servers:” lijst.

Klik “OK” als je klaar bent.

Vervolgens ga je naar de UnoTelly quickstart page om te controleren of alles goed staat (vergeet de Dynamo instellingen niet!).

UnoTelly/MacOSX - UnoTelly DNS servers toevoegen

UnoTelly/MacOSX – UnoTelly DNS servers toevoegen

 Windows XP

Ga naar “Control Panel” en selecteer “Network Connections“, waar je “Local Area Connection” selecteerd (de naam kan anders zijn op jouw computer).

UnoTelly/WindowsXP - Ga naar Netwerk Instellingen

UnoTelly/WindowsXP – Ga naar Netwerk Instellingen

In het nu geopende venster gaan we naar de “Properties” van de verbinding.

In het volgende venster kies je “Internet Protocol (TCP/IP)” en klik je ook hier weer op “Properties“.

UnoTelly/WindowsXP - TCP/IP Instellingen

UnoTelly/WindowsXP – TCP/IP Instellingen

Hier zien we dan de DNS instellingen.

Vink de optie “Use the following DNS server addresses:” aan en voer de IP adressen van UnoTelly in.

Klik “OK” als je klaar bent.

Vervolgens ga je naar de UnoTelly quickstart page om te controleren of alles goed staat (vergeet de Dynamo instellingen niet!).

UnoTelly/WindowsXP -DNS instellingen

UnoTelly/WindowsXP -DNS instellingen

Configureren van een Router

Configuratie van een router is handig als je wilt dat alle apparaten in jouw netwerk UnoTelly gebruiken.
Configuratie is eenvoudig, als jouw router of modem dit toestaat. Het betreft de DNS instellingen van de WAN verbinding waar je ook DNS gegevens zou kunnen instellen van b.v. OpenDNS of Google DNS.

De artikelen van UnoTelly voor Routers zijn erg goed en de keuze is uitgebreid.

Merk op: Eeen aantal Internet aanbieders, zoals bijvoorbeeld KPN met hun Experia Box v9, staan het NIET toe dat je DNS gegevens kunt wijzigen – geen idee waarom, maar in mijn opinie een reden om elders te gaan kijken.
Voor dit soort modem/routers moet je de modem in zogenaamde “Bridge” mode zetten – niet iets voor de gemiddelde gebruiker – en een eigen router achter het modem hangen zoals b.v. een NetGear R7000.

Werkt UnoTelly goed?

Mijn ervaring is dat UnoTelly GEWELDIG IS!

Zonder moeite kon ik Netflix U.S.A., Hulu+, en ABC bekijken op volle snelheid en in HD waar aangeboden.

Ik heb UnoTelly getest met mijn MacBook Pro, XBox One, Nexus 7 (Android), iPhone 5S, Samsung SmartTV en een AppleTV (2nd gen), zowel als individueel apparaat als via de router/modem.

Ik kan UnoTelly STERK aanraden!

 

Pro’s:

 • Streaming werkt aanzienlijk sneller dan via een VPN verbinding.
 • Goedkoper dan mijn VPN verbinding.
 • Super eenvoudig op te zetten en breed ondersteund.
 • Geen VPN complicaties met speciale apps enzo.

 

Con’s:

 • Eigenlijk GEEN … OK als het gratis was, dan was het nog beter … 

 

Tip als UnoTelly niet lijkt te werken … 

Ik liep tegen een probleem aan toen ik AMC’s Season 5 trailer van The Walking Dead wilde bekijken.
Binnen 5 minuten (serieus!) wist de UnoTelly support me op weg te helpen.

Ik was de Dynamo instellingen vergeten en die doe je als volgt:

 1. Gebruik een dynamo enabled DNS server. Zie deze UnoTelly DNS lijst.
 2. Ga naar de UnoTelly QuickStart (login is nodig).
 3. Klik op de “Dynamo” knop.
 4. Kies het juiste land voor de juiste dienst.
 5. Probeer de gewenste dienst nogmaals …

 

Niet noodzakelijk, wel aan te raden … Uitzetten van HTML5 locatie diensten! 

Sommige websites zouden dit kunnen gebruiken: de optie om in HTML5 na te gaan wat jouw huidige locatie is. Uitzetten kan zeker helpen als de diensten slimmere methoden gaan gebruiken …

In Google Chrome ga naar “Settings Privacy Content Settings” en kies
– “Ask when a site tries to track your physical location (recommended)” of
– “Do not allow any site to track your physical location“.

Update jouw IP adres … 

UnoTelly vertrouwd op het IP adres van jouw Internet verbinding om zeker te zijn dat je betaald hebt voor hun diensten.

Je kunt dit handmatig updaten, wat wenselijk kan zijn als je reist of als jouw Internet aanbieder dynamische IP adressen gebruikt (die steeds veranderen). Dit kan echter ook met wat trucjes automatisch gedaan worden.

Een paar opties:

 

 

Conclusie

Als je regio geblokkeerde content wilt bekijken of luisteren, of omdat je in het verkeerde land woont of omdat je aan het reizen bent, dan kan ik UnoTelly ZEER AAN RADEN.

Het is zeer eenvoudig op te zetten en zeer eenvoudig in gebruik, jouw Internet verbinding blijft snel in tegenstelling tot VPN verbindingen, het is betaaldbaar ($4.95 per maand op dit moment) en er zijn geen data omvang of snelheidsbeperkingen.

Daar bij komt dat de support bij UnoTelly bijzonder vlot en goed wekt, in tegenstellingen tot andere bedrijven.

Nog steeds niet overtuigt? Dan kan ik het zeer aanraden om de trail eens een poging te geven, 8 dagen gratis zonder vervelend gedoe!

Ondersteun ons ...


Jouw ondersteuning wordt zeer gewaardeerd, en hoeft zelfs niets te kosten. Bijvoorbeeld door links naar ons te delen op social media, of andere websites.

Andere vormen kunnen ook gratis zijn (b.v. shoppen op Amazon).
Alle opbrengsten worden gebruikt voor web-hosting kosten, project hardware en software, koffie, etc.

Hartelijk dank voor wie al heeft bijgedragen!
Het is altijd geweldig om te zien hoe men mijn artikeltjes en applicaties weet te waarderen.

Merk op dat het klikken op affiliate links een kleine commissie voor ons kunnen genereren - dit wordt zeer gewaardeerd.

Reacties


Er zijn 9 reacties welke je hieronder kunt lezen.
Je kunt jouw eigen opmerkingen plaatsen m.b.v. dit formulier, of een reactie op een bestaande opmerking plaatsen door op de "Beantwoorden" knop te klikken.

 • 4 feb 2015 - 13:20 - K en J Reactie Link

  Eindelijk eens een goed artikel over dit onderwerp, geschreven in heldere taal en ook begrijpelijk voor mensen die niet zo bekend zijn met de  ict codes. Op de meeste sites wemelt het van de afkortingen : abracadabra.. Het is een wereld op zich. Bedankt!

  Beantwoorden

  K en J

  • 4 feb 2015 - 14:30 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi K en J!

   Dank je wel voor de fijne reactie!
   Altijd erg leuk om te horen dat men waardering heeft voor een artikeltje.

   Dank je wel! 

   Beantwoorden

   hans

 • 28 apr 2015 - 22:36 Reactie Link
  PingBack: www.tweaking4all.nl

  […] Netflix wilt zien, ook dat werkt prima met de Amazon Fire TV als je b.v. een DNS dienst zoals UnoTelly […]

 • 7 okt 2017 - 22:01 - Curly Reactie Link

  Beste tweaker,

  naarmate regeringen, banken en bedrijven, de privacy stukje bij beetje aan het opheffen zijn, bovendien gegevens surfgedrag en gegevens verzamelen en doorverkopen, wordt de behoefte aan daadwerkelijke bescherming van de persoonlijke levenssfeer m.a.w. privacy, ook steeds groter. Het is bijna een must aan het worden om een dienst als UnoTelly in de arm te nemen.

  Goed geschreven informatief artikel. Eindelijk een artikel met een goede aanwijzing, bovendien een artikel dat duidelijk van uitleg is. Ga zo door!

  Vr.gr.  Curly

  Beantwoorden

  Curly

  • 7 okt 2017 - 22:08 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hallo Curly!

   Dank je wel voor het compliment – dat wordt zeer gewaardeerd.
   Ik hoop in de nabije toekomst tijd te vinden om dieper in te duiken op VPN, nog zo’n hulpmiddel dat met de moderne ontwikkelingen nodig lijkt te gaan worden.

   Groetjes uit Houston,
   Hans

   Beantwoorden

   hans

   • 7 okt 2017 - 22:19 - Curly Reactie Link

    Hoi Hans,

    VPN is bij insiders wel bekend. Bij het grote publiek weliswaar nog niet. Overheden dagen de burgers steeds meer uit om hun privacy in bescherming te nemen, omdat ze privacy van iedereen willen afpakken. Totale achtervolgingswaanzin !!

    Succes met deze website, en blijf bezoekers verrassen met jou kennis.  Weten is meten.

    Vr.gr.

    Curly

    Quote: Sinds ik een computer heb droom ik in 256 kleuren.

    Beantwoorden

    Curly

   • 7 okt 2017 - 22:28 - hans - Auteur: Reactie Link

    Thanks Curly! 

    De noodzaak voor privacy bescherming is niet alleen nodig tegen [te] nieuwsgierige overheden, en [geldgierige] bloedhond instellingen, maar ook tegen kwaadwillenden … Het gebruik van computers en Internet wordt zo niet alleen de lol ontnomen, maar zo worden vooral de gewone gebruikers (die niet veel computer kennis hebben) ook nog eens flink benadeeld. Kijk maar eens naar de vele gevallen waarbij onze informatie gewoon op straat ligt om voor iedereen in te zien. 

    Anyhoo, ik geniet nog steeds van computer prullen, dus ik ga zeker proberen de tijd te vinden om een wat diepgaander artikel over VPN te schrijven. 

    Groetjes,
    Hans

    p.s. leuke quote 

    Beantwoorden

    hans

    • 8 okt 2017 - 18:28 - Henkie60 Reactie Link

     Artikel over VPN lijkt me erg nuttig.

     Draai bijna 2 jaar zo, en de 3e Asus router, (ISP Modem/Router in Bridge) begon met RT-AC66, AC87, en nu AC88.

     De snelheden resp. 20MB, 40MB, en 60MB (MegaBit), dus je levert inderdaad de snelheden in.

     En inderdaad volgend jaar, is hier (NL) je privacy bijna 0,0 dankzij oa. de nieuwsgierige overheden.

     Ik weet nog hoezeer ze china niet bekritiseren op dat punt aantal jaren geleden en nu volgend jaar zijn wij aan de beurt, mits…!

     Beantwoorden

     Henkie60

    • 8 okt 2017 - 21:25 - hans - Auteur: Reactie Link

     Hoi Henkie60,

     Ik vindt jouw laatste zin erg mooi! Helemaal waar. Lekker hypocriet om China te bekritiseren maar zelf doen we (de overheid) het niet veel beter … 

     Ik ga proberen na mijn vakantie wat tijd vrij te maken voor een VPN artikel. 

     Beantwoorden

     hansJouw Opmerking ...

Plaats hier geen grote bestanden (zoals source codes, log files of config files). Gebruik hiervoor het Forum.

Delen:
*
*
Laat me per email weten als er nieuwe reacties zijn.
       Je kunt jouw RSS reader gebruiken om reacties te volgen.


Tweaking4All gebruikt de gratis Gravatar dienst voor Avatar weergave.