Pagina1 van 1

Put.io – Torrent Veilig Downloaden met een Cloud Service …

Put.io – Torrent Veilig Downloaden met een Cloud Service …
   0

Een torrent veilig downloaden kan in deze tijd lastig zijn en de vele verschillende (vaak VPN gebaseerde) diensten maken het zeker niet duidelijker of eenvoudiger. Voor de meeste van deze diensten is het opzetten en bijhouden niet altijd even duidelijk of eenvoudig om maar te zwijgen over de demping op de download snelheid.

Put.io is hierop een uitzondering en biedt een manier aan om een torrent veilig te downloaden via hun online (cloud) dienst waarbij je niet alleen super snel een torrent kunt downloaden maar zelfs kunt seeden. Bij deze dienst krijg je ook nog eens flink wat opslag capaciteit (minimum is 50Gb!!).

Als een torrent eenmaal gedownload is, dan kun je het bestand net als ieder ander bestand downloaden en met behulp van de juiste download manager kun je nog eens het maximum uit jouw Internet verbinding halen.

Voor $0.99 kun je het een dag proberen en ik kan dat zeker zeer aanraden – het is echt de moeite.
Wat is Put.io?

Put.io is een zogenaamde cloud service (online dienst) die je zou kunnen vergelijken met een dienst als Dropbox, maar dan met meer disk ruimte en torrents veilig downloaden als bonus.

Put.io - Online dienst voor Torrenting

Put.io – Online dienst voor Torrenting

Op het moment dat ik dit artikel schrijf is de opslag capaciteit voor het kleinste abonnement “slechts” 50Gb, waar je torrents naar kunt downloaden of seeden en je zelfs bestanden met anderen kunt delen.

Put.io kan super snel zijn wat downloaden betreft, waarschijnlijk omdat ze het bestand al hebben als andere gebruikers hetzelfde bestand al eerder hebben gedownload. Een 1Gb Ubuntu installatie ISO duurde … 2 seconden. Minder populaire torrents zijn wel iets langzamer maar zeker niet trager dan iedere andere BitTorrent client. Bedenk dan ook nog eens dat jouw Internet verbinding niet met Torrent verkeer belast wordt – om maar te zwijgen over het klagen van andere gebruikers in het huis of dreigementen van jouw Internet aanbieder.

Maar dat is niet alles … Je kunt een gedownloade torrent film meteen in jouw browser bekijken dankzij de aangeboden MP4 service waarmee dit werkt in ieder browser, zelfs met een iPad!

Wat kost dat dan?

Een nadeel is natuurlijk dat Put.io niet gratis is.
Je kunt Put.io voor een dagje proberen voor slechts $0.99 – wat overigens gedoneerd wordt aan de EFF – Ik kan het sterk aanraden om het eens te proberen!

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar die beginnen bij $9.99/maand (50Gb) en oplopen tot $49.99/maand (1Tb!) waarbij wat variatie zit in het aantal torrents dat tegelijk kunnen lopen, etc (als je in Europa woont, moet je ook nog een beetje BTW betalen).

Merk wel op dat er geen beperkingen zijn aan de omvang van de bestanden of de gebruikte bandbreedte! Geen onaangename verassingen hier!
Het basis abonnement (plan A voor $9.99/maand) biedt meer dan genoeg voor de gemiddelde gebruiker!

Als een torrent eenmaal gedownload is door Put.io, kun je met een gewone Download Manager de bestanden downloaden als individuele bestanden of samen gepakt als enkel ZIP bestand.

Torrent Veilig Downloaden met Put.io

Downloaden van een torrent is erg eenvoudig bij Put.io.

In de Put.io web-interface, klik je eerst de “Add New files” knop. We kunnen dan de link(s) naar onze torrent(s) in het veld plakken of je kunt op de “Upload from your computer” knop klikken om torrent-bestande(en) te uploaden naar put.io (je kunt de bestanden dan zelfs op de browser slepen om de upload te starten).

Put.io - Toevoegen van een gewenste Torrent

Put.io – Toevoegen van een gewenste Torrent

Klik vervolgens op de “Next” knop en de torrent-file wordt opgehaald.

Put.io - Staat klaar om de torrent te downloaden!

Put.io – Staat klaar om de torrent te downloaden!

In het volgende venster klikken we vervolgens de “Start Fetching” knop als je zeker weet dat dit het juiste bestand is en Put.io gaat aan de slag.

Afhankelijk van de populariteit van de gekozen torrent kan de download instant zijn (in onderstaanden voorbeeld: slechts 2 seconden!!), of Put.io gaat de torrent specifiek voor jou ophalen. Als de torrent klaar is, dan kun je de bestanden onder de “Files” tab vinden.

Put.io - Torrent is gedownload!

Put.io – Torrent is gedownload!

Downloaden van de Bestanden naar jouw computer …

Als Put.io eenmaal de torrent veilig heeft gedownload, worden de bestanden in jouw opslagruimte op Put.io opgeslagen waar je ze kunt ophalen alsof het een normaal bestand is en je dus met een geschikte download manager het maximale uit jouw Internet verbinding kunt halen.

Een aantal goede Download Managers:

 

Opbreken in stukjes voor snelheidswinst

Een veel gebruikte truc die door veel download managers gebruikt wordt, is het opsplitsen van een bestand in meerdere stukken of te well “chunks”.
FlashGet (helaas alleen maar beschikbaar voor Windows) was een van de eerste en meest populaire download managers die deze truc toepaste – de download managers in bovenstaande lijst ondersteunen dit ook.

Hoe werkt dit dan?
De meeste Internet aanbiedere knijpen de verbinding voor een individuele download een beetje af. De maximale snelheid per individuele download is per aanbieder verschillend maar in de meeste gevallen ligt dat rond de 35 tot 40 Kb/s. Niet echt snel dus …

Als we nu het bestand dat we willen downloaden, opsplitsen in meerdere kleine individuele bestanden dan kunnen we een aantal van deze chunks parallel downloaden waardoor iedere “chunk” een snelheid heeft van 35-40 Kb/s en onze eindsnelheid dus de som van deze downloads is. Het gevolg is duidelijk: onze download gaat nu stukken vlotter. Hieronder een versimpelde weergave hoe dit werkt.

Download Managers - Enkel bestand of meerder bestandensdelen

Download Managers – Enkel bestand of meerder bestandensdelen

Bemachtigen van de Download Link(s)

Het bemachtigen van de download link van Put.io is niet moeilijk.

Open jouw Put.io dashboard/webinterface door in te loggen op http://put.io.
Klik vervolgens op de “Files” tab en vink de bestanden en/of directories die je wilt downloaden naar jouw computer.

Optie 1: Simpele download

Na het aan vinken van de juiste bestanden en/of directories klik je op de “Get Download Links” knop. Een klein venster zal zich openen met alle benodigde links.

Put.io - Links voor de geselecteerde bestanden en directories

Put.io – Links voor de geselecteerde bestanden en directories

Optie 2: Alles Zippen en dan Downloaden (aanbevolen)

Ik vond dit de handigste manier: alles lekker in een grote zip file gooien en downloaden maar.

Na het aan vinken van de gewenste bestanden en directories, klik je op de “Zip & Download” knop een een klein venstertje zal zich openen met de link.
Klik de link “Download as zip (x.y)” met rechts aan en kies de “Link adres kopiëren” optie van jouw web-browser (elke browser gebruikt z’n eigen kreet hiervoor, maar ik vermoed dat je begrijpt wat ik bedoel).

Put.io - Alles gezipt in een enkel bestand

Put.io – Alles gezipt in een enkel bestand

Je hebt nu de link voor jouw Download Manager beschikbaar … maar je kunt het ook gewoon aanklikken en downloaden via jouw web-browser (hoewel dat wel erg langzaam kan zijn vanwege het feit dat de meeste browsers de “chunks” truc niet gebruiken).

Browser Plugins

Voor de Google Chrome browser, zou je de gratis Officiële Put.io plugin kunnen gebruiken, welke toevoegen van links eenvoudig maakt.

Een betere plugin voor Google Chrome is “Easy Put.io” welke downloads enzo ook in de gaten houdt. Je kunt kiezen tussen de Google Play versie of download de “full” versie van de Easy Put.io website, welke ook zoek opties biedt voor het vinden van torrents op andere websites. Beide versies zijn gratis.

Put.io geheel beheren via een plugin: Easy Put.io!

Put.io geheel beheren via een plugin: Easy Put.io!

Soortgelijke Add-ons bestaan ook voor Firefox, maar tot dusver kon ik alleen maar Add-ons vinden die beperkter zijn dan Easy Put.io voor Google Chrome.

Merk ook op dat deze plugins alleen maar voor het beheer van Put.io zijn en dus niet de bestanden naar jouw computer download.

Conclusie

Zelfs als je een snelle Internet verbinding hebt, waarbij de Internet aanbieder en de andere gebruikers in huis niet klagen over het downloaden of aanbieden van torrents: Put.io maakt het allemaal wel erg snel en erg makkelijk en kan ik zeker een proef dagje voor nog geen dollar zeker aanraden!

Ondersteun ons ...


Jouw ondersteuning wordt zeer gewaardeerd, en hoeft zelfs niets te kosten. Bijvoorbeeld door links naar ons te delen op social media, of andere websites.

Andere vormen kunnen ook gratis zijn (b.v. shoppen op Amazon).
Alle opbrengsten worden gebruikt voor web-hosting kosten, project hardware en software, koffie, etc.

Hartelijk dank voor wie al heeft bijgedragen!
Het is altijd geweldig om te zien hoe men mijn artikeltjes en applicaties weet te waarderen.

Merk op dat het klikken op affiliate links een kleine commissie voor ons kunnen genereren - dit wordt zeer gewaardeerd.

Reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je kunt jouw eigen opmerkingen plaatsen m.b.v. dit formulier, of een reactie op een bestaande opmerking plaatsen door op de "Beantwoorden" knop te klikken.Jouw Opmerking ...

Plaats hier geen grote bestanden (zoals source codes, log files of config files). Gebruik hiervoor het Forum.

Delen:
*
*
Laat me per email weten als er nieuwe reacties zijn.
       Je kunt jouw RSS reader gebruiken om reacties te volgen.


Tweaking4All gebruikt de gratis Gravatar dienst voor Avatar weergave.