Pagina 1 van 1

AppleTV OS herstellen na het wissen van de disk (Netwerk methode)

AppleTV OS herstellen na het wissen van de disk (Netwerk methode)
   2

Het gebeurde mij; ik had de hele disk van mijn eerste generatie AppleTV gewist, door simpelweg even niet op te letten toen ik een alternatief een Ubuntu versie voor de AppleTV installeerde. Om er dan natuurlijk achter te komen dat ik even een video instelling vergeten was en dus weer terug moest naar het originele besturingssysteem. Yep, ik was aan het spelen met CrystalBuntu en OpenElec …

Nu leek het terug zetten van het AppleTV OS nu niet zo eenvoudig was – omdat ik de hele disk gewist had kon ik niet rekenen op de restore functie van de AppleTV – tot ik v1.1 van de StmLabs’ Windows Installer UI vond.

In dit artikel dus het AppleTV OS herstellen met een paar klikken.

UPDATE: Er is een vlottere methode beschreven in het “1\AppleTV OS herstellen na het wissen van de disk (offline methode)” artikel.
Super eenvoudig …

Je hoeft maar 3 eenvoudige stappen te volgen en een beetje geduld hebben.

 LET OP!

Dit is alleen geschikt voor AppleTV OS herstellen op een eerste generatie AppleTV – de zilveren versie dus …!

 

AppleTV - Eerste Generatie

AppleTV – Eerste Generatie

Stap 1: Je hebt een USB pendrive nodig

Je hebt een USB pendrive nodig met een minimale capaciteit van 4Gb – De pendrive ZAL GEHEEL GEWIST WORDEN – vergeet dat niet!

Steek de pendrive in een USB poort van jouw Windows (!) computer (ik gebruikte Bootcamp op een MacBook pro, maar VMWare Fusion of Parallels Desktop zal ook werken).

Stap 2: Download Windows Installer UI van StmLabs

Download het bestand van de StmLabs website (zodat je de meest recent versie hebt) of download het hier (zie hieronder).

 Toon dankbaarheid …

Ik kan sterk aanraden op z’n minst een kleine donatie te doen bij StmLabs als dit kleine programmaatje jouw AppleTV weer tot leven heeft gebracht – een paar dollar als teken van dankbaarheid … en ja, ik heb ook een donatie gemaakt …

DOWNLOAD - Crystalhd Win 

Platform: Windows
Bestand: crystalhd_win.zip
Versie: 1.1
Omvang: 1.3 MiB
Datum: 29 jun 2013
 Download Nu 

Stap 3: Besturingssysteem herstellen

Na het downloaden, unzip het bestand en start het programma “partitioner“.

Selecteer de opties “Native Apple OS” en “Internal Hard Drive“, kies de correcte USB drive in de lijst en klik uiteindelijk de “Go” knop.

CrystalHD Windows UI herstellen van het AppleTV OS

CrystalHD Windows UI herstellen van het AppleTV OS

Het programma zal nu eerst een image van het AppleTV besturingssysteem downloaden en dat duurt natuurlijk even.
Daarna zal het de USB pendrive voorbereiden zodat de AppleTV er van kan opstarten – volg de instructies van het programma.

Stap 4: Herstarten van de AppleTV

Als eerste natuurlijk eerst de AppleTV uitzetten (stroom snoer uit het stopcontact halen). Plaats nu de USB pendrive in de USB poort van de AppleTV en steek de stekker van de AppleTV weer in het stopcontact zodat het opstart. Gedurende het opstarten druk je de “menu” en “” tegelijk in op de afstandsbediening zodat de AppleTV van de USB pendrive start – volg vervolgens de instructies op het scherm.

Na een paar keer herstarten is alles weer als vanouds …

Alternatief (geen netwerk nodig)

Op de OpenElec’s Wiki vond ik een alternatief dat geen netwerk nodig heeft voor het herstellen van AppleTV OS. De twee IMG bestanden (voor AppleTV OS v2.3.1 en v3.0.2) hebben het hele handeltje aan boord.

Deze methode is beschreven in het “AppleTV OS herstellen na het wissen van de disk (offline methode)” artikel.

Donatie Opties


Donaties worden zeer gewaardeerd, maar zijn zeker niet vereist. Donaties worden gebruikt voor het dekken van kosten voor web-hosting en project materialen, en eventueel voor een drankje of een snack. Voor wie al gedoneerd heeft: Hartelijk dank! Het is werkelijk geweldig om te zien dat men onze artikelen en applicaties waardeert.

Reacties


Er zijn 2 reacties welke je hieronder kunt lezen.
Je kunt jouw eigen opmerkingen plaatsen m.b.v. dit formulier, of een reactie op een opmerking plaatsen door op de "Reageer" knop te klikken.Jouw Reactie ...

Vriendelijk verzoek om hier geen lange teksten te plaatsen (zoals source codes, log files of config files). Gebruik daarvoor het Forum.

Deel met anderen:
*
*
Houd me op de hoogte van nieuwe reacties (email).
       Gebruik jouw RSS reader om reacties te volgen.


Tweaking4All uses the free Gravatar service for Avatar display.
Tweaking4All zal nooit jouw email adres met anderen delen.