Pagina1 van 1

Hoe draai je XBMC op Boxee Box?

Hoe draai je XBMC op Boxee Box?
   83

Boxee Box, een Linux doos van D-Link waarop een afgeleide van XBMC met de naam Boxee draait, is dood … misschien zie we Boxee terugkeren in een reincarnatie aangezien het Boxee team nu samen werkt met meneer Samsung, maar ik hoop dat ze dan het e.e.a. beter aanpakken …

Ik neem even voorzichtig aan dat andere Boxee gebruikers het met me eens zijn dat Boxee compleet de verkeerde filosofie hanteerde en ik ben er zeker van dat een aantal Boxee gebruikers terug is gegaan naar XBMC, of een variantie daarop zoals OpenElec.
Wat is Boxee?

Boxee is zeg maar de media speler die op een Linux platform draait en is afgeleid van XBMC, en oorspronkelijk beschikbaar  voor installatie op een gewone HTPC. Uiteindelijk maakte het Boxee team een deal met D-Link en het resultaat was een set-top box welke alleen maar Boxee draaide, welke in November 2010 werd gelanceerd: De Boxee Box.
Intussen is Boxee Box dood en is het team aan de slag gegaan met Samsung.

Het leuke van de Boxee Box is, dat het compact is, een interessant (maar onpraktische) kast heeft en eigenlijk een complete HTPC is met een intel (Atom) processor, Wifi, Ethernet, HDMI, Analoog en Optische Audio en zelfs een SD-Kaart lezer heeft. Het meest interessante, in mijn opnie, is de handige afstandsbediening. Aan de ene kant basis besturingsfuncties en aan de andere kant een compleet toetsenbord.

Als je wilt zien wat er zich in een Boxee Box bevindt, kijk dan naar de tear-down bij iFixIt.

Boxee Box van D-Link

Boxee Box van D-Link

Een redelijk aantal mensen hebben de Boxee Box gekocht (bijna 30,000 aan het einde van 2013), maar de verkoop is gestopt en laten we eerlijk zijn: de Boxee Box kon nooit echt concureren met een fatsoenlijk XBMC installatie. Dus wat doen we nu met de Boxee Box? Weg gooien? Verpasten? of … proberen XBMC op Boxee Box te draaien? Zou moeten werken toch?

Helaas is het e.e.a. niet zo erg eenvoudig en een aantal lieden (github – bijdragers) hebben veel werk verzet om XBMC gescjikt te maken voor de Boxee Box, dus alle credit naar de mensen die dit voor elkaar hebben gekregen!

Aan de slag met XBMC op Boxee Box

Wat hebben we nodig? Nou gelukkig is dat eenvoudiger: wat software, een USB stick en natuurlijk een Boxee Box.

Merk op dat deze truc zeker ook werkt op een SD-Kaart, maar legio mensen hebben al geklaagd over hoe traag, onbetrouwbaar en hoe heet de SD-kaarten worden. Het advies is om een USB stick/drive te gebruiken …

De eisen voor de USB Stick (USB 2.0) zijn niet bijzonder, ik probeerde het met een oude USB 2.0 4Gb stick en alles verliep prima.

Een paar tips:
– Snellere USB 2.0 Sticks verbeteren de XBMC performance
– Externe (USB 2.0) harddisks werken ook en zijn vaak vlotter
– SD-Kaarten kun je beter vermijden (traag en worden soms erg heet)

Benodigde Software

Voor we XBMC op de Boxee Box kunnen starten, moeten we een kleine hack installeren: “Boxee+Hacks“. Deze hack van Boxeed biedt een aantal verbeteringen voor Boxee op een Boxee Box, dus zelfs als je niet XBMC op Boxee Box wilt draaien, zeker een aanrader!

Zoals gebruikelijk adviseer ik de meest actuele versie van de Boxeed website te halen, en zoals gebruikelijk bieden we een “backup” op Tweaking4All aan (die verouderd kan zijn tegen de tijd dat je dit leest!).

De meest recent Kodi voor Boxee Box …  

De ontwikkelaar van de Boxee Box versie van Kodi heeft te kennen gegeven dat actuele builds alleen nog maar via Github te krijgen zijn. Je kunt ze hier vinden.

Download - Boxee + Hack 

Bestandsnaam:  boxee-plus-hack.zip
Platform:  Undefined
Versie:  unknown
Omvang:  541.8 kB
Datum:  2014-02-17
 Download Nu  Stuur me Koffie    

Naast deze mooie hack hebben we natuurlijk ook een Boxee Box geschikte XBMC versie nodig. De meest actuele versie kan in het Boxeed Forum of op de Devil-Strike gevonden worden.

Download - XBMC for Boxee Box 

Bestandsnaam:  xbmc13-final.boxeebox.1.0.0.alpha6-9fb32c8.zip
Platform:  Undefined
Versie:  v13 Final a6
Omvang:  93.2 MB
Datum:  2014-05-05
 Download Nu  Stuur me Koffie    

Credits … 

Bedenk wel dat ik hier mijn ervaringen beschrijf, hoe ik XBMC aan de gang kreeg op een Boxee Box.
Dit was niet mogelijk zonder het uitzonderlijke werk van lieden van XBMCBoxee.in en Boxeebox-XBMC op GitHub!

RECOVERY BOOT MODE 

Jouw Boxee Box, ook al is het een goedkope HTPC, heeft Recovery Mode, wat nodig kan zijn als jouw Boxee Box na het opstarten eindigt in een zwart scherm (niet door de Hack of door de XBMC installatie).

Recovery werkt als volgt:
Kopel de adapter losWacht 5 seconden, Sluit de Adapter weer aan,
Houdt de Aan/Uit knop nu 6 to 8 seconden ingedrukt en laat de knop daarna los,
– Nu start jouw Boxee Box met een GEEL LOGO (recovery mode).

In Recovery Mode kun je een aantal opties kiezen zoals “Factory Restore” (aanbevolen) en “Update” (vor de update wordt een bestand met de naam “boxee.iso” op een USB stick verwacht – de meest actuele versie vindt je hier).

 Bezoek ook eens de Unofficial Boxee Wiki voor meer handige info!

Installeren van de Boxee+Hack

Deze hack is nodig om er voor te zorgen dat de Boxee software niet start, en in plaats daarvan “injecteren” we de XBMC software van de USB stick.

Stap 1: Zet de Boxee Box geheel uit! (Verwijder stroom adapter)

Stap 2: Partitioneer een USB stick met een enkele Partitie, geformatteerd als MS-DOS FAT met de naam “BOXEE” (alles hoofdletters en geen aanhalingstekens!).

Stap 3: Kopieer van de gedownloade hack file, na uitpakken, de inhoud van de “install” directory naar de USB stick.

Stap 4: Steek de USB steek in de Boxee Box en start schakel de Boxee Box aan (stroom adapter aansluiten enzo).

Stap 5: Eenmaal opgestart ga naar “Instellingen Netwerk Servers” en zet een vinkje voor “Windows bestandsdeling activeren“.

  Als je niet weet hoe je naar Instellingen gaat:
Druk op de ”   ” knop van de afstandsbediening, en kies de ”  ” optie van het scherm.

Stap 6: Voeg ;sh /media/BOXEE/install.sh toe aan de “Hostnaam“, zodat het er ongeveer zo uit ziet:  boxeebox;sh /media/BOXEE/install.sh

Tip: het kan zijn dat je boxeebox;BOXEE/install.sh moet gebruiken (zie opmerkingen door gebruikers).

Boxee Box - Netwerk Server instellingen

Boxee Box – Netwerk Server instellingen

Stap 7: Verlaat het “Servers” scherm, waarna een paar seconden het logo van de Boxee Box rood wordt – installatie van de hack is begonnen en de Boxee Box herstart wanneer het klaar is.

Boxee Box Logo wordt Rood

Boxee Box Logo wordt Rood

Stap 8: Controleer of na het herstarten de optie “Windows bestandsdeling activeren” nog steeds aangevinkt staat in “Instellingen Netwerk Servers‘. Mocht dit niet het geval zijn: vink het dan aan en herstart de Boxee Box.

Merk op : Een geslaagde hack is te herkennen aan de tekst “BOXEE HACKS+” tijdens het opstarten en in de screensaver. 

Installatie van XBMC op Boxee Box

Dit is niet een echte installatie omdat XBMC vanaf de USB stick draait.

Voor we verder gaan: zet de Boxee Box volledig uit!

Vervolgens unzippen we het gedownloade XBMC bestand en kopiëren we alle bestanden in de “xbmc” directory naar de USB stick (zoals eerder gezegd: SD-Kaart werkt ook maar is trager en komt met hitte problemen).

Je hoeft hiervoor overigens niet de USB stick te gebruiken die we zoëven voor de BOXEE+HACK hebben gebruikt. Als het maar een lege USB stick is met slechts 1 partitie die FAT geformatteerd is.

Als het kopiëren klaar is, steek de USB stick dan in de Boxee Box, sluit de stroom adapter aan en start de Boxee Box … XBMC zal meteen opstarten.

Zelfs met een 1080p video met 5.1 Audio en ondertiteling werkte goed. Helaas, met dit soort grote bestanden, werkte vooruit spoelen of vooruit springen niet helemaal zoals gewenst.

XBMC op Boxee Box!

XBMC op Boxee Box!

Boxee Box - XBMC - Systeem info

Boxee Box – XBMC – Systeem info

Boxee Box - XBMC - Video info

Boxee Box – XBMC – Video info

Boxee Box - XBMC - CPU Info

Boxee Box – XBMC – CPU Info

Verwijderen van XBMC van Boxee Box

Verwijderen van XBMC is een eitje. Simpel weg verwijderen van de USB stick is voldoende om weer gewoon in Boxee mode te starten.

Meerdere XBMC opstellingen en instellingen delen …

Het kan natuurlijk zijn dat je meerdere XBMC instellingen in huis hebt en dat je jouw video en muziek bestanden op een NAS of andere file server hebt staan of zelfs MySQL gebruikt om de kamer in sync te houden.

In zo’n geval is het overnemen van instellingen van een andere XBMC opstelling zeker handig en bespaart werk.
De eenvoudigste manier is door de volgende bestanden, in de directory “userdata”, te kopiëren:

advancedsettings.xml
passwords.xml
sources.xml

Je kunt ze het eenvoudigste via de gedeelde netwerk map van jouw Boxee Box kopiëren.

Ik heb dit zelf gedaan met de bestanden van mijn OpenElec XBMC machines (netwerk share: //<jouwopenelecbox>/userdata ), database en locaties van video en muziek werkten meteen. Het enige wat een beetje vervelend was, is de initiële melding die je krijgt als je b.v. naar de TV Shows gaat. Simpel weg op “rechts” drukken en negeren! Alles werkt prima.

Mocht jouw Boxee Box de netwerk naam “boxee” hebben, kopieer de bestanden dan naar:


//boxee/portable_data/userdata
Gedeelde MySQL Database

Deze versie van XBMC ondersteund het gebruik van de MySQL database.

Wanneer je een MySQL Database gebruikt om informatie te delen met andere XBCM opstellingen, dan moet je in de gaten houden dat de XBMC versie niet te verschillend mogen zijn, anders werkt het bijhouden van wat je bekeken hebt niet correct.

Overigens: Opstarten van XBMC op Boxee Box met gebruik van de MySQL database is de eerste keer wat sloom.

Tip : Op het moment dat ik dit artikel schreef, werkte de Boxee Box XBMC prima met de OpenElec 2.x MySQL database.

Ondersteun ons ...


Jouw ondersteuning wordt zeer gewaardeerd, en hoeft zelfs niets te kosten. Bijvoorbeeld door links naar ons te delen op social media, of andere websites.

Andere vormen kunnen ook gratis zijn (b.v. shoppen op Amazon).
Alle opbrengsten worden gebruikt voor web-hosting kosten, project hardware en software, koffie, etc.

Hartelijk dank voor wie al heeft bijgedragen!
Het is altijd geweldig om te zien hoe men mijn artikeltjes en applicaties weet te waarderen.

Merk op dat het klikken op affiliate links een kleine commissie voor ons kunnen genereren - dit wordt zeer gewaardeerd.

Reacties


Er zijn 83 reacties welke je hieronder kunt lezen.
Je kunt jouw eigen opmerkingen plaatsen m.b.v. dit formulier, of een reactie op een bestaande opmerking plaatsen door op de "Beantwoorden" knop te klikken.

 • 3 mrt 2014 - 19:32 - danny Reactie Link

  XBMC wil bij mij niet opstarten. Usb met de files uit de unzip staan in de root van de usb. Wat kan het zijn?

  Beantwoorden

  danny

  • 3 mrt 2014 - 20:45 - hans Reactie Link

   Werkte de “Boxee+Hack”? Controleer of je de melding “BOXEE HACKS+” ziet, en controleer of de Windows File sharing aanstaat (in andere woorden: loop nog eens door de stappen van de “Hacks”).

   Die “Hack” zorgt er namelijk voor dat de USB disk gelezen wordt en dat de XBMC files gestart worden …

   Beantwoorden

   hans

 • 3 mrt 2014 - 22:27 - danny Reactie Link

  Oke het werkt nu. Het probleem zat hem in dat ik een oude versie van boxee + geinstalleerd had. 

  Probleem waar ik nu tegenaan loop is dat hij mijn wifi netwerk niet oppakt. Is dit een bekend probleem, kan het werken en zo ja hoe? Of zit er niets anders op dan via UTP kabel aan het internet te hangen.

  Beantwoorden

  danny

  • 4 mrt 2014 - 4:02 - hans Reactie Link

   Dank je wel voor de info!

   Ik moet eerlijk zeggen dat ik WiFi nooit gebruik voor video en in dit geval heb ik het met Boxee ook niet geprobeerd.

   Na wat rondsnuffelen zie ik dat de WiFi instellingen van Boxee afhangen. Ik neem aan dat jouw Boxee Box al met WiFi gebruikt werd … mocht dit niet het geval zijn: start in Boxee mode (dus even de USB stick verwijderen tijdens het opstarten) en WiFi instellen en testen. Daarna herstarten en kijken wat XBMC doet.
   Zie ook: Boxeed.in.

   Hopelijk helpt dit je op weg …

   Beantwoorden

   hans

 • 9 mrt 2014 - 12:49 - Klavertje Reactie Link

  Hier na een uurtje alles aan de praat….Boxee Hacks geen enkel probleem en ook de XBMC op USB stick loopt perfect.

  Enkel de XBMC torrents & Icefilms functioneren niet. Ik heb ze wel geinstalleerd maar Icefilms start niet op en XBMC torrents haakt af bij het binnenhalen van een film.

  Als download-locatie heb ik de USB stick zelf aangegeven. Zou het kunnen dat er een minimum afmeting van vrije ruimte noodzakelijk is? Ik gebruik nu een 2 Gb USB stick. Welke afmeting is aan te raden (en lost dit mogelijk mijn probleem op)? Of heeft het wellicht met de snelheid van de USB stick te maken?

  Daarnaast nog de vraag wat de maximum afmeting van een USB stick is die je nog kan gebruiken op de Boxee? Zou het met 32 Gb lukken???

  Beantwoorden

  Klavertje

  • 9 mrt 2014 - 18:43 - hans Reactie Link

   Mooi om te horen dat je alles aan de gang hebt – helaas gebruik ik zowel torrents als icefilms niet  …

   Je zou een grotere stick kunnen proberen en ik vermoed dat 32Gb geen probleem zal zijn. 2Gb is misschien wat klein inderdaad voor het downloaden van torrents. Als ik me niet vergis maken de meeste torrent apps eerst een lege file aan met de omvang van het bestand dat je wilt gaan downloaden … en dat is vaak snel een flink aantal Mb’s … dus als je b.v 2 eenvoudige TV shows en een eenvoudige film download dan kijk je al snel naar 2Gb … en dan hebben we het nog niet over XBMC en eventuele thumbnail cache …

   Beantwoorden

   hans

 • 9 apr 2014 - 19:01 - Rob Reactie Link

  Hallo Hans allereerst bedankt voor het mooie werk!!!!

  ik heb een klein probleempje er wordt aangegeven dat je  boxeebox;sh /media/BOXEE/install.sh moet invullen, maar wat wordt er bedoel met media ?

  is dit de naam van de usb of local:// etc ?

  hij/zij de boxee ziet het install.sh bestand niet lijkt het wel?

  groeten Rob

  Beantwoorden

  Rob

  • 9 apr 2014 - 19:20 - hans Reactie Link

   Hi Rob, en dank je wel coor het compliment! 

   Als ik me goed herinner is /media een mount punt. Dit zou de Boxee dus uit zichzelf al moeten hebben aangemaakt tijdens het opstarten.

   Kan natuurlijk ook zijn dat de Boxee+Hack niet correct draait, stom als het klinkt: Even van voor af aan beginnen (als je dat al niet gedaan had).

   Werk je met USB of SD? (ik zag dat er veel SD problemen waren, dus dat kun je beter vermijden)

   Beantwoorden

   hans

   • 13 apr 2014 - 16:20 - Rob Reactie Link

    dank je Hans, ik heb het voor elkaar dat de usb “gezien” wordt, dit ingevuld ; “;sh /media/BOXEE/install.sh” zonder de boxeebox vemelding.

    dit zorgt er voor dat het logo in ieder geval rood wordt maar na een 10 seconden wordt het logo weer groen en de BB start niet opnieuw op.

    en geen hack geïnstalleerd, en ik heb de laatste versie van de update, …

    ik heb een drietal verschillende usb sticks geprobeerd, niets geeft verschil.

    ik denk dat ik een “maandagochtend” BB heb, het loopt om de haverklap vast en ook mijn Remote krijg ik niet meer aan de gang.

    gelukkig heb ik soms netwerk, valt ook om de haverklap uit of weg,  en gelukkig kan ik een afstandbediening gebruiken via een ipad of mobiel.

    ik denk dat er maar vanaf zie, krijg een beetje een hangbaard ;-)

    groet Rob

    Beantwoorden

    Rob

   • 13 apr 2014 - 17:21 - hans Reactie Link

    Hi Rob, ik kan me goed voorstellen dat dit er voor zorgt dat de moed in de schoenen zakt,… en dat is eigenlijk wel jammer.

    Had jouw Boxee Box deze problemen voorheen ook al?

    Beantwoorden

    hans

    • 13 apr 2014 - 22:13 - Rob Reactie Link

     het vastlopen gebeurde eerder en best vaak te vaak naar mijn zin.

     ik gaf het internet de “schuld” maar achteraf gezien is de boxee het enige apparaat wat hier last van heeft.

     ik had het eerder terug moeten sturen maar dat is  nu te laat. jammer maar helaas.

     vandaar dat ik de hack wilde proberen, maar ook dat wilde niet.

     wat ik vragen wil is er ook een methode om de hack in een soort autoboot te installeren net als bv. xmbc, want dat is een best programma om te “draaien” op de boxee.

     Beantwoorden

     Rob

    • 13 apr 2014 - 22:55 - hans Reactie Link

     Oh dat is kl*te … 

     Ik geloof, als ik het e.e.a. goed heb begrepen, dat de “hack” alleen er voor zorgt dat het OS geladen wordt en dat XBMC in het opstart script gepropt wordt (i.p.v. de Boxee variant, overigens is Boxee XBMC gebaseerd). Dus ik denk (en de vlotheid van het e.e.a. lijkt dit te bevestigen) dat XBMC geheel op zichzelf draait onder een Linux variant. Had het zelf overigens liever gezien dat de mannen van OpenElec een image  hiervoor hadden. Zo draait OpenElec uitstekend op een 1e generatie AppleTV (vergelijkbare of zelfs zwakkere hardware dan de Boxee).

     Beantwoorden

     hans

     • 23 apr 2014 - 7:15 - Rob Reactie Link

      ja hoor gelukt, vraag me niet hoe maar de hack staat erop :-) 

      XMBC werkt ook , nogmaals bedankt voor het meedenken.

      Groeten Rob

      Rob

     • 23 apr 2014 - 16:07 - hans Reactie Link

      Geweldig  … mooi om te horen! 

      hans

 • 5 mei 2014 - 20:09 - Henri Reactie Link

  Hallo Hans,

  Ik heb de nieuwste boxee hack + gedaan op mijn Boxee. De hack is gelukt. Daarna de laatste versie van xbmc zoals je beschreef op mijn usbstick gezet.

  Zoals je beschrijft de stick in Boxee geplaatst stroom aan en er gebeurt na het opstarten niets. XBMC start niet vanaf de stick (grootte 32 GB). Als ik onder bestanden kijk dan zie ik daar wel een map XBMC met hetgeen ik op de stick heb gezet.

  Heb je misschien nog een tip om XBMC tot leven te wekken?

  Alvast mijn dank!

  Met vriendelijke groet,

  Henri

  Beantwoorden

  Henri

  • 5 mei 2014 - 22:37 - hans Reactie Link

   Hallo Henri,

   Ik wil best even meekijken hoor … wat bedoel je precies met “er gebeurt niets”?
   De Boxee schakelt niet aan, ik bedoel: geen beeld?
   Of Boxee start en niet XBMC?

   Groetjes,
   Hans

   Beantwoorden

   hans

   • 6 mei 2014 - 18:39 - Henri Reactie Link

    Bxee gaat gewoon aan en geeft ook aan dat deze gehackt is. Vervolgens krijg ik dan de dingen te zien die normaal door Boxee worden weergegeven (keuzes uit films e.d.). Boxee doet niets met de XBMC-data die ik op de stick heb gezet. Ik zie geen” XBMC scherm/logo” verschijnen .Windows file sharing staat overigens aan.

    Beantwoorden

    Henri

   • 6 mei 2014 - 19:57 - hans Reactie Link

    Duidelijk! 

    Het lijkt erop dat er iets mis gaat bij het starten van het script en aangezien je zegt dat de Hack werkt, lijkt het me dat het de xbmc script niet kan vinden.

    Als je USB stick “opent” zie je dan een structuur zoiets als dit:

    – xbmc [dir]
    – changelog.txt
    – readme.txt

    Overigens : de meest actuele versie van XBMC voor Boxee kun je hier vinden.

    Beantwoorden

    hans

 • 10 mei 2014 - 22:50 - Rhiannon Reactie Link

  Hoi,

  Ik ben een nitwit op dit gebied, maar het is me uiteindelijk toch gelukt om, op advies van anderen, xbmc te installeren op m’n boxee, maar nou vraag ik me eigenlijk af kan ik nu .ook gewoon nog, wat ik eerder altijd deed, online programma’s kijken via sites als couchtuner.eu en tvshow7.eu en hoe dan want het lukt me nu niet?

  Beantwoorden

  Rhiannon

  • 11 mei 2014 - 1:27 - hans Reactie Link

   Hi Rhiannon! 

   Ik kijk zelf nooit naar online programma’s, maar het lijkt me dat je dit vast nog steeds kunt doen – Boxee is uiteindelijk gebouwd op XBMC en ook de Boxee mannen moesten er iets voor bouwen. Je hebt dus een geschikte XBMC add-on hiervoor nodig. 

   Even babbelen met meneer Google leverde me al een link op voor een Couchturner XBMC plugin (link), voor tvshow7.eu kon ik er zo 1-2-3 geen vinden, maar dat wil niet zeggen dat er geen geschikte plugin voor bestaat. Misschien even kijken ophet XBMC forum.

   Kijk even onder de Add-on / Programma’s in XBMC, misschien vindt jet het daar …

   Sorry dat ik niet meer behulpzaam kon zijn – zoals gezegd: ik kijk zelf nooit naar online programma’s (mijn Internet is te traag daarvoor) …

   Beantwoorden

   hans

 • 14 mei 2014 - 7:45 - Laurens Reactie Link

  Hallo Hans

  Werkt dit ook voor de Iomega TV met boxee.

  mvg

  Laurens

  Beantwoorden

  Laurens

  • 14 mei 2014 - 16:14 - hans Reactie Link

   Hi Laurens,

   ik ben niet bekend met de Iomega TV, maar ik betwijfel of dit ook voor deze box werkt. 
   Je zou even op de Boxeed.in website in het forum kijken, misschien is de hardware identiek.

   Beantwoorden

   hans

 • 9 jun 2014 - 10:40 - Reinier Reactie Link

  Erg goede uitleg, al had ik wat problemen met het flashen van de Boxee Box. Ik had XBMC eerst op een USB stick staan, maar die was erg traag.
  Nu staat XBMC op een Class 10 SD kaartje en dat gaat prima.

  Hopelijk blijven ze XBMC voor de boxee box verbeteren.

  Reinier

  Beantwoorden

  Reinier

  • 9 jun 2014 - 14:19 - hans Reactie Link

   Dank je wel Reinier! Ben blij te horen dat XBMC ook op jouw Boxee Box draait en dank je wel voor de feedback! 

   Wordt jouw SD kaartje warm? Ik zag dat veel mensen klaagden over hun warm wordende SD kaart.

   Beantwoorden

   hans

   • 23 aug 2014 - 0:47 - Reinier Reactie Link

    Sorry van het late reactie :(
    ja mijn SD wordt ook warm kom door de Boxee Box, die ook warm word.
    Ik denk dat het geen kwaad kan, het is maar flash geheugen. Maar is er ook manier om je settings en kijk status te behouden als je xbmc weer eens update?

    Mvg
    Reinier

    Beantwoorden

    Reinier

   • 23 aug 2014 - 15:24 - hans - Auteur: Reactie Link

    Hi Reinier,

    ik ben niet op de hoogte van een automatische update check, maar je kunt natuurlijk deze link in de gaten houden, of handmatig of met een van de vele websites die webpagina’s in de gaten houden zoals zoals Changedetection.com.

    Misschien dat een van de andere gebruikers hier ervaring mee heeft?

    Groetjes,

    Beantwoorden

    hans

 • 9 aug 2014 - 18:32 - Rob Reactie Link

  Goed geschreven handleiding! Eindelijk nieuwe XBMC functionaliteit op mijn “good old” Boxee. Installatie = eitje. Ook ik ben overgestapt op 32GB Class 10 SD, nog geen hitte gemerkt. Enige wat me nog niet lukt is mijn NAS benaderen via UPnP. Dit lukte wel standaard met de originele Boxee software. SMB geeft nog een error 2 melding maar dat zal vast komen omdat er een username/pass op de shares zitten. Vanavond verder spelen en eens kijken of ik alle films en series in mijn library kan krijgen!

  Top!

  Beantwoorden

  Rob

  • 9 aug 2014 - 20:43 - hans - Auteur: Reactie Link

   Dank je wel Rob – blij te horen dat het ook voor jou werkte! 
   Ook begon hier mee te prullen omdat ik Boxee gewoon niet meer gebruikte … 

   Wat UPnP betreft: heb daar zelf in deze context nog nooit mee gewerkt. Weet ook niet zo goed wat ik me daar bij voor moet stellen? 
   Wat SMB betreft: even in de config files rommelen (sources.xml, etc) – niet de nette manier maar wel stukken vlotter dan via de UI. 

   Beantwoorden

   hans

   • 10 aug 2014 - 9:38 - Rob Reactie Link

    Beste Hans,

    Ik heb helaas een ander probleem. XBMC gaat op zwart na enkele minuten. Alles lijkt gewoon te werken maar scherm gaat op zwart. Herstarten, prima, na enkele minuten weer zwart.

    Enig idee?

    Beantwoorden

    Rob

   • 10 aug 2014 - 16:55 - hans - Auteur: Reactie Link

    Kan het zijn dat de SD kaart misschien toch problemen veroorzaakt?
    Ik heb zelf nooit een SD kaart gebruikt op basis van alle klachten inde verschillende forums …

    Beantwoorden

    hans

    • 17 aug 2014 - 14:19 - Rob Reactie Link

     zou kunnen, ik zal eens een USB proberen. Ik heb ook het probleem dat de sdcard readonly lijkt te zijn. Instellingen worden niet bewaard en kan geen ander theme of app installeren.

     Beantwoorden

     Rob

    • 17 aug 2014 - 15:15 - hans - Auteur: Reactie Link

     Op m’n USB werkt het prima, laat even weten of je dezelfde ervaring hebt 

     Beantwoorden

     hans

 • 3 sep 2014 - 0:39 - Bjorn arts Reactie Link

  Hallo, 

  Ik krijg  xbmc niet opgestart. De boxee + hack is uitgevoerd en deze werkt.  Daarna heb ik het xbmc bestand op het usb gezet maar de boxee start in de normale modus op. Lijkt wel of hij de usb niet leest of wil gaan draaien. 

  Kunnen jullie me verder helpen? 

  Dank je 

  Gr Bjorn 

  Beantwoorden

  Bjorn arts

  • 8 sep 2014 - 12:30 - hans - Auteur: Reactie Link

   Voor zover ik kan zien:

   1) Als de hack werkt dan zouden de bestanden van de USB stick gelezen moeten worden. Indien dit niet het geval is dan misschien even de directory en bestanden structuur controleren.

   2) Bij mijn eerste poging leek de hack te werken, maar ik moest de hack weer opnieuw toepassen voor het echt werkte. Waarschijnlijk heb je dit al gedaan, indien niet gewoon effe proberen.

   3) Als je naar Stap 6 kijkt: hier moet je echt goed opletten op type fouten en hoofd- vs kleine letter.

   Beantwoorden

   hans

 • 14 sep 2014 - 19:20 - Wim Reactie Link

  Hallo krijg de hack niet aan de praat komt het misschien door het formatterenformatteren

  Beantwoorden

  Wim

  • 15 sep 2014 - 11:25 - hans - Auteur: Reactie Link

   Correcte partities en formattering is zeker belangrijk. 1 partitie, FAT (waarschijnlijk werkt FAT32 ook, maat exFAT werkt waarschijnlijk niet, dus wel even opletten) and als ik me niet vergis moeten de partities met MBR aangemaakt worden (onder Windows – als ik me niet vergis – gebeurt dat standaard al en hoef je er niet naar om te kijken).

   Andere formaten (NTFS, bepaalde ext versie, exFAT, HFS etc) werken dus NIET.

   Beantwoorden

   hans

 • 23 sep 2014 - 22:14 - Tom Reactie Link

  Alles prima aan de praat gekregen xbmc draait als een zonnetje. Iemand ervaring met het installeren van de addons spotlight of spotimc? En weet iemand of yatse of xbmc remote zou moeten werken?

  Beantwoorden

  Tom

  • 24 sep 2014 - 9:08 - hans - Auteur: Reactie Link

   Mooi om te horen dat alles goed draait!

   Ik heb zelf helaas geen ervaring met genoemde addons en als remote gebruik ik de toch best handige Boxee remote .

   Misschien dat andere lezers er ervaring mee hebben, kijk ook eens op de Boxeed website … misschien dat daar mensen zitten die deze addons ook gebruiken.

   Beantwoorden

   hans

 • 29 sep 2014 - 11:25 - hans Reactie Link

  Hallo Hans,

  Allereerst bedankt voor je enorme inzet!

  Ik heb heb 1 probleem met mijn boxie. Na een tijdje gaat hij op zwart.

  Heb jij enig idee wat het probleem zou kunnen zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Hans

  Beantwoorden

  hans

  • 29 sep 2014 - 13:39 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hallo andere Hans 

   Kan het de energie instellingen zijn misschien? Screensaver in XBMC (tegenwoordig heet het Kodi blijkt) misschien?

   Beantwoorden

   hans

   • 29 sep 2014 - 17:00 - hans Reactie Link

    Hallo Hans,

    Inmiddels heb ik een stabiele versie rechtstreeks op de Boxee gezet. Dus ik start niet meer op vanaf een flashkaart.

    Het werkt naar behoren alleen ik weet nog niet hoe ik de repositories er op kan zetten. Heb jij daar een oplossing voor?

    Met vriendelijke groet,

    Hans

    Beantwoorden

    hans

   • 30 sep 2014 - 8:59 - hans - Auteur: Reactie Link

    XBMC rechtstreeks op de Boxee – kijk dat is nou mooi!
    Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

    Beantwoorden

    hans

 • 5 okt 2014 - 12:40 - Herman Reactie Link

  Werkt prima! Boxee Hacks had ik al draaien en dan stelt de XBMC installatie niets meer voor.

  Alleen omdat XBMC draait op FAT gok ik dat hij mn 1TB HDD op MAC OS Journaled (nieuwe bestandsstructuur Apple) niet kan vinden?

  Ik heb geprobeerd XBMC op de HDD erbij te zetten maar dan start hij niet.

  Beantwoorden

  Herman

  • 6 okt 2014 - 9:44 - hans - Auteur: Reactie Link

   Dank je wel Herman!

   Ja, MacOS Journaled zal inderdaad niet leesbaar zijn. Je zult de disk moeten omzetten naar FAT (ik vermoed dat NTFS ook kan werken – kwestie van proberen).

   Beantwoorden

   hans

   • 6 okt 2014 - 10:01 - Herman Reactie Link

    Ja, maar FAT kan weer niet omgaan met bestanden groter dan 4GB en van NTFS kan ik op mijn mac alleen maar lezen en niet schrijven. Al zegt de meneer van AppleTips dat daar een oplossing voor is. Als ik tijd heb ga ik daar eens naar kijken.

    Beantwoorden

    Herman

   • 6 okt 2014 - 10:19 - hans - Auteur: Reactie Link

    Helemaal gelijk – ik was de 4Gb limiet even vergeten. Hoewel exFAT dat weer wel kan (in tegenstelling tot FAT en FAT32 – welke beperkingen hebben).

    Ik gebruik op mijn Mac Paragon NTFS, waarmee ik NTFS kan lezen en schrijven zonder problemen – helaas niet gratis maar ik heb er al veel plezier van gehad. 

    Jammer dat meneer Apple dat niet standaard ingebakken heeft – hetzelfde geldt voor de verschillen ext-formaten (Linux) die eigenlijk ook gewoon zouden moeten werken aangezien MacOS op FreeBSD gebaseerd is.

    Beantwoorden

    hans

 • 31 dec 2014 - 17:49 - Simon Reactie Link

  Hallo,

  ten eerste dank voor de duidelijk uitleg. Ik wilde mijn Boxee al in de container gooien maar heb nu 

  weer een nieuw mediacenter werkend door jullie! Alles werkt incl alle add ons. Behalve 1 belangrijk ding.

  Ik wil dus films kijken vanaf een externe schijf maar deze worden niet meer herkend?

  Ik sluit ze gewoon aan via de 2e USB poort van de Boxee maar kan de schijf vervolgens nergens vinden in XBMC?

  Graag wal hulp :)

  Alvast dank,

  Simon

  Beantwoorden

  Simon

  • 31 dec 2014 - 20:49 - Simon Reactie Link

   Ik heb het al gevonden! bedankt nogmaals…

   Beantwoorden

   Simon

  • 1 jan 2015 - 17:14 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Simon,

   haha, ik had dezelfde neiging – Boxee in de Kliko,… maar gelukkig was ik te lui … 

   Aangezien je de oplossing hebt gevonden: Wat heb je gedaan om het probleem op te lossen?

   Beantwoorden

   hans

 • 2 jan 2015 - 19:52 - Rob Reactie Link

  Ik krijg mijn synology niet via SMB gekoppeld. Hij ziet hem wel maar krijg de melding: “no permition”. Via mijn Windows laptop Windows 8 is dit geen probleem. Wat doe ik fout. Via UPnP kan ik wel toegang verkrijgen, maar haalt Kodi geen info op!

  Beantwoorden

  Rob

  • 3 jan 2015 - 10:32 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Rob,

   ik loop soms ook tegen dat probleem aan, en meestal ligt het probleem in de Samba/SMB configuratie.
   Windows heeft namelijk sinds Windows XP (als ik me niet vergis) de wachtwoord afhandeling veranderd, welke niet compatible is met bepaalde Samba versies. Dit heeft te maken met wat ze NTLM noemen (zie b.v. dit artikel). Het kan zijn dat jouw Synology NAS NTLM v2 verwacht en dat XBMC (draai je een Linux variant?) NTML v1 wil gebruiken. Mocht je XBMC/Kodi op Windows draaien dan vermoed ik niet dat dit het geval is.

   Het e.e.a. kan ook afhankelijk zijn van de toegangsrechten van de gebruiker die inlogt op de Synology. Even snel gekeken kan dit artikel zin vol zijn, maar het is nog vroeg in de ochtend voor mij, dus vergeef me als het niet helemaal relevant is voor jouw situatie. 

   Beantwoorden

   hans

 • 3 jan 2015 - 12:15 - Rob Reactie Link

  Oké……ik zie dat mijn volledige getypte reactie niet zichtbaar is!!!!!! De reactie in het kort is dat ik je genoemde artikelen ga bekijken. Thanks

  Beantwoorden

  Rob

  • 3 jan 2015 - 12:53 - hans - Auteur: Reactie Link

   OK, laat even weten of het gelukt is! Misschien dat anderen er ook wat aan hebben! 

   Beantwoorden

   hans

   • 3 jan 2015 - 14:03 - Rob Reactie Link

    Hoi Hans,

    Ik ben niet zo technisch onderlegd dat ik al die artikelen begrijp. De boxee kon normaal wel via SMB alles benaderen en kreeg ik netjes de vraag om gebruiker/wachtwoord. Ik ga hier eens goed induiken en wellicht verbaas ik mezelf en snap ik het opeens. Anders kan ik ook de vraag nog aan synology stellen misschien. Heb al veel gelezen op Google gisteren, maar jou artikelen niet. Je bent duidelijk hier meer in thuis als ik.

    Beantwoorden

    Rob

   • 3 jan 2015 - 14:55 - hans - Auteur: Reactie Link

    Dank je wel Rob voor het vertrouwen 

    Ik vermoed dat de Boxee Box misschien de nieuwe authenticatie methoden (wat ze NTLM v2 noemen) niet ondersteund.
    Nou ben ik niet zo goed bekend met Synology, maar ik kan me uit een grijs verleden herinneren dat Samba (de SMB implementatie onder Linux – iets waar ook Boxee Box en de Synology NAS op gebaseerd is) het toestaat om deze methode te forceren. In dit geval willen we (als dit dus het probleem is) dat de Synology NAS ook het oudere NTLM v1 accepteert. OF dat de Boxee Box de nieuwe NTLM v2 gaat gebruiken.

    Nou heb ik na wat zoeken een artikel gevonden waarin gesteld wordt dat een “recente” firmware update voor de Boxee Box dit zou oplossen – je moet hiervoor dus zorgen dat jouw Boxee met de meest actuele firmware draait (zie dit artikel). Dus update doen onder Boxee en kijken of Boxee zelf al bij de Synology shares kan komen en films kan afspelen.

    Ik zag op de website van DevilStrike ook nog een actuele Boxee firmware staan – maar helaas heb ik geen Boxee bij de hand om het te testen, laat staan beschrijven hoe je de update moet uitvoeren … (link

    Mocht je onder Boxee al bij de shares kunnen en al films kunnen afspelen, dan zou dat ook meteen voor XBMC/Kodi moeten werken aangezien het systeem van Boxee gebruikt wordt als onderliggend besturingssysteem.

    Hopelijk helpt dit je op weg – het is soms inderdaad wel een beetje zoek werk … 

    Beantwoorden

    hans

    • 3 jan 2015 - 15:39 - rob Reactie Link

     Hoi Hans,

     Mijn boxee is altijd up to date en als ik het artikel lees dan zouden alle problemen die ik ervaar opgelosd moeten zijn (zelfs binnen de Synology)! ik denk toch dat het aan een soort protocol probleem ligt waar jij het eerder al over had (NTLM). Misschien hier nog eens induiken.

     Beantwoorden

     rob

   • 3 jan 2015 - 15:48 - hans - Auteur: Reactie Link

    Het is even geleden dat ik mijn Boxee geupdate heb, de laatste poging faalde (misschien omdat de Boxee servers uit de lucht zijn).

    Op mijn QNAP heb ik geen problemen met toegang tot de share.
    Ik moet wel de eerste keer bij XBMC de share zoeken en het wachtwoord invoeren voordat het werkt.
    (of als je OpenElec gebruikt – helaas niet voor Boxee beschikbaar – dan is het een kwestie van het config bestand naar alle XBMC boxen kopieren)

    Maar … ik neem aan dat je dat al doet.

    Als ik me niet vergis, dan is het verschil tussen NTLM v1 en v2 alleen maar encryptie is. Dus bij v2 wordt het wachtwoord versleuteld. Als een van de twee machines v2 niet gebruikt dan kan de andere machine (die v2 niet ondersteund) dit niet correct lezen of versturen.

    Kun je de shares zien en gebruiken vanuit Boxee zelf? (dus als je niet XBMC start – gewoon USB stick of SD kaart verwijderen en opstarten als gewone Boxee box)

    Beantwoorden

    hans

    • 3 jan 2015 - 17:22 - rob Reactie Link

     Mijn boxee update altijd automatisch, maar sinds de overname door Samsung is er weinig tot niets veranderd.

     Al mijn boxeeboxen kunnen alle shares zien en benaderen. Kwestie van 1 keer gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en voila….zelfs als ik de USB met XBMC verwijder en weer opnieuw opstart kan dit ook. Erg vreemd blijft het lijkt wel of het aan XBMC ligt. Je kunt daar wel in de instellingen UPnP aanzetten en zodoende kan ik wel op die manier alles benaderen. Vreemde is dat ik via SMB wel mijn laptops kan benaderen en dan wordt er meteen gevraagd om inlog. 

     Wordt een onmogelijk verhaal denk ik. 

     Beantwoorden

     rob

     • 3 jan 2015 - 17:29 - rob Reactie Link

      Ook bij de FAQ op KODI wordt er gezegd dat er allen shares ondersteund worden van SAMBA/NFS/UPNP.

      rob

    • 4 jan 2015 - 9:11 - hans - Auteur: Reactie Link

     Ik deel jouw mening dat alles suggereert dat dit dus geen probleem zou mogen zijn.

     Hoe heb je de share gekoppeld in XBMC? Op machine naam of op IP adres? Ik gebruik zelf altijd het IP adres, wat sneller lijkt te gaan, misschien de moeite om eens te proberen.

     Ik weet ook niet waar de XBMC config staat (heb geen toegang tot m’n hardware omdat ik niet thuis ben), ook daar zeker eens kijken hoe de shares in de config staan. B.v. als smb://gebruikersnaam@share-ip-adres of gewoon als xmb://shareadres … Zie hiervoor ook het XBMC Alle kamers netjes in sync artikel

     Het stukje tekst:

     Om de een of andere reden bewaarde de ene XBMC box het pad anders dan de andere XBMC box (b.v. sbm://<servername>/path versus smb://<username>:<password>@<server>/<path>) – ook hier dus weer hetzelfde probleem.

     Beantwoorden

     hans

     • 4 jan 2015 - 16:31 - Rob Reactie Link

      Hoi Hans,

      Heb het nu via IP adres staan via UPNP. Qua snelheid niets te klagen hoor, want alles is CAT 6 bedraad met glasvezel. Ik ga hier toch nog ff mee aan de slag. Thanks weer

      Rob

     • 5 jan 2015 - 9:26 - hans - Auteur: Reactie Link

      Ik heb zelf in het verleden problemen ondervonden, zeker wanneer je b.v. d NAS een vast IP adres geeft maar dit IP adres niet in de router definieert (wat meestal niet het geval is). Met definiëren bedoel ik een IP adres reserveren voor een bepaald MAC address. Niet ieder router ondersteund dit.

      Vandaar dat ik alles via een IP adres aanspreek, zodat ik niet afhankelijk ben van de DNS in de router (welke computernaam naar IP adres omzet).

      Intussen heb ik DD-WRT op m’n router gezet, welke DNSMASQ ondersteund waar je zelfs meerdere computernamen aan een IP adres kunt koppelen.

      hans

 • 5 jan 2015 - 19:47 - Rob Reactie Link

  Hey Hans,

  Ik heb een experiabox V8 van KPN en die ondersteund dit wel. Ik kan fixed IP aanmaken dmv Mac adres. Mijn NAS heeft wel altijd hetzelfde IP-adres en alle andere apparaten kunnen hem altijd benaderen. Blijft vreemd verhaal!!! Ik ben je in ieder geval dankbaar voor je hulp tot nu toe.

  Beantwoorden

  Rob

  • 6 jan 2015 - 9:23 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Rob!

   Als je met vast IP adres werkt dan zou ik zeker een vast IP Adres in XBMC gebruiken. Voordeel is dat er geen DNS request hoeft gedaan te worden en het e.e.a. vlotter verloopt (heb dit bij OpenElec ondervonden waarbij XBMC sneller start dan het netwerk, tenzij je een vast IP adres gebruikt).

   Wat de hulp betreft: graag gedaan hoor 

   Beantwoorden

   hans

 • 24 jan 2015 - 0:19 - Rhiannon Reactie Link

  Hoi,

  Ik heb inmiddels XBMC draaiende op mijn boxee,maar ik ben op dit gebied een echte nitwit ik heb ook een speaker setje (Creative) en zou graag het geluid van mijn boxee over die speakers laten lopen, maar dit is me tot noch toe niet gelukt, enig idee hoe ik dit zou kunnen doen?

  Beantwoorden

  Rhiannon

  • 24 jan 2015 - 11:05 - hans - Auteur: Reactie Link

   Rob heeft helemaal gelijk voor wat de betreft de speakers.

   Een optie zou zijn om b.v. de witte en rode RCA stekker op een versterkertje aan te sluiten (zie Aansluitingen op de Boxee). Sommige computer speakers (je spreekt over Creative) hebben een ingebouwde versterker. Het kan nodig zijn dat je dan een 3.5mm stereo stekker (ook bekend als “Sony” stekker, zie ook het artikel “PC op TV aansluiten“) naar RCA (tulp stekkers) nodig hebt – het e.e.a. hangt af van de aansluitingen op jouw speakers natuurlijk.

   Beantwoorden

   hans

 • 24 jan 2015 - 10:06 - Rob Reactie Link

  Hoi Rhiannon,
  Een speakersetje aansluiten los op je BOXEE kan helaas niet. Gaat via HDMI en dus ook het geluid tenzij je eventueel hem via optical op een versterker aan kunt sluiten. Je kunt eventueel ook je TV via optical aansluiten op een versterker. Voor alle opties geldt: zowel TV als versterker moeten wel een optische uitgang voor het geluid hebben. Maar waarom zou je een speakersetje überhaupt aan willen sluiten?

  Beantwoorden

  Rob

 • 27 mei 2015 - 11:48 - edwin Reactie Link

  Hoi. Ik heb de boxee hack geprobeerd op mijn iomega tv met boxee. Zonder succes. 

  Is het mogelijk om over te stappen op kodi software? Want de boxee is zo dood als een pier…

  gr Edwin

  Beantwoorden

  edwin

  • 27 mei 2015 - 11:56 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Edwin,

   ik heb nul ervaring met de Iomega TV – ik zou denken dat het vergelijkbaar moet werken als de Boxee Box, maar het kan natuurlijk ook zijn dat deze truc van geen meter werkt op die box. Ik zou zeker even rond kijken bij http://boxeed.in/. Je bent vast niet de enige die een Iomega TV heeft …

   Sorry dat ik niet meer behulpzaam kan zijn … 

   Mocht je echter info vinden, dan horen we dat hier natuurlijk graag … 

   Beantwoorden

   hans

   • 2 jun 2015 - 11:01 - edwin Reactie Link

    tnx voor je reactie.

    Ik heb het meerdere keren geprobeerd. Maar wat de box heeft en de tv niet is dat je windows protocol aan kunt zetten. Om vervolgens de hack te implementeren en dan kodi vanaf een usb te draaien. Nouja het is jammer, gebruik ik gewoon de beperkte functies nog. Mocht ik toch ergens achter komen hoe ik in de software kan komen laat ik het uiteraard weten.

    gr Edwin

    Beantwoorden

    edwin

   • 2 jun 2015 - 11:04 - hans - Auteur: Reactie Link

    Hi Edwin!

    Jammer dat het niet naar wens verloopt 
    Ik heb intussen mijn Boxee Box weggegeven aan een kennis (ben aan het verhuizen van de VS naar Nederland – dus overbodige spullen laten we lekker daar), en ben zelf aan de slag gegaan met een Amazon Fire TV (erg vlot!) en een Amazon Fire TV Stick (ook vlot, maar veel goedkoper). En dan heb ik natuurlijk nog m’n gewone HTPC’s (AMD Fusion en een Intel Atom doos). Al deze apparaten werken uiteindelijk handiger dan de Boxee Box – wat wel jammer is, want de hardware van de Boxee Box is het probleem niet.

    Beantwoorden

    hans

 • 20 aug 2015 - 6:54 - wim Reactie Link

  hoi ik heb hack toegepast het is versie1.46 hoe kan ik hem updaten naar 1.60 in het nederlands graag handleiding

  mvg wim

  Beantwoorden

  wim

  • 20 aug 2015 - 10:18 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Wim,

   ik heb de hack nooit geupdate en ik heb intussen ook geen Boxee Box meer (vervangen door een Amazon Fire TV).
   Ik heb even gezocht maar ik zie nergens een duidelijk versie nummer of een een duidelijke upgrade manier.

   Als ik het zelf zou doen, dan zou ik bovenstaande installatie procedure volgen, met uitzondering van het formatteren/partitioneren van de USB stick.
   Ik zou dan de bestaande “install” directory overschrijven met de nieuwe versie, zodat het e.e.a. geupdate word,

   Beantwoorden

   hans

 • 6 okt 2015 - 12:25 - dora54 Reactie Link

  ik heb een boxee box en heb met de aan wijzigingen geprobeerd om boxee plus crack er op te krijgen

  ik heb de stappen wel 10 keer doorlopen,maar de crack werkt niet.

  wat doe ik verkeerd? zou iemand kunnen helpen?

  alvast bedankt GRT. dora

  Beantwoorden

  dora54

  • 6 okt 2015 - 13:03 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Dora,

   helaas heb ik zelf geen BoxeeBox meer, dus helpen wordt een beetje lastig.

   Als eerste (mocht je dat nog niet gedaan hebben) zou ik de meest actuele versie van de Boxee hack gebruiken; http://boxeed.in/.
   Men biedt daar ook een forum aan, maar dat is wel in het Engels.
   Daar wordt ook de meest recent “auto installed” aangeboden (ze deze forum post).

   Verder kun je kijken naar een andere USB stick. Als je een SD kaart gebruikt, kun je beter een USB stick gaan gebruiken.
   SD kaarten worden nog weleens warm (in de BoxeeBox) en zijn niet altijd even betrouwbaar.

   Hopelijk helpt dit je een beetje op weg. 

   Beantwoorden

   hans

  • 7 okt 2015 - 16:02 - hans - Auteur: Reactie Link

   Voor wie een helpende hand kan bieden: Zie ook deze forum post.

   Beantwoorden

   hans

  • 22 feb 2017 - 20:16 - Hotse Reactie Link

   Dora In stap 6 heb ik opgegeven boxeebox;BOXEE/install.sh en toen werkte het wel.

   Beantwoorden

   Hotse

 • 20 dec 2015 - 22:50 - Rick Reactie Link

  Hallo,

  Dank voor de uitleg, het werkt!

  Paar probleempjes de “Windows bestandsdeling” wordt niet onthouden…

  ik moet telkens de content op mijn harddrive opnieuw indexeren in Kodi

  mkv files draaien niet op Boxee kodi, maar wel op laptop kodi?!

  Ben benieuwd naar je tips :-)

  Alvast dank!

  Grt Rick

  Beantwoorden

  Rick

  • 20 dec 2015 - 23:38 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hallo Rick,

   Helaas is het wat lastig om ondersteuning te bieden, omdat ik al even geen Boxee Box meer heb (ik gebruik een Amazon Fire TV – zie dit artikel en dit artikel). Ik kan dus op dit moment alleen maar gokken;
   Voor het onthouden van de Windows bestandsdeling; Kijk en maak zeker dat de SD kaart niet schrijf-beveiligd is (maar dat heb je vast al gedaan). Voor de MKV’s – als ze erg groot zijn, misschien even met HandBrake kleiner maken?
   Sorry voor de “knullige” antwoorden, zoals gezegd: ik heb geen Boxee Box meer. 
   Beantwoorden

   hansJouw Opmerking ...

Plaats hier geen grote bestanden (zoals source codes, log files of config files). Gebruik hiervoor het Forum.

Delen:
*
*
Laat me per email weten als er nieuwe reacties zijn.
       Je kunt jouw RSS reader gebruiken om reacties te volgen.


Tweaking4All gebruikt de gratis Gravatar dienst voor Avatar weergave.