Pagina1 van 1

Gebruik jouw oude Android telefoon als beveiligingscamera …

Gebruik jouw oude Android telefoon als beveiligingscamera …
   34

Je hebt misschien de artikelen al gezien hoe je een oude telefoon als IP Camera monitor kunt gebruiken (Android, iPhone), dus je kunt jezelf voorstellen dat het niet lang duurde voor ik begin te prullen met het gebruik van een oude Android telefoon als een IP Camera. Tenslotte zijn het capabele toestellen met ingebouwde camera welke vaak een betere resolutie en beeld kwaliteit lever dan commerciële IP Camera’s zoals die van Foscam.

In dit artikel laat ik je zien hoe je eenvoudige een Android mobiele telefoon als IP Camera of beveiliginscamera kunt gebruiken om het huis in de gaten te houden of de baby te kunnen monitoren.
Android Versie?

Een oude telefoon gebruiken kan met problemen komen:
Het besturingssysteem wordt niet meer ondersteund, apps draaien niet meer goed, etc. en het kan dus nodig zijn het systeem een update te geven (andere termen die gebruikt worden voor besturingssysteem zijn: system software, ROM, of firmware).

Met mijn al mijn Android toestellen had ik geluk – meer geluk dan met mijn oude iPhone – Dank je wel Google voor het niet in de steek laten van oude telefoons, en Meneer Apple: kijk eens naar dit voorbeeld!

Als jouw telefoon echt super oud is, kijk dan ook eens in de XDA-Developer forums en kijk of er een nieuwer besturingssysteem beschikbaar is voor jouw toestel (ze noemen dit Custom ROMs). Upgraden naar een nieuwer systeem kan lastig zijn, maar het blaast vaak wel nieuw leven in jouw oude telefoon.

Voor je daar aan begint zou ik eerst gewoon proberen of het onderstaande werkt. Zo niet dan kun je altijd nog gaan prullen met een nieuw besturingssysteem.

Als je overigens wilt weten welke Android versie jouw telefoon gebruik, lees dan ook eens “Hoe Bepaal ik de Android Versie?“.

Provider Lock – Android telefoon niet voor telefonie gebruiken … 

Ik kan weinig zeggen over de aanbieders in Europa, maar hier in de VS zie ik dat een bedrijf als Verizon $%#@^!* zijn – je kunt de telefoon niet gebruiken omdat alles dicht getimmerd zit.

T-Mobile (in de VS) is een stuk beter, en elk toestel dat ik gebprobeerd heb can T-Mobile (Samsung en HTC), werken zonder extra moeite (hartelijk dan T-Mobile)!

Oude Android als IP Camera

Je zult je misschien afvragen: “Wat is een IP Camera? ” …
Een IP Camera, vaak gebruikt als beveiligingscamera, is in principe een video camera die aan jouw thuisnetwerk is gekoppeld. De Camera heeft een ingebouwde mini computer welke de video aanbiedt aan andere apparaten of programma’s, zodat je video live kunt bekijken in jouw web-browser, op jouw telefoon, etc.

Typische applicaties zijn het in de gaten houden van het huis de baby, de hond, etc, en er zijn zelf lieden die het gebruiken bij de voordeur (zogenaamde peephole of “kijkgat” in de voordeur) om te zien wie er voor de deur staat (Xavage Xentry biedt hiervoor zelfs speciale kastjes aan).

Wat je over het algemeen in zo’n IP Camera vindt is dus een camera (oh werkelijk?) en een kleine computer die als web-server of video-server dient. Precies de hardware die we dus ook in een Android telefoon vinden met zelfs een beter camera dan de meeste commerciële IP Camera’s – dus waarom zouden we dat niet hergebruiken? Zeker als we een oude telefoon beschikbaar hebben en een goedkope camera al snel zo’n 70 € kost? (zie Amazon)

Voor deze toepassing gebruiken we een App die ik op Google Play vond: “IP Webcam“. Het is gratis en heeft geen speciale eisen voor het zien van de video omdat het meteen in jouw web-browser werkt en compatibel is een aantal IP Camera viewers. Een goed alternatief, maar minder vlot, is Free Wi-Fi Cam (Web of Cam).

Ga naar de Google Play pagina in jouw web-browser of installeer het via de Google Play / Play Store op jouw telefoon (1).

Open “IP Webcam” na installatie. Als je IP Webcam opstart dan zul je een behoorlijk aantal instellingen tegen komen zoals video resolutie (2), welke camera gebruikt moet worden (als jouw telefoon twee camera’s heeft), etc. Je kunt het beste eerst met de standaard instellingen beginnen en later spelen met de opties die deze App biedt. Als je eventuele instellingen gedaan hebt, of niet, druk dan op “Start Server” (3).

IP Web Cam opzetten

IP Web Cam opzetten

Het scherm veranderd zodra de “server” gestart is en laat je meteen zien wat hoe de video feed er uit ziet, wel zo handig als je de camera in de juiste richting wilt mikken (zie afbeelding hieronder bij 1).

In dit scherm zie je ook het web-adres wat je moet gebruiken in de web-browser (ik geef ote dat het in mijn voorbeeld illustratie een beetje moeilijk leesbaar is). In mijn voorbeeld is dat http://192.168.1.101:8080 (dit adres is zeer waarschijnlijk anders in jouw situatie).

Als je dit adres invoert in de web-browser, dan zul je eerst een overzicht zien hoe je de video-feed kunt bemachtigen – en er zijn een behoorlijk aantal mogelijkheden zoals jouw web-browser, VLC Media Player, IP Camera Apps, Skype, etc. Behoorlijk indrukwekkend!

In onderstaande illustratie zie je het beeld op de telefoon (bovenste helft – 1) en hoe het zaakje er uit ziet als je de video feed in de browser bekijkt (onderste helft – 2) als je op de optie “Use browser built-in viewer (not supported by some browsers)” klikt.

IP Camera in actie (1=telefoon, 2=browser)

IP Camera in actie (1=telefoon, 2=browser)

Op de Android telefoon zie je rechts bovenin een knopje “Actions“. Hier kun je de IP Camera stoppen, de camera her-focusen, flits licht aanzetten (als jouw telefoon er een heeft), etc.

IP Webcam werkt zelfs zo goed dat ik het beeld goed kon volgen op mijn oude iPhone, welke ik m.h.v. Live Cams Pro, als IP Camera monitor gebruik (zie Gebruik iPhone als IP Camera monitor – er is ook een artikel voor Androids).

De IP Camera ziet zichzelf op een iPhone

De IP Camera ziet zichzelf op een iPhone

Merk op : Het is zeker de moeite om met de resolutie te spelen – een hogere resolutie van de video geeft meer beeld detail. Het nadeel is natuurlijk wel dat het ook meer data verstuurt en het kan dus de video feed vertragen.

Toegang van buiten af (Internet)

Je kunt jouw camera video ook bekijken als je niet thuis bent, dus als je niet in het bereik van jouw WiFi bent. Je kunt het Internet hiervoor gebruiken – op mijn telefoon werkte het zelf acceptabel over EDGE (dus geen WiFi, 3G of 4G).

Voor je toegang kunt krijgen vanuit het Internet moet je wel even iets doen aan Port Forwarding en mogelijk een Dynamic DNS service gaan gebruiken. Lees voor meer details het artikel “Grondbeginselen Thuisnetwerk” en raadpleeg eventueel de handleiding van de IP Camera App of de App die je gebruikt om de video feed te zien.

De korte versie:

1) Je moet jouw thuisnetwerk kunnen bereiken.

Jouw thuisnetwerk bereik je via het Publieke IP Adres en als jouw Internet Provider een vast IP Adres heeft gegeven dan kun je daarmee aan de slag. Veel providers echter gebruiken een zogenaamd dynamisch IP Adres waardoor het Publieke IP Adres van jouw thuisnetwerk kan veranderen – lastig dus als dat gebeurt terwijl je niet thuis bent. Een Dynamic DNS service kan hier uitkomst bieden omdat ze de optie bieden om een web-link die makkelijker te onthouden is en automatisch aangepast wordt als het Publieke IP Adres veranderd. Dit soort diensten worden door bijvoorbeeld aangeboden DynDNS.org en je moet wel jouw modem of router of IP Camera correct instellen wil het goed werken.

2) De Android telefoon moet een vast IP Adres krijgen.

De meeste mobiele telefoon gebruiken standaard een dynamisch IP adres (DHCP) en dat betekent dat het IP Adres kan veranderen. Voor zaken zoals Port Forwarding moet de camera dus een vast of static IP Adres krijgen, je zult dus even in de instellingen van de WiFi op jouw telefoon moeten duiken.

3) IP Poorten naar jouw IP Camera.

Je moet ook een bepaalde poort openen die direct naar jouw IP Camera leid – dit wordt Port Forwarding of Port Mapping genoemd.

Ondersteun ons ...


Jouw ondersteuning wordt zeer gewaardeerd, en hoeft zelfs niets te kosten. Bijvoorbeeld door links naar ons te delen op social media, of andere websites.

Andere vormen kunnen ook gratis zijn (b.v. shoppen op Amazon).
Alle opbrengsten worden gebruikt voor web-hosting kosten, project hardware en software, koffie, etc.

Hartelijk dank voor wie al heeft bijgedragen!
Het is altijd geweldig om te zien hoe men mijn artikeltjes en applicaties weet te waarderen.

Merk op dat het klikken op affiliate links een kleine commissie voor ons kunnen genereren - dit wordt zeer gewaardeerd.

Reacties


Er zijn 34 reacties welke je hieronder kunt lezen.
Je kunt jouw eigen opmerkingen plaatsen m.b.v. dit formulier, of een reactie op een bestaande opmerking plaatsen door op de "Beantwoorden" knop te klikken.

 • 16 nov 2013 - 8:59 - Herman Reactie Link

  Hallo, ik heb onlangs een IP camera van Tenvis gekocht alls babyfoon, voor mijn kleinkind. Ik heb alles geïnstalleerd. Ik kan beelden bekijken via mijn laptop, tablet en mobiele telefoon. Weliswaar via Wifi. Nu wil ik echter de beelden ook op mijn mobiel willen bekijken als ik buiten het Wifi bereik ben. Ik heb mijn router geforward. Ik heb een Samsung mobiel. Hoe moet ik dit nu instellen? Heeft mijn mobiel nog een bepaalde instelling nodig?

  Beantwoorden

  Herman

 • 16 nov 2013 - 16:55 - hans Reactie Link

  Ik ben zelf niet bekend met de mogelijkheden van de Tenvis IP camera, maar een aantal fabrikanten biedt zogenaamde DDNS of DynDNS toegang.

  Dit kan op 2 manieren worden aangeboden:

  1. In de camera instellingen is een DDNS of DynDNS optie te vinden.

  Je ziet bij die instellingen een lijst met websites die deze service aanbieden (DynDNS, Oray.net, No-IP, 3322.org, etc).
  Je moet in dat geval bij een van die diensten je aanmelden en een link aanmaken. De camera houdt dan jouw publieke IP adres en de link in sync en je kunt de camera dan benaderen via b.v. mijncamera.dyndns.com:123 (waar 123 jouw gekozen poort nummer is dat je geforward hebt).

  Vaak zijn deze diensten niet gratis … 

  2. Sommige fabrikanten, zoals FosCam, bieden al dit al aan en je ziet dan een “Manufacturer’s DDNS”.

  De fabrikant heeft alles in 1) al gedaan en je vindt hier dan, indien beschikbaar, een link, zoiets als an5123.myfoscam.org.
  Deze optie is over het algemeen gratis … als de fabrikant zoiets aanbiedt.

  Naast het gebruik van DDNS, kun je ook het directe IP adres van jouw thuis modem gebruiken – het zogenaamde publieke IP adres. Dit is echter alleen maar te gebruiken als dit een vast IP adres is, en dus niet een dynamisch IP adres. Een dynamisch IP adres kan iedere keer veranderen als de modem herstart of opnieuw een verbinding met het Internet opzet.

  Als je een van de methoden hebt gekozen, dan moet je dit IP adres of de link opgeven in de app die je op de telefoon gebruikt.

  Veel apps werken echter met maar 1 adres per camera, een uitzondering is FosCam Pro welke 2 IP adressen toestaat.

  Het probleem is namelijk dat een aantal modems het zogenaamde “loop-back” niet aan kunnen. Dwz: als je in jouw Wifi een link wilt openen naar het publieke IP adres van jouw modem, dan weet het modem niet wat daar mee te doen. 

  Dat is dus een probleem … want de instellingen van jouw app moeten dan dus voor Wifi gebruik en voor buiten Wifi bereik anders ingesteld worden. Het e.e.a. hangt dus af van jouw modem …

  Ik vond overigens deze YouTube video met een voorbeeld van DynDNS gebruik voor Tenvis, een groot aantal posts kun je ook vinden met Google van Tenvis gebruikers en DynDNS gebruik.

  Hopelijk helt dit 

  Beantwoorden

  hans

 • 22 dec 2013 - 11:31 - jeroen Reactie Link

  Hallo…

  Ik hebeen oude htc mobiel die ikwil gebruiken als ip camera.

  dit artikel..moet ik de software instaleren op de htc of op mij  tab2 die ik als monitor gagebruiken.

  kan ik zowel mijn tab2 als note 2 tegelijk al monitor gebruiken?

  jeroen

  Beantwoorden

  jeroen

  • 22 dec 2013 - 17:20 - hans Reactie Link

   Op de HTC installeer je “IP Webcam”. Dit zorgt ervoor dat de HTC beeld leveren kan.

   Op de Tab2/Note2 kun je dan de video feed bekijken via de browser.
   Beiden tegelijk zou kunnen werken … maar ik vermoed dat dit de feed vertraagd.
   Maar aangezien al dit via de web browser wertk, gewoon even proberen.

   Beantwoorden

   hans

 • 15 jun 2014 - 10:01 - Sandy Reactie Link

  Hallo,

  Het is al een oud topic maar ik had een vraagje. Ik gebruik mijn oude telefoon nu als ipcamera, poort doorsturen alles is gelukt maar nu hangt de telefoon heel de dag in de lader. Kan dat kwaad? Hij wordt niet echt warm (beetje) maar daar is het natuurlijk niet voor gemaakt om constant in het stopcontact te zitten. Weet iemand dit?

  Alvast bedankt.

  Gr, Sandy

  Beantwoorden

  Sandy

  • 15 jun 2014 - 13:57 - hans Reactie Link

   Op zich zou het geen kwaad kunnen, maar de batterij zou in kwaliteit achteruit kunnen gaan, en niet ieder batterij is zo veilig als we zouden willen (zie de verschillende “exploderende batterij” verhalen op het Internet).

   Je zou, bij de meeste telefoons althans, de batterij gewoon kunnen verwijderen.
   De telefoon zonder batterij, maar toch noch aangesloten op een lader, zal vaak gewoon werken (beetje afhankelijk van de fabrikant).

   Beantwoorden

   hans

   • 17 jun 2014 - 7:10 - Sandy Reactie Link

    Bedankt voor je reactie I(sorry zie het nu pas) maar dat kan ik idd ook nog doen de batterij eruit. Bedankt voor de tip :-)

    Gr, Sandy

    Beantwoorden

    Sandy

    • 17 jun 2014 - 7:23 - Sandy Reactie Link

     hmm heb het net geprobeerd met mijn galaxy ace maar die doet het niet zonder batterij aan de lader :( Helaas…maar ik vind het echt bizar dat je zo gratis en voor niks van je oude telefoon een ipcamera kan maken. 

     Beantwoorden

     Sandy

   • 17 jun 2014 - 14:00 - hans Reactie Link

    Ik zou me zelf niet te druk maken over de batterij – als het zaakje maar niet te dicht ingebouwd zit zodat de telefoon, indien nodig, een beetje koeling kan vinden. Overigens als jouw batterij een van de “slechte” modellen zou zijn, dan had je dat vast al wel aan den lijve ondervonden … 

    Inderdaad bizar, maar wat nog meer bizar is, is dat jouw smartphone meer capaciteit biedt dan een PC 10 jaar geleden … en dat we dus met z’n allen onze smartphones na een jaar of 2 in de kast leggen of zelfs weg-gooien … jammer dat van die capaciteit niet meer op de een of andere manier gebruik wordt gemaakt. 

    Beantwoorden

    hans

 • 12 nov 2014 - 0:51 - Tom Reactie Link

  Ik heb een nokia lumia 1020 waar het scherm stuk van is (je ziet alleen nog maar kleuren)

  Is er een mogelijkheid om deze cam te gebruiken?

  Beantwoorden

  Tom

  • 12 nov 2014 - 16:23 - hans - Auteur: Reactie Link

   Uiteraard kun je deze als cam gebruiken … misschien wel een beetje een uitdaging om de App te installeren en starten, maar dat doet niets af aan de camera en het WiFi deel.

   Beantwoorden

   hans

 • 18 nov 2014 - 10:51 - Mike Reactie Link

  “IP Webcam” prima app, alleen vergt nogal wat van de accu. is daar nog iets aan in te stellen / te tweaken?

  vr.gr, Mike

  Beantwoorden

  Mike

  • 18 nov 2014 - 10:55 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Mike,

   Ik gebruik de app zelf met een oude telefoon die continue aan een lader hangt (die dingen zijn tegenwoordig erg goedkoop te krijgen).
   Voor wat betreft accu … je zou de stroom besparing-opties van de telefoon kunnen tweaken.

   b.v. scherm sneller uitzetten, zo laag mogelijke helderheid, Bluetooth uitzetten, GSM data uitzetten, 3G/4G uitzetten, zo veel mogelijk apps killen (mail, messaging, etc),…

   Beantwoorden

   hans

   • 18 nov 2014 - 14:29 - Mike Reactie Link

    Ha Hans,

    Ladertjes / adaptertjes de hele dag onbeheerd onder spanning vermijd ik (ivm brandgevaar) graag zoveel mogelijk. 

    stroom besparing-opties van de tablet heb ik wel getweaked idd. een app killer (nog) niet.

    maar ik bedoelde eigenlijk: weet iemand of de app nog is in te stellen zodat deze zo min mogelijk enrgie verbruikt?

    of gebruiken andere apps wellicht minder?

    Beantwoorden

    Mike

   • 18 nov 2014 - 15:19 - hans - Auteur: Reactie Link

    Ben het helemaal met je eens Mike, ben zelf ook een beetje huiverig voor onbewaakte adaptertjes – zeker als ze uit China komen .

    Wat ik zelf doe, is ze zodanig opstellen dat ze voldoende koeling krijgen en bij brand geen problemen veroorzaken.
    Daarnaast neem ik het liefste een adaptertje van een bekend merk met wat overcapaciteit. B.v. als jouw oude telefoon maar 1 Ampere nodig heeft, een 2 Ampere voeding nemen.

    Wat betreft alternatieve apps, of het tweaken van de app kan het zijn dat andere lezers misschien tips hebben. Ik ben op het moment op vakantie en kan helaas niet op m’n eigen telefoon kijken 

    Beantwoorden

    hans

 • 17 jan 2015 - 8:26 - Roger Reactie Link

  Hallo.

  ik wil de applicatie installeren. Maar is het ook mogelijk om de beelden  op te nemen. Ik heb eens gelezen dat er zelf de mogelijkheid is dat de cam  reageert op bewegingen. 

  Roger 

  Beantwoorden

  Roger

  • 17 jan 2015 - 9:40 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Roger!

   Beelden opnemen en reageren op beweging zijn inderdaad zaken die specifiek kunnen zijn voor de “server” (camera) en “client”.

   Zo zijn er applicaties die verbinding maken met een camera en al dat werk van de camera over kan nemen.

   Helaas zit ik niet thuis om hier mee te spelen (ben op het moment aan het reizen). 

   Beantwoorden

   hans

 • 23 mrt 2015 - 22:30 - merijn Reactie Link

  Hoi. ik wil met deze methode me paarden op stal in de gaten houden en eventueel de beelden opnemen. Gebeuren rare dingen tegenwoordig met de paarden.

  Wifi is beschikbaar en kan ook forwarden. Echter stroom is een probleem. Iemand misschien een oplossing voor een dikke accu. Weet dat er van die powerbanks zijn en heb er ook een paar, echter moet je altijd op een knopje drukken om bij te laden.

  Groeten

  Beantwoorden

  merijn

  • 24 mrt 2015 - 9:51 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Merijn!

   Kijk dat is nou een leuke toepassing! Als dierenvriend ben ik er meer voor om een apparaat te maken om dierenmishandelaars ter plekke te executeren. Maar goed, een Android telefoon is daar misschien niet helemaal geschikt voor en het schijnt illegaal te zijn … 

   Voor stroom voorziening zou je aan een auto accu kunnen denken en vervolgens een adaptertje gebruiken die van 12V naar 5V gaat voor de telefoon. Denk b.v. aan zo’n adaptertje dat in de sigaretten aansteker past – vaak erg goedkoop te krijgen.
   Ik heb geen idee hoe lang een auto accu doorgaat als er een telefoontje aan hangt, misschien zonnecellen gebruiken om automatisch overdag op te laden? Maar misschien wordt het dan een beetje kostbaar … (zie b.v. deze doe-het-zelf oplossing).

   Ik heb geen ervaringen met dergelijke opstellingen maar ik zie op eBay wel het e.e.a. aangeboden met accu voor een betaalbare prijs (link). Lijkt me toch altijd wel opletten welk model je koopt. Ik kijk daarom vaak bij Amazon, omdat er vaak gebruiker reviews bij zitten, en je gebruikers vragen kunt stellen (b.v. de vraag op je een knopje moet indrukken), zie deze link.

   Beantwoorden

   hans

  • 24 mrt 2015 - 10:22 - hans - Auteur: Reactie Link

   Geen idee of het bruikbaar is voor jouw toepassing … maar dit ding staat toevallig vandaag in de aanbieding bij CoolBlue.

   15.000 mAh, 3.5A 5V … ik weet niet of dat genoeg is voor een nacht … en ik weet niet of je op een knopje moet drukken. Ik zie het net dus ik moest meteen aan jouw opstelling denken! 

   Beantwoorden

   hans

 • 17 jul 2015 - 9:53 - geheimpje Reactie Link

  Top artikel ga hier zeker verder mee aan de slag net getest en eindelijk een optie die voor mij volledig voldoet aande eeisen. Ik wilde dus ook contact kunnen leggen en dat kan door gewoon te bellen en de telefoon op automatisch openemen te zetten. Kan ik van afstand de honden koest houden en de buren toeschreeuwen als ze de honden aan t zieken zijn. Moet nog wel wat dingen testen maar er is hoop :)

  Beantwoorden

  geheimpje

  • 17 jul 2015 - 10:53 - hans - Auteur: Reactie Link

   Mooi om te horen! Ik heb er zelf al even niks mee gedaan, met name omdat ik midden in een verhuis zit van de VS naar Nederland.

   Ik ben zelf wel een voorstander van een paintball gun die de buren voor hun appel schiet zodra ze de honden beginnen te pesten. Ik heb zelf ook een hond en dat soort buren verdienen het wel … 

   Beantwoorden

   hans

 • 2 aug 2015 - 13:18 - Jeroen de Vries Reactie Link

  Hallo…

  Ik heb met belangstelling gelezen wat er instond. Ik heb het geprobeerd maar alleen intern werkt mijn HTC mobile op mijn tablet en mijn andere mobiel.

  Ik heb getracht een port forwarding te doen op mijn KPN experia glasvezel box, maar noppes nada.

  Weet iemand hoe je het toch voor elkaar krijgt om de ip webcam extern te krijgen op de ip webcam monitor?

  MVG

  Jeroen

  Beantwoorden

  Jeroen de Vries

  • 3 aug 2015 - 10:47 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Jeroen,

   ik heb dit zelf (nog) niet geprobeerd, maar je zou de smartphone een vast IP adres moeten geven, en poort 8080 TCP en UDP moeten forwarden naar dat IP adres (uitgaande van b.v. http://192.168.1.101:8080).
   Je zou dan theoretisch beeld moeten krijgen. Maar ik begrijp dat je dit al geprobeerd hebt.

   Je kunt ook proberen het MAC adres van de telefoon in de router aan een vast IP adres binden (dat is wat de ontwikkelaar zelf adviseerd), of de telefoon in de DMZ zetten (maar dat vindt ik zelf niet zo veilig).

   Beantwoorden

   hans

 • 4 aug 2015 - 20:59 - Tonie Reactie Link

  Hallo,

  Ik heb ook nog wel een oude Galaxy S3 mini liggen. Die wil ik dan gaan gebruiken als beveiligingscamera in de schuur. Er wordt steeds meer ingebroken, dus dit is dan een perfecte oplossing. Maar dan zou het mooi zijn dat als die beweging detecteert dat ie dan op gaat nemen, kan dat?

  groeten Tonie.

  Beantwoorden

  Tonie

  • 5 aug 2015 - 11:04 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Tonie,

   De optie voor bewegingsmelding hangt af vande gebruikte app.

   Probeer Motion Detector Pro eens.
   Ik heb deze App zelf (nog) niet getest, maar het is gratis, dus het kan geen kwaad er eens mee te gaan spelen.

   Beantwoorden

   hans

   • 6 aug 2015 - 6:37 - Tonie Reactie Link

    IP Webcam heeft ook motion en sound detection, maar ik krijg dat niet goed ingesteld. Sound detection heb ik uit staan en motion op aan. Telefoon op vaste opstelling en toch blijft ie constant opnemen. Heb verbruik is 1 MB per seconde. Heb je ervaring met de motion detection van IP Webcam?

    En zou een Motion Detector Pro app dan moeten communiceren met IP Webcam app? Of gebruik je de dan alleen 1 app en haal je de ander van je telefoon?

    Beantwoorden

    Tonie

   • 6 aug 2015 - 10:14 - hans - Auteur: Reactie Link

    Hi Tonie,

    de ervaringen die ik heb met motion detection is beperkt tot een aantal IP Camera’s, maar ik moet zeggen dat ik die functie over het algemeen vindt tegen vallen. De opname start zodra beweging wordt gedetecteerd en dan duurt het nog een seconde of zo voor het aan gaat – vaak net te lang om nog te zien wie of wat er gebeurde. Ik heb het een tijdje met de post geprobeerd – maar beide oplossingen die ik geprobeerd heb, nemen dan net even niks zinvols op.

    Wat vaak wel gedaan kan worden, is het instellen van een detectie gebied en/of de hoeveelheid verandering in het beeld. Dus als er iets gebeurt in een opgegeven deel van het beeld, of als er een verandering van meer dan x% in het beeld plaats vindt.
    Ik weet alleen niet of deze apps die optie bieden.

    Overigens had ik soms ook last van vliegen die het leuk vonden om voor de lens te vliegen … 

    Helaas zitten al m’n spullen nog in dozen (net verhuisd) – dus ik kan helaas zelf nog niks testen. 

    Beantwoorden

    hans

 • 12 feb 2017 - 19:22 - Arvid Reactie Link

  Ik wil een oude Iphone 4 gebruiken als geluidsbeveiliging.

  Bij geluid in mijn auto een sms of mail versturen naar mijn nieuwe telefoon.

  Weet iemand of daar een app voor is?

  Arvid

  Beantwoorden

  Arvid

  • 12 feb 2017 - 22:09 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Arvid!

   Kijk dat zou nou een leuke toepassing zijn …!!!

   Misschien wat te complex, maar ik zie dat ze hier een voorbeeld geven hoe je zelf iets kunt maken met als voorbeeld een bewegingsmelding per SMS. Misschien is dit eenvoudig aan te passen voor geluid?

   Beantwoorden

   hans

   • 13 feb 2017 - 22:45 - Arvid Reactie Link

    Poeh dat ziet er wel ingewikkeld uit. Voor android had ik wel een app gevonden, maar nog niet voor Apple.

    Graag hoor ik of er meer suggesties zijn.

    Beantwoorden

    Arvid

    • 14 feb 2017 - 15:36 - hans - Auteur: Reactie Link

     Hoi Arvid,

     ik ben het met je eens dat het niet super simpel of voor de handliggend is … ik ben helaas niet bekend met andere apps die dit wel zouden kunnen.

     Beantwoorden

     hans

 • 18 jan 2019 - 17:03 - kobe Reactie Link

  hallo,

  ik zou graag mijn oude Samsung gebruiken als IP camera, ik heb de app IP webcam geïnstalleerd.

  ik zou die beelden dan graag via mijn iPhone bekijken maar het lukt niet.

  heeft iemand raad??

  groetjes kobe

  Beantwoorden

  kobe

  • 19 jan 2019 - 12:31 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Kobe,

   als eerste zou ik proberen of je de beelden op een PC kunt zien, gewoon in een web browser en in hetzelfde netwerk waar jouw Samsung in zit.
   Mocht dit werken, probeer dan of het met een webbrowser in de iPhone werkt (die aangesloten zit op hetzelfde netwerk als jouw Samsung).

   Voor het bekijken van beelden als je niet thuis bent, zul je poorten in jouw Internet modem moeten openen (stuk lastiger en je moet daar vooral voorzichtig mee zijn).

   Beantwoorden

   hansJouw Opmerking ...

Plaats hier geen grote bestanden (zoals source codes, log files of config files). Gebruik hiervoor het Forum.

Delen:
*
*
Laat me per email weten als er nieuwe reacties zijn.
       Je kunt jouw RSS reader gebruiken om reacties te volgen.


Tweaking4All gebruikt de gratis Gravatar dienst voor Avatar weergave.