Pagina1 van 1

MacOS X – Fix langzame Mavericks – Finder Snelheidsverbetering

MacOS X – Fix langzame Mavericks – Finder Snelheidsverbetering
   0

Me de komst van MacOS X 10.9 (Mavericks) zijn er een aantal gebruikers die tegen snelheidsproblemen en hoge processor belasting van de Finder aanlopen, vooral als je geüpdate hebt van een oudere MacOS X versie (10.7 of 10.8). N.b. tot dusver blijkt dit geen probleem te zijn voor gebruikers die een schone 10.9 installatie hebben gedaan.

Fix langzame Mavericks met de twee trucs die ik in dit artikel beschrijf, welke de hoge processor belasting (CPU load) van de Finder oplost en trage Open/Save Dialogen oplost (vooral van toepassing voor gebruikers die netwerk shares gebruiken).
Fix langzame Mavericks

De volgende twee trucs worden het beste uitgevoerd in beschreven volgorde.

Fix Trage Finder en Hoge Processor belasting

Een aantal gebruikers heeft in Activiteitenweergave (Programma’s  Hulpprogramma’s  Terminal) opgemerkt dat de processor belasting (CPU load) van de Finder soms oploopt tot wel 200% … welke het systeem sloom maakt, en dat is natuurlijk helemaal fout.

Om dit probleem op te lossen en de processor belasting van de Finder tot zelfs onder 2% te brengen, moeten we eenvoudig weg de Finder instellingen weggooien, en dit kan gedaan worden met een enkel commando in de Terminal (Programma’s  Hulpprogramma’s  Terminal):


rm ~/Library/Preferences/com.apple.finder.plist&&killall Finder

Dit statement, welke je in de terminal kunt plakken, verwijderd de voorkeur-instellingen van de Finder en herstart de Finder.

Eerder gemaakte voorkeur-instellingen zijn dus nu weer terug gezet naar de standaard instellingen! Je zult eventuele specifieke voorkeuren voor de Finder opnieuw moeten instellen.

(bron: osxdaily.com)

Fix Trage Open/Save Dialoog

Voor wie met de Mac gebruik maakt van zogenaamde “Netwerk Shares”: Je zult misschien gemerkt hebben dat Open en Save dialogen aanzienlijk trager zijn geworden. Dit is duidelijk een bug en een tijdelijke oplossing is het uitzetten van de automatische mount van network drives of shares.

Let op: De automatisch herkenning en mount van netwerk shares wordt hiermee dus UITgezet. Ik moet wel zeggen dat in mijn dagelijksgebruik met nerwerk shares, ik geen enkel probleem heb ondervonden na het toepassen van deze truc.

Hiervoor moeten we eerst de Terminal openen (Programma’s  Hulpprogramma’s  Terminal) en het volgende commando uitvoeren:


1
sudo nano /etc/auto_master

Het zal om jouw admin wachtwoord vragen en vervolgens het bestand /etc/auto_master  met nano openen voor tekst bewerking.

We moeten nu een hekje (‘#’ symbool) voor de volgende regel zetten:


/net                   -hosts          -nobrowse,hidefromfinder,nosuid

Zoals hieronder aangegeven:

MacOS X Mavericks - Bewerken van auto_master met nano

MacOS X Mavericks – Bewerken van auto_master met nano

Dit schakelt de auto-mount van netwerk shares UIT, maar zoals eerder gezegd, ik heb zelf nog geen praktische nadelen gezien.

Als je het hekje voor de regel hebt getypt, druk dan CTRL+O (CTRL met de letter ‘O’ dus niet een nul!), druk vervolgens op ENTER, en daarna op CTRL+X – wat in principe het bestand opslaat, om naam bevestiging vraagt en nano sluit.

Hierna moeten we de auto-mount “verversen” door de auto-mount cache leeg te maken:


sudo automount -vc

Meteen na het uitvoeren van dit commando zul je merken dat Open en Save Dialogen snelle werken.

(bron: osxdialy.com)

Ondersteun ons ...


Jouw ondersteuning wordt zeer gewaardeerd, en hoeft zelfs niets te kosten. Bijvoorbeeld door links naar ons te delen op social media, of andere websites.

Andere vormen kunnen ook gratis zijn (b.v. shoppen op Amazon).
Alle opbrengsten worden gebruikt voor web-hosting kosten, project hardware en software, koffie, etc.

Hartelijk dank voor wie al heeft bijgedragen!
Het is altijd geweldig om te zien hoe men mijn artikeltjes en applicaties weet te waarderen.

Merk op dat het klikken op affiliate links een kleine commissie voor ons kunnen genereren - dit wordt zeer gewaardeerd.

Reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je kunt jouw eigen opmerkingen plaatsen m.b.v. dit formulier, of een reactie op een bestaande opmerking plaatsen door op de "Beantwoorden" knop te klikken.Jouw Opmerking ...

Plaats hier geen grote bestanden (zoals source codes, log files of config files). Gebruik hiervoor het Forum.

Delen:
*
*
Laat me per email weten als er nieuwe reacties zijn.
       Je kunt jouw RSS reader gebruiken om reacties te volgen.


Tweaking4All gebruikt de gratis Gravatar dienst voor Avatar weergave.