Pagina1 van 1

HDMI HDCP gebruiken met non-HDCP apparatuur

HDMI HDCP gebruiken met non-HDCP apparatuur
   131

Ik heb al een tijdje een ambient licht rond m’n TV, zoals je kunt zien in het “Ambient TV licht met XBMC Boblight, OpenElec en WS2811/WS2812 LEDs” project – welke met behulp van een aantal LEDs achter de TV een kleurrijke projectie geeft die overeenkomt met wat je op de TV ziet.

Het nadeel van dit project is dat het alleen maar werkt als je video weergeeft vanaf een HTPC die bijvoorbeeld Kodi (XBMC) draait.

Maar wat als ik dit effect nu ook wil hebben bij b.v. mijn XBox 360, XBox One, Wii, of … Blu-ray speler of satelliet of kabel ontvanger?
Naast het probleem om de video te kunnen grabben, hebben we nog een ander probleem. Namelijk de in HDMI ingebakken kopieer beveiliging HDCP, waar weer niemand om gevraagd heeft.

Let wel op dat ik dit artikel dus absoluut niet schrijf om illegaal kopiëren en piraterij te promoten!

Dit artikel is enkel en alleen gedacht om apparatuur die niet HDCP compliant is, nog steeds te kunnen gebruiken. Daarmee bedoel ik dus oudere TV’s or projectors, opname van games (PS3), het maken van screenshots voor b.v. een artikeltje of beschrijving, of zo’n projectje als mijn ambient light voor de TV. Vergeet dat a.u.b. niet.
HDMI en HDCP – Wat achtergrond informatie

HDCP is een kopieer beveiliging die op een later moment, door Intel, in de HDMI is toegevoegd en ingebakken.
De eerste HDMI versies hebben geen HDCP, maar de meeste moderne HDMI apparatuur ondersteunen het prima.

De content (de film b.v.) of het bron apparaat (waar de “output” vandaan komt), bepaald of HDCP vereist is of niet, en is opgezet zodat bepaalde content dus niet zomaar kunnen worden opgenomen of weergegeven op apparaten die niet HDCP compliant zijn. Zie het als de digitale versie van MacroVision van de goede oude video recorder.

HDCP gebruikt zowel autorisatie als versleuteling – het controleert (autorisatie) of het ontvangende apparaat (doel of waar je de “input” aansluiting ziet) gewenst en geschikt is – i.e. Voor dat content verzonden wordt, zal er om een authenticatie code gevraagd worden door de “bron” , waarna de data ontsleutelt kan worden.

Hoewel de master key voor ontsleutelen al sinds 2010 “open” staat en da een aantal slimme jongens al een apparaat hebben gebouwd die HDCP verwijderd, blijft HDCP nog steeds in actief gebruik. Net zoals de maffe regio code’s van DVD’s en BluRays. Niet HDCP compatibele (HDMI) TV’s of projectors bijvoorbeeld, geven dan niets weer of een foutmelding.

Uiteraard is zo’n “HDCP remover” of “HDCP Stripper” niet zomaar te kopen … of toch wel?

WAARSCHUWING: Dit is niet bedoelt voor ILLEGAAL KOPIËREN en promoten van PIRATERIJ! 

Ik kan dit niet genoeg benadrukken!
Dit artikel is NIET bedoelt om illegaal kopiëren van copyright beschermde materialen.
Dit is echt alleen bedoeld om oude en/of niet HDCP geschikte apparatuur toch nog te kunnen gebruiken met HDCP apparatuur, dus HDMI HDCP gebruiken met non-HDCP apparatuur. Hiermee doel ik dan op oude TV’s, projectors, opname van PS3 game play, maken van screenshots en dus zo’n projectje als mijn ambient licht project voor mijn TV.

Het omzeilen van HDCP met als doel om copyright beschermde media te kopiëren en verspreiden is in de meeste landen ILLEGAAL!

 

Andere methoden om HDCP van HDMI te verwijderen

Converteren naar Analoog Signaal

Hoewel deze methode soms werkt, moet je er van uit gaan dat moderne converters zich netjes aan de HDCP standaard houden en dat conversie naar een analoog signaal niet alleen duur wordt maar dat ook nog eens de beeld kwaliteit achteruit gaat.

Ik heb er voor het ambient licht project overwogen dit te doen, ik zou zelfs tevreden zijn met een output van 160 x 90 pixels  …. maar meer hierover een andere keer als ik dat project heb afgerond.

p.s. een gebruiker op de Engelstalige versie van dit artikel wees me er op dat deze HMDI-naar-Component converter goed werkt met oudere (niet HDCP compliant) TV’s prima werkt.

Kies Analoge Video Output

Een aantal apparaten, zoals b.v. de PlayStation 3, heeft ook analoge uitgangen zoals Component (ideaal voor HDTV), S-Video of Composite video output naast de HDMI uitgang. HDCP bestaat niet voor analoge video, dus jouw oude apparatuur die HDCP niet ondersteunen werken dus prima met deze uitgangen. Uiteraard zal de video kwaliteit slechter zijn dan wanneer je de HDMI connectie gebruikt (Component Video aanbevolen, zie ook “Hoe sluit je een TV aan op jouw PC“).

Firmware Instelling

Eeen aantal apparaten, zoals bijvoorbeeld de PlayStation 4, bieden de optie om HDCP uit te zetten. Een nadeel is dat een aantal apps dan wel HDCP verwachten en dus niet correct zullen functioneren.

Voor meer informatie, zie “PlayStation 4 – HDCP uitzetten voor Game Recording“.

Merk op dat veel moderne apparaten, zoals de XBox OneXBox 360 en b.v. de Amazon Fire TV, dynamisch de HDCP aan en/of uitzetten, afhankelijk van de weer te geven media. Het kan dus zijn dat het navigatie menu prima werkt zonder HDCP, maar dat de weergave van een film  (Amazon, Netflix, HULU, etc) faalt.

De best truc: Een HDMI Splitser, als je de juiste kunt vinden (!)

Na lang zoeken blijkt het echter dat er een makkelijkere truc is voor HDMI HDCP gebruiken met non-HDCP apparatuur … namelijk een goedkope HDMI splitser waarbij per ongeluk HDCP gestript wordt.

Een HDMI splitser is bedoelt om 2 of meer TV’s (als voorbeeld) op 1 HDMI bron aan te sluiten. Hieronder als voorbeeld, 2 TV’s aansluiten op 1 PlayStation – dus een 1×2 splitter.

HDMI Splitter laat je 2 of meer apparaten aan 1 HDMI bron aansluiten

HDMI Splitter – 2 of meer apparaten aan 1 HDMI bron aansluiten

Zoals gezegd, een aantal van deze splitsers (zowel 1×2 als 1×4 splitsers zijn gemeld) halen namelijk per ongeluk de hele HDCP rambam weg uit het signaal, en dit zijn dan nog eens goedkope prul dingen uit China ook nog.

Let echter wel op dat er dus absoluut geen garantie is dat dit voor welke splitser dan ook zal werken, zelfs de vermelde modellen kunnen wel of niet werken.

Het lijkt erop dat de succes factor te vinden is bij modellen die tot HDMI 1.3b ondersteunen, wat gelukkig geen problemen oplevert tenzij je met 4K of 8K video gaat werken. Verder betreft het goedkope producten uit China.

Een andere observatie is dat bepaalde andere splitsers alleen maar 1 HDCP compliant apparaat aangesloten dienen te hebben, om alles te openen voor de andere aangesloten apparaten, omdat het HDCP geschikte apparaat per ongeluk de poorten open zet.

HDMI Splitsers die gerapporteerd zijn als HDCP Strippers

  Nogmaals: Dit is dus absoluut geen garantie dat dit voor een aangeschafte HDMI splitter zal werken!

Fabrikanten passen apparatuur regelmatig aan, waardoor deze “optie” in nieuwere modellen (b.v. HDMI 1.4 modellen) ineens niet meer werkt, ook al staan ze hieronder in de lijst! Zeker bij Amazon raad ik sterk aan om de meest actuele comments te lezen voor je iets aanschaft!

  Ook goed om te weten is dat een aantal HDMI Splitsers eerst de HDMI kabels aangesloten wil zien VOOR je de stroom van de splitser aansluit.

Hieronder dus een lijstje met HDMI Splitsers die door anderen getest zijn en blijken te werken als HDCP Stripper.

Gerapporteerde 4K/HDMI2.2 splitter die met 4K werkt:

 

Mocht je andere modellen vinden die als HDCP Stripper functioneren, of merken dat items in deze lijst NIET meer werken, laat het dan graag hieronder in de opmerkingen weten … anderen weten dat zeker te waarderen.

 

Testen of HDCP verwijdering werkt

Ik test zelf mijn opstelling met een HDMI “doel” welke HDCP niet ondersteund, en een Amazon Fire TV voor de weergave van Netflix of Amazon Video content. Het vinden van een dergelijk apparaat is waarschijnlijk geen probleem, anders was je vast niet hier om dit artikeltje te lezen.

Voor wie een PlayStation 3 heeft – het schijnt dat bij een PS3 (tenzij je een ontwikkelaar versie hebt) HDCP altijd aanstaat. Maar een BluRay speler zal het ook prima doen als bron zodra je een film, met kopieer beveiliging, begint af te spelen.

Als “bestemming” heb ik een Elgato Game Capture HD game capture device (homepage) gebruikt welke video van HDMI opneemt. Deze laat een zwart scherm of een foutmelding zien als het aangeleverde signaal HDCP versleutelt is, zoals hieronder weergegeven.

HDCP Error melding bij een Elgator Game Capture HD

HDCP Error melding bij een Elgator Game Capture HD

Zonder de HDMI splitser (Amazon Fire TV in dit voorbeeld, wanneer je b.v. een film of TV serie afspeelt) kun je een melding zoals deze zien:

Amazon Fire TV geeft HDCP error

Amazon Fire TV geeft HDCP error

Na het plaatsen van de HDMI splitser echter een verassing … geen foutmelding en gewoon normaal beeld.

Waarschuwing … 

Ik wil dit nogmaals benadrukken:

 • Deze truc kan wel of niet werken met jouw HDMI splitser, zelfs de splitser in bovenstaande lijst, …
 • Gebruik deze truc NIET voor het illegaal kopiëren en verspreiden van copyright beveiligde content, …
 • Deze truc is alleen beschreven voor niet-HDCP compliant apparatuur zoals oude TV’s of projectors, of het maken van screenshots.

 

 

HDMI Splitter strip HDCP - Geen error melding meer

HDMI Splitter strip HDCP – Geen error melding meer

 

Andere Informatie Bronnen

Uiteraard heb ik niet alles zelf verzonnen in dit artikel, en het e.e.a. op het Internet bij elkaar gezocht voor de Tweaking4All bezoekers.
Dit zijn een aantal van deze informatie bronnen:

Ondersteun ons ...


Jouw ondersteuning wordt zeer gewaardeerd, en hoeft zelfs niets te kosten. Bijvoorbeeld door links naar ons te delen op social media, of andere websites.

Andere vormen kunnen ook gratis zijn (b.v. shoppen op Amazon).
Alle opbrengsten worden gebruikt voor web-hosting kosten, project hardware en software, koffie, etc.

Hartelijk dank voor wie al heeft bijgedragen!
Het is altijd geweldig om te zien hoe men mijn artikeltjes en applicaties weet te waarderen.

Merk op dat het klikken op affiliate links een kleine commissie voor ons kunnen genereren - dit wordt zeer gewaardeerd.

Reacties


Er zijn 131 reacties welke je hieronder kunt lezen.
Je kunt jouw eigen opmerkingen plaatsen m.b.v. dit formulier, of een reactie op een bestaande opmerking plaatsen door op de "Beantwoorden" knop te klikken.

 • 15 mei 2015 - 12:10 - Automan Reactie Link

  Wat mij interessant lijkt is om te zien hoe je een Arduino kunt gebruiken om een Full HD hdmi signaal (non-hdcp) te decoderen en om te zetten in WS2012 pixel data.   

  Beantwoorden

  Automan

  • 15 mei 2015 - 13:27 - hans - Auteur: Reactie Link

   Dat zou zeker interessant zijn, maar helaas heeft en Arduino zelf niet de benodigde rekencapaciteit om dit te doen.
   Aanvullende hardware zou dus zeker nodig zijn. 

   Beantwoorden

   hans

 • 27 dec 2015 - 15:08 - Robert Jan Reactie Link

  http://www.amazon.com/gp/product/B0089DSLMY/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B0089DSLMY&linkCode=as2&tag=tweaki-20&linkId=36LGPLOF3ALQRGPV

  besteld en gekregen en aangesloten tussen m’n Loewe hd ready tv en de horizon mediabox, maar helaas werkt niet…

  was de moeite van het proberen waard, dus je kunt de splitser van me overnemen als je wil, want terugsturen is niet echt een optie.

  Ik zou ‘m als laatste nog kunnen aansluiten met een ‘hdmi naar component omvormer’, maar kost wel weer zo’n €59, ik denk er nog over 

  Beantwoorden

  Robert Jan

  • 27 dec 2015 - 15:29 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Robert-Jan,

   dat is kl*te om te horen … nieuwere verseis van dit model (zoals hierboven aangegeven) blijken helaas te falen. 
   Mocht je nog interesse hebben in een HDCP stripper, kijk dan eens bij de andere modellen in het korte lijstje, of … kijk eens bij AliExpress waar onze Chinese vrienden HDMI splitters schaamteloos aanbieden als HDCP stripper (zie: link), blijkt ook nog eens dat ze daar goedkoper zijn (rond $12) en geen verzendkosten.

   Beantwoorden

   hans

   • 28 dec 2015 - 21:39 - Robert Jan Reactie Link

    Hey Hans,

    dank voor je reactie en je tip, kijk ik nog eens bij AliExpress, 

    groet RJ

    Beantwoorden

    Robert Jan

    • 1 jan 2016 - 18:49 - hans - Auteur: Reactie Link

     Zou je willen laten weten wanneer je een werkend model gevonden hebt?
     Ik zie steeds meer mensen met dezelfde vraag … 

     Gelukkig Nieuw Jaar!

     Beantwoorden

     hans

     • 5 jan 2016 - 21:12 - Robert Jan Reactie Link

      Natuurlijk doe ik Hans 👍

      Beste wensen voor het nieuwe jaar!!

      RJ 

      Robert Jan

 • 10 jan 2016 - 14:11 - Robert Jan Reactie Link

  Hoi Hans,

  Het lijkt ’t er nu toch op dat het werkt, ik heb de splitser met een korte, 50cm hdmi kabel aangesloten achter de horizon mediabox en zowaar geen gehaper en paarse beelden meer…, hou nog ff een slag om de arm…

  groet Robert Jan

  Beantwoorden

  Robert Jan

  • 11 jan 2016 - 10:12 - hans - Auteur: Reactie Link

   Cool! Welke splitter heb je gekocht?

   Beantwoorden

   hans

   • 12 jan 2016 - 13:53 - Robert Jan Reactie Link

    Zelfde splitter, alleen met een kortere hdmi kabel aangesloten, op zich vreemd dat ’t dan wel werkt..

    Beantwoorden

    Robert Jan

   • 12 jan 2016 - 16:40 - hans - Auteur: Reactie Link

    Dat is inderdaad een beetje maf ja … kan het zijn dat het aan de kabel op zichzelf lag? (onafhankelijk van de lengte)

    Beantwoorden

    hans

    • 14 jan 2016 - 14:27 - Robert Jan Reactie Link

     ja kan zijn, het is niet alleen een kortere maar ook een andere kabel…. 

     en als ik vervolgens ook nog een hdmi schakelaar (4 switsch) er achter aansluit dan blijft het ook werken…!?

     maar als ik de volgorde verander, d.w.z. eerst de hdmi schakelaar (4 switsch) en als laatste pas de splitser, werkt ’t niet meer… ra ra hoe kan dat..!?

     lijkt er op dat de splitter vlak achter de horizon mediabox geplaatst moet worden om het te laten werken

     groet Robert Jan

     Beantwoorden

     Robert Jan

    • 15 jan 2016 - 12:07 - hans - Auteur: Reactie Link

     Dat is inderdaad erg vreemd … 
     Ik weet niet of je andere HDMI kabels beschikbaar hebt, al is het maar voor testen, maar dat zou zeker de moeite zijn om eens te testen.

     Omdat HDMI digitaal werkt, vindt ik het wel maf dat je tegen dit aan loopt. Vroeger, toen dit alles nog analoog was, maakte afstand wel eens uit, maar in dit geval lijkt het erop dat het HDMI signaal niet correct overkomt. Erg vreemd.

     Beantwoorden

     hans

 • 17 jan 2016 - 14:35 - Vincent Reactie Link

  Hoi Hans, misschien dat jij mij hiermee kan helpen.

  Ik heb een maandje geleden een Ourspop HDMI Splitter gekocht via DX.com, gezien hij goedkoop was en bij de reviews stond dat deze de HDCP stript. Ontvangen, opgezocht en genoteerd hoe deze aangesloten dient te worden en aangesloten op mijn PlayStation 3 om gameplay op te nemen. Het werkte uitstekend! Ik heb een minuut aan gameplay opgenomen en hierna alles weer losgekoppeld gezien ik hem op dat moment niet nodig had.

  Een weekje later had ik hem wel nodig en probeerde ik hem wederom aan te sluiten, op exact dezelfde manier als wat ik genoteerd had, maar de HDMI output wilde maar niet reageren! Ik heb een tijdje gewacht omdat het apparaatje misschien even moest opwarmen, maar nee, niets. Ik heb contact opgenomen met DX.com, verteld dat hij het bij mij maar een keertje deed en deze vroegen mij of ik mijn geld terug wilde of een vervanging wilde, erg netjes. Ik ging voor de vervanging en gisteren kreeg ik hem eindelijk binnen. Meteen aangesloten en uitgeprobeerd, maar deze deed al vanaf het begin niets!

  Goed, ik ben niet een heel technisch persoon kan ik je garanderen, maar iets aansluiten kan ik over het algemeen wel. Mijn vraag is, zie jij iets wat fout had kunnen gaan? Het lijkt me stug dat een apparaatje het maar een keer doet en dat een vervanging het al vanaf het begin laat afweten. Nogmaals, ik heb exact dezelfde methode en kabels gebruikt als bij de eerste keer en toen deed hij het toen uitstekend, geen klachten. Ik gebruik overigens een Avermedia Game Capture HD II als capture card.

  Alvast bedankt voor de eventuele hulp! Mocht je meer informatie nodig hebben dan verstrek ik deze met alle liefde. :)

  PS. Mocht je het erg somber inzien, weet je een plek waar je een werkende ViewHD splitter kan kopen met PayPal of iDEAL? Ik heb geen credit card dus Amazon is voor mij geen uitkomst en ik weet niet of ik in de problemen kom als ik op eBay aan verkopers ga vragen of hun ViewHD Splitters toevallig HDCP strippen (ik weet niet of dat tegen de wet is, terwijl ik dit enkel gebruik om gameplay op te nemen).

  Beantwoorden

  Vincent

  • 17 jan 2016 - 23:26 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Vincent,

   Als eerste zou ik, stom als het moge klinken, de HDMI kabels andersom aansluiten (b.v. als een stekker van een kabel aan de splitter zit en aan de andere kant b.v. aan de Game Capture, dan dus de kabel los maken en de uiteinden anders om aansluiten). Ik heb zelf ervaren dat sommige kabels andersom ineens wel werken (laptop aan TV aangesloten).

   Andere, en kortere HDMI kabels zouden ook de moeite zijn van het proberen.

   Voor het kopen, kun je zeker de verkoper(s) op eBay vragen of de splitter HDCP stript. Je hebt, in mijn opinie, een legitieme toepassing. 

   Als alternatief zou je AliExpress kunnen overwegen (link), die accepteren in ieder geval iDeal. Ik heb er zelf best goede ervaringen mee, al is het dan niet met een HDMI splitter. Heb er al vaker bestelt.

   Beantwoorden

   hans

   • 20 jan 2016 - 16:12 - Vincent Reactie Link

    Hoi Hans, bedankt voor het antwoorden! Ik heb, zoals je hebt aangeraden, geprobeerd om de HDMI kabels andersom aan te sluiten, maat tevergeefs, ook dit mocht niet baten. Het viel me zelfs op dat bij een van mijn splitters de lampjes aan de HDMI Out kant helemaal niet meer willen meewerken. Ik denk dat de een een zeer korte levensduur was en de andere deed het gewoon al vanaf het begin niet. Jammer, maar helaas, ik heb er niet te veel geld aan uitgegeven.

    Ik sta best open om iets via AliExpress te bestellen, maar de feedback valt me een beetje tegen bij de splitters. Meestal simpelweg “Thanks” o.i.d., eigenlijk geen reacties die duidelijk vertellen of het echt HDCP stript. En bij Aziatische verkopers ben ik zo langzamerhand wel gewend dat wanneer ze je “Ja” verkopen, je “Nee” opgestuurd krijgt, dus feedback van klanten geloof ik eerder dan verkopers. Daarnaast valt het me op dat bij de meeste strippers 1.4 staat en uit het verhaaltje hierboven begrijp ik dat die vrijwel zeker geen HDMI stripper. Dus mocht je er eentje weten die vrijwel zeker werkt (ik ga jou uiteraard niet aansprakelijk stellen als dit niet zo is), dan wil ik wel een gokje wagen, anders laat ik het lekker zitten.

    Ik ben denk ik eerder van plan om een ViewHD Splitter te bestellen, maar voordat ik mijn vragenronde bij de eBayers doe, dit zie ik bij een hoop splitters staan, weet jij wat dit betekent betreffende HDCP? : HDMI 1.3 + HDCP1.0/1.1/1.2; This Model Doesn’t Support CEC

    In elk geval enorm bedankt voor de hulp!

    Beantwoorden

    Vincent

   • 20 jan 2016 - 16:19 - hans - Auteur: Reactie Link

    Hoi Vincent,

    dat is jammer om te horen, en de lampjes werken bij de HDMI out niet? Hmm, misschien toch iets mis met de splitter dan?

    Ik ben het wel met je eens dat onze Chinese vrienden er weleens een bende van maken ja – niet iets wat strekt tot vertrouwen.

    Ik vindt het moeilijk om een splitter te adviseren, met name omdat fabrikanten de splitters updaten en dan werkt HDCP ineens niet meer.
    Ik kan wel adviseren de Engelstalige versie van dit artikel in de gaten te houden, met name omdat een aantal lieden daar best actief is.

    CEC wil zeggen Consumer Electronics Control, dus dat het ene apparaat het andere kan uitzetten, volume kan veranderen, etc.

    HDMI versie en de verschillende HDCP versies, hangen volgens mij samen, maar ik kan me niet voorstellen dat een film b.v. ineens niet meer af te spelen is omdat jouw 1 jaar oude TV een bepaalde HDCP versie ineens niet meer ondersteund.

    Beantwoorden

    hans

    • 8 mrt 2016 - 12:19 - Vincent Reactie Link

     Hoi Hans, ik heb goed nieuws! Ik heb deze splitter gekocht via AliExpress en hij werkt uitstekend! Het mooiste vind ik nog wel dat hij niet gloeiheet wordt zoals de andere splitters en het prijskaartje is ook fantastisch! Zeker aan te raden!

     Beantwoorden

     Vincent

    • 8 mrt 2016 - 13:12 - hans - Auteur: Reactie Link

     Geweldig!!! 
     Ook geweldig dat je hier jouw bevindingen plaats!!! Helemaal top!

     Beantwoorden

     hans

 • 11 apr 2016 - 10:41 - ronald - Auteur: Reactie Link

  alles is op te lossen door dit apparaat als je met hdcp problemen te maken krijgt

  als je van hdmi naar vga of component toe moet is dit de beste oplossing..

  http://www.hdfury.eu/nl/home/2-hdfury-3.html
  zelfs barco gerbuikt deze voor hun eigen apparatuur

  van hdmi dvi-d naar hdmi /dvi-d

  dan moet je deze splitter gerbuiken

  http://www.hdfury.eu/nl/home/12-4k-uhd-hdmi-splitter.html

  de splitter moet je wel met speciale firmware flashen en je kan het overal voor gerbuiken

  http://www.audiovideoforum.eu/forum/hdfury/4k-splitter-4k30-uhd/31-4k-splitter-4k30-firmware-hack

  Beantwoorden

  ronald

  • 11 apr 2016 - 11:36 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hallo Ronald,

   Normaal gesproken had ik deze opmerking verwijderd (per website regels: het is niet toegestaan om jouw eigen producten te promoten, zonder eerst contact op te nemen met ons), maar omdat FuryHD al uitvoerig is besproken in de Engelstalige versie van dit artikel, evenals het flashen van speciale firmware, en omdat FuryHD zeker relevant is, laat ik het toch maar staan.

   Het is wel jammer dat de FuryHD erg prijzig is, en daarmee niet voor iedereen de meest betaalbare oplossing is.

   Beantwoorden

   hans

 • 30 apr 2016 - 18:51 - René Reactie Link

  Hoi Hans,

  zoals Vincent op 8 maart 2016 al meldde kan ik bevestigen dat de splitter van AliExpress inderdaad HDCP verwijderd, niet heet wordt en spotgoedkoop is: zelfs GEEN verzendkosten vanuit China!. Ik kan er nog aan toevoegen dat de bezorging van mijn bestelling met 10 dagen supersnel was en dat de splitter aangesloten op mijn SetTopBox met een korte HDMI kabel al goed werkt ZONDER de 5V adapter op de splitter aan te sluiten (spaart dus een stopkontakt uit en kost zo dus ook geen extra stroom!).

  Groet, René

  Beantwoorden

  René

 • 17 mei 2016 - 12:38 - Bert Reactie Link

  Hallo,

  Ik heb problemen met Apple TV in combinatie met een beamer welke een DVI-D ingang heeft. Deze splitter geprobeerd maar werkt niet:
  http://www.ebay.nl/itm/141373200062?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

  Ga nu voor een splitter van HDfury. Laat nog weten of het werkt.

  Beantwoorden

  Bert

 • 2 jun 2016 - 12:10 - Bert Reactie Link

  Hallo,

  Net als Ronald kan ik bevestigen dat de splitter van HDfury uitkomst bood, na een firmware-update laat deze probleemloos het HDMI-signaal door van mijn Apple TV 3 naar mijn beamer met DVI-D ingang (Infocus Screenplay 5700). Heb nu 1080P op de beamer. Ben blij!

  http://www.hdfury.eu/nl/home/12-4k-uhd-hdmi-splitter.html

  Beantwoorden

  Bert

 • 16 jun 2016 - 19:52 - Franc Reactie Link

  Hallo,

  Ik heb ook een probleem met connectie tussen de Ziggo Horizon box met mijn Samsung smart tv. Krijg ook een melding dat er geen verbinding is tussen box en tv. Controleer je HDMI kabel etc.

  Heb al een Marmitek connect 310 uitgeprobeerd, echter zonder resultaat. Blijkt een HDCP ISSUE. Er komt geen handshake.. Ik heb dus wel geluid maar geen beeld, alleen de melding. Kan ook in menu van de box maar geen tv kijken. Zou een splitter uitkomst brengen? Zo ja welke moet ik dan kopen?

  Beantwoorden

  Franc

  • 17 jun 2016 - 7:09 - Franc Reactie Link

   Of kan het probleem te maken met type HDMI kabel? Dat je bijv. HDMI 1.4 nodig heb

   Beantwoorden

   Franc

  • 17 jun 2016 - 11:16 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Franc!

   Als eerste zou ik flink gaan klagen bij meneer Ziggo – als ze jou apparatuur geven die eigenlijk niet goed werkt, en zeker met een Samsung smart TV, dan denk ik dat het aan hun is om dat probleem op te lossen.

   Mocht dat niet helpen, en Ziggo het dus niet belangrijk vindt om klanten correct te helpen, dan zou je een splitter kunnen overwegen, b.v. deze goedkope via AliExpress.

   Omdat je wel geluid hebt, maar geen beeld, zou het echter kunnen zijn dat dit geen HDCP probleem is. Voor zover ik weet, zie en hoor je niets als HDCP faalt. Het proberen van een andere HDMI kabel is zeker de moeite van het proberen waard, en mocht je uiteindelijk toch een splitter gaan gebruiken, dan heb je sowieso toch een extra HDMI kabel nodig.
   Ik vermoed dus dat dit geen HDCP probleem is … maar ik kan het fout hebben natuurlijk.

   Voor wat betreft de HDMI versie van de kabel; zo erg veel zal het niet uitmaken, maar ik zou (als je dan toch al geld moet uitgeven) inderdaad een zo actueel mogelijke kabel zoeken.

   Nog een truuk die ook kan helpen: de HDMI kabel omdraaien.
   Dus wat in de box ging, nu in de TV steken, en wat in de TV ging, nu in de box steken. In het verleden heb ik hier weleens succes mee gehad met een MacBook Pro.

   Hopelijk helpt dit je op weg! 

   Beantwoorden

   hans

   • 17 jun 2016 - 11:55 - Franc Reactie Link

    Hoi Hans,

    Ik krijg vandaag de nieuwste HDMI 1.4 kabel binnen. Kan ik dit testen en zal ook de kabel omdraaien zoals je zegt.

    Ziggo heeft gisteren al een monteur gestuurd. Hij dacht dat het aan de bekabeling lag, echter nog niet werkend. Nieuwe box geplaatst en precies hetzelfde probleem.

    De box heeft het in het begin wel gedaan na installatie door monteur, echter ’s avonds werkte hij niet meer. Ziggo toen gebeld en van alles uitgeprobeerd zonder resultaat. Monteur moest weer komen en dat zou 1 week later zijn. Elke dag aangezet om te kijken of de box het deed.

    Uiteindelijk op de 3e dag deed hij het.was in april.

    Afgelopen zaterdag weer eens willen gebruiken en toen was het probleem weer aanwezig.

    Ik heb Samsung ook gevraagd om te kijken waar dit aan ligt, aangezien De box door Samsung gemaakt wordt voor Ziggo.

    Ook bij Ziggo zijn ze voor een oplossing aan het zoeken, evt een andere mediabox met iets mindere mogelijkheden. Maar ja, daar zit ik eigenlijk ook niet op aan wachten.

    Beantwoorden

    Franc

    • 17 jun 2016 - 13:05 - Franc Reactie Link

     Zojuist de nieuwe hdmi 1.4 kabel getest, krijg 1 a 2 seconden even beeld  maar dan springt hij toch weer terug naar de melding, geen verbinding met tv. 

     Ook de oude hdmi kabel heb ik getest door de kabel andersom aan te sluiten. Nu ook hetzelfde resultaat, even beeld en dan springt hij weer terug.

     Beantwoorden

     Franc

    • 17 jun 2016 - 14:19 - hans - Auteur: Reactie Link

     Klinkt alsof er inderdaad iets goed fout gaat.
     Maar na 1 of 2 seconden, met een nieuwe kabel, beeld verliezen … dat klopt gewoon niet.

     – Doet zich dit met andere HDMI apparaten voor?
     – Heb je geprobeerd alle andere HDMI apparaten los te koppelen om te kijken of het nog steeds fout gaat?
     – Heb je een andere HDMI aansluiting op de TV geprobeerd?
     – Wordt de TV of de Ziggo Box erg warm?
     – Mocht het mogelijk zijn, probeer dan de Ziggo box op 720p te  zetten, kijken of dat uitmaakt.
     – Indien mogelijk; zet alle energie besparende opties op de TV uit.

     Suggestie van elders: trek de stekker van de TV uit het stopcontact. Niet aan de TV kant, maar uit het stop contact. Tot 10 tellen en dan de stekker er weer in.
     Klinkt wat maf in mijn optiek, maar ik zag 2 meldingen waarbij dit werkte.

     Elders (hier) zag ik dat Samsung TV nog weleens geplaagd worden door dit soort effecten.

     Beantwoorden

     hans

     • 17 jun 2016 - 15:18 - Franc Reactie Link

      Inmiddels heb ik de tv gereset. Teruggezet naar fabrieksinstellingen. En wat denk je? Alles werkt. Had ik  al met verschillende personen van Samsung gechat, maar niemand die dit adviseerde. 

      Eindelijk!

      Franc

     • 17 jun 2016 - 15:36 - hans - Auteur: Reactie Link

      Kijk, dat is nou mooi om te horen! 

      Ehm ,… jammer dat Samsung en Ziggo dat idee niet hadden .

      Dank je wel voor het posten van de oplossing! 

      hans

   • 13 nov 2016 - 12:47 - Hans Reactie Link

    Ben ook in het bezit van een Philipstoestel met HD blokkade. Zigo weet er kennelijk geen oplossing voor en laat betalen voor HD terwijl je dat niet hebt met en normale HD TV. Volgens mij ligt het probleem bij Ziggo. Via wat google op deze site uitgekomen. Via Ali Express de goedkoopste HDMI splitter besteld. (9.95 incl. verzend kosten) samen met 2 HDMI kabeltjes van de dump (ELRO) (15,-)had ik meteen HD beeld. De wonderen zijn de werkeld nog niet uit. Dank aan alle posters. 

    Beantwoorden

    Hans

   • 27 dec 2016 - 21:16 - Henk_62 Reactie Link

    Hallo Franc en Hans,

    Ik heb hetzelfde probleem als Franc: geen HDMI communicatie tussen Ziggo Horizon box en mijn Panasonix TC55CX 4K TV van 2014. Ik kan ook in het menu, tv-gids etc van de Box kijken, krijg geluid (via mijn home cinema systeem) maar krijg geen beeld. Alles geprobeerd, ook rechtstreeks aansluiten op de TV, firmware TV is actueel. Heb dure HDMI kabels gekocht om van het betere beeld te kunnen genieten, maar helaas! Heb de splitter van AliExpress geprobeerd maar die biedt geen uitkomst. Ook met kabels gewisseld, alleen nog niet geprobeerd om mijn TV te resetten. 

    Beantwoorden

    Henk_62

    • 27 dec 2016 - 21:44 - hans - Auteur: Reactie Link

     Hoi Henk,

     dat is rot om te horen. 
     Aangezien menu enzo functioneren / beeld geven, is dit zeer waarschijnlijk toch een HDCP probleem.

     Franc heeft deze splitter gebruikt – welke er bijna hetzelfde uitziet als de splitter die ik zelf ook gebruik.
     Met het model dat ik zelf gebruik, kun je een misser hebben (zoals andere gebruikers raporteerden in de Engelse versie van dit artikel) – misschien dat dit ook het geval is voor dit AliExpress model.

     Overigens; je zegt dat je de HDMI via jouw home theatre hebt lopen? Hoe ziet jouw opstelling er uit?
     De splitter, indien je HDMI via de Home Theatre gebruikt, moet dan voor de Home Theatre zitten, dus:

     Ziggo -> Splitter -> Home Theatre -> TV

     Of om even te testen of de splitter werkt:

     Ziggo -> Splitter -> TV

     Ook, indien mogelijk, even met een ander TV testen.

     Beantwoorden

     hans

 • 17 aug 2016 - 12:27 Reactie Link
  PingBack: www.tweaking4all.nl

  […] Mocht dit het geval zijn, dan moeten we een truc toepassen waarbij HDCP gestript wordt. Dit kan b.v. met een goedkope HDMI splitter en een beetje geluk. Zie hiervoor het artikel HDMI HDCP gebruiken met non-HDCP apparatuur. […]

 • 6 dec 2016 - 16:13 - aand8 Reactie Link

  Same here, jaren klant van Ziggo en opeens geen content meer via mijn projector. Meerdere Ziggo monteurs langsgeweest, niemand die de term HDCP noemde. Zie ook dit draadje:

  https://community.ziggo.nl/televisie-beeld-geluid-94/horizon-geeft-geen-tv-beeld-meer-op-projector-11024#post99280

  Alibaba oplossing besteld (snelle levering!) en hopsakee probleem opgelost! Dank allen voor de handige tips en links!

  Beantwoorden

  aand8

  • 7 dec 2016 - 20:38 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Aand8!

   Kijk dat is weer mooi om te horen – geweldig dat het weer werkt met jouw project!
   En dank je wel voor het plaatsen van een link naar dit artikel  ….

   Heb jij toevallig een link, merk en model van de splitter die jij gebruikt hebt?
   Altijd handig voor andere om bevestiging te zien  … 

   Voor wie meer info zoekt; kijk ook eens bij de Engelstalige versie van dit artikel.

   Beantwoorden

   hans

 • 2 jan 2017 - 10:17 - Mareike Reactie Link

  Goedemorgen tweaking4all,

  Ook mijn ‘ouder’ Toschiba tv met HDMI aansluitingen was schijnbaar niet HDCP compatibele. De google chromecast werd niet herkend / ik kreeg alleen maar blauw beeld.  Maar dankzij dit artikel besloot ik de HDCP HDMI Splitter Full HD 1080p Video van AliExpress te bestellen. Ook ik ontving deze goedkope splitter uit China al binnen 2 weken. 

  En het werkt!! De splitter did the trick =D

  Dank jullie wel!

  Beantwoorden

  Mareike

 • 19 jan 2017 - 20:20 - Henkie60 Reactie Link

  Ik heb de volgende producten getest;

  Ligawo 3090061 HDMI Splitter 1×4 – HDR kompatibel bis zu 4Kx2K @ 60Hz UHD Ultra HD HDMI 2.0a HDCP 2.2 HEVC BT.2020 ; Amazon 
  Duur & weggegooid geld! werkt alleen met compatible TV, sluit je G.a.m.e. rec. aan gaat die geheel op zwart, dus ook de TV!

  4 WAY HD hub 1080p 1 x 4 HDMI 3D Splitter Amplifier Bypasses HDCP ; eBay
  Werkt goed.

  CSL – 4k UHD HDMI Splitter Verteiler – 4k Ultra HD 2160p Full HD 1080p – CEC – HDCP – 3D Ready – Deep Color 30bit, 36bit, 48bit – vergoldete Kontakte – Metallgehäuse   ;Amazon
  1 x 2 Splitter
  Werkt goed.

  Bedankt voor de informatie, en reacties hierboven.

  Beantwoorden

  Henkie60

  • 20 jan 2017 - 18:46 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Henki60!

   Mooi om te wat bij te leren en dank je wel voor het uitzoeken en posten! 

   Heb je toevallig links voor de 4 WAY en de CSL?

   Beantwoorden

   hans

 • 20 jan 2017 - 19:15 - Henkie60 Reactie Link

  eBay 1×4

  Amazon 1×2

  Hoi hans.

  In deze volgorde, gister ging het fout met de links, ik was daarna de posting kwijt, vandaar in tekstvorm hierboven.

  Het is natuurlijk afwachten, zolang de voorraad strekt, nietwaar.

  Succes.

  Beantwoorden

  Henkie60

  • 20 jan 2017 - 20:19 - hans - Auteur: Reactie Link

   Dank je wel Henkie60 voor het stug volhouden en om ons toch de info te kunnen geven.
   Ik weet alleen niet waarom je zo veel problemen ervaart.
   Welke besturingssysteem en welke browser gebruik je?

   Beantwoorden

   hans

   • 21 jan 2017 - 11:36 - Henkie60 Reactie Link

    MAC OS X El Capitan 10.11.6 met FireFox 50.1

    Beantwoorden

    Henkie60

    • 21 jan 2017 - 20:54 - hans - Auteur: Reactie Link

     Hmm,… ik moet toegeven dat ik Firefox al een hele tijd niet meer gebruik, misschien dat de combo WordPress/FireFox niet geweldig werkt. Ik merk wel dat de plugin die ik gebruik voor het inloggen soms een reload/refresh van de pagina nodig heeft voor de browser in de gaten heeft dat je ingelogd bent. (probleem wat ik incidenteel bij Google Chrome zie)

     Dank je wel voor de info! Ik ga kijken wat ik er aan kan doen.

     Beantwoorden

     hans

 • 5 mrt 2017 - 7:43 - Reizla Reactie Link

  Vond deze op eBay met een HDCP stipper omschrijving: HDMI-PC-HDTV-1-in-2-out-1080P-HDCP-Stripper-1×2-Splitter-Power-Signal-Amplifier Ga ‘m bestellen zodat ik mijn PS3 op mijn Elgato HD60 Pro kan aansluiten en dus ook PS3 kan streamen met dat ding…

  Beantwoorden

  Reizla

 • 28 mrt 2017 - 13:04 - Toon van Erk Reactie Link

  Onderstaande de juiste link naar aliexpress 

  https://nl.aliexpress.com/item/HDMI-1-4-1-in-2-out-1080p-HDCP-Stripper-1×2-Splitter-Power-Signal-Amplifier-NEW/32625711064.html?spm=2114.13010608.0.0.q8lT7U

  Ik stuur deze link door omdat in jullie berichtgeving wel wordt door verwezen naar aliexpress maar dan krijg je allen maar een HDMI splitter zonder HDCP stripper.

  Bij mij werkt hij correct en geen problemen meer met HDCP.

  Beantwoorden

  Toon van Erk

  • 28 mrt 2017 - 16:19 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hallo Toon!

   Hartelijk dank voor de bijdrage! Anderen zullen dit zeer zekere weten te waarderen! 

   Waar zag je de verkeerde link?

   Beantwoorden

   hans

   • 29 mrt 2017 - 11:12 - Toon van Erk Reactie Link

    Ik zag de link bij HDMI Splitsers die gerapporteerd zijn als HDCP Strippers .

    En dan de link van aliexpress.

    Toon.

    Beantwoorden

    Toon van Erk

   • 29 mrt 2017 - 22:25 - hans - Auteur: Reactie Link

    Dank je wel Toon!
    Ehm, uit nieuwsgierigheid; had je die getest? Of hoe kwam je er achter dat het niet HDCP stript?

    Beantwoorden

    hans

    • 1 apr 2017 - 20:34 - Toon Reactie Link

     Ik heb 

     Mijn probleem was de communicatie tussen een Onkyo versterker en een Philips TV.

     Ik heb gezocht op aliexpress naar een HDCP stripper nadat ik jullie site had bezocht omdat zonder deze stripper het wel tot 3 minuten duurde voor dat de doorgifte via HDMI werkte nu werkt alles naar behoren.

     Beantwoorden

     Toon

    • 1 apr 2017 - 20:54 - hans - Auteur: Reactie Link

     Mooi! Weer een toepassing om HDCP te verwijderen. 
     Dank je wel Toon voor het plaatsen van deze tip! 

     Beantwoorden

     hans

 • 1 apr 2017 - 12:28 - ronald - Auteur: Reactie Link

  De oplossing voor alle HDCP problemen is wel de hdfruy integral.. 100% gegarandeerd.

  https://www.hdfury.eu/nl/35-hdcp-converter

  Beantwoorden

  ronald

 • 11 mei 2017 - 13:52 - Naomi Reactie Link

  Bedankt, samen met 1 van de vermeldde bron-websites hebben jullie me op het idee gebracht om gewoon dubbele adapters te gebruiken voor mijn probleem. Het probleem was om van iTunes op een MacBook op een beamer een film te draaien. 

  Oplossing(bij mij): Thunderbolt naar HDMI (adapter), HDMI naar VGA (adapter) en dan een VGA kabel naar de beamer (Acer).

  Ik kreeg nog wel een foutmelding maar daarna speelt de film alsnog af!

  Beantwoorden

  Naomi

  • 11 mei 2017 - 17:29 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hallo Naomi!

   Dank je wel voor het plaatsen van jouw oplossing! 
   Ik sta verbaasd te kijken dat dit werkt haha ,… maar geweldig om te horen!
   De meeste HDMI naar VGA converters kijken namelijk ook naar HDCP, en de standaard adapter van Apple zou dus normaal iTunes content (met DRM) blokkeren. Toch mooi om te horen dat dit kan werken. 

   Beantwoorden

   hans

 • 21 jun 2017 - 16:09 - Richard Reactie Link
  • 21 jun 2017 - 22:57 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Richard,

   Dat is moeilijk te zeggen, al die splitters lijken op elkaar … maar niet allemaal strippen ze HDCP.
   Dus vooral kijken waar anderen hun splitters vandaan hebben gehaald (zie artikel en de posts zowel hier als de Engelstalige versie van dit artikel), en zelfs dan is er natuurlijk geen garantie.

   Ik heb de indruk dat kopen via Ali-Express de meeste kans op succes geeft …

   Je kunt natuurlijk ook de verkoper op eBay de vraag gewoon stellen. Misschien dat hij/zij dit kan bevestigen.

   Beantwoorden

   hans

 • 29 sep 2017 - 9:46 - Freekie Reactie Link

  Nav de comment van Toon van Erk heb ik zijn link gevolgd KLIK HIER en heb ik een “stripster”  besteld om het probleem met een Philips 9705 tv en de Ziggo Mediabox XL (horizonbox) hopelijk op te lossen. (De EU adapter is niet meer op voorraad bij Alieexpress, daarom heb ik de UK gepakt en los ik dit straks wel weer op.) Zeer irritant dat het beeld zo nu en wegvalt. Overigens heb ik dit ook icm met de Xbox 360 gehad en daarna met de xbox one, echter nooit bij stil gestaan dat het een HDCP probleem was.  De Hdmi splitter van de action ondervangt dit probleem overigens niet bij ons. wordt vervolgd

  Beantwoorden

  Freekie

  • 30 sep 2017 - 19:40 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Freekie!

   Ik ben benieuwd. Ik woon zelf in de VS dus Ziggo spullen testen is wat lastig hier 
   Laat ons vooral horen hoer het afloopt.

   Beantwoorden

   hans

 • 5 okt 2017 - 0:10 - Dennis Reactie Link

  Hoi ik heb een philips 42pfl7404 en heb problemen met mijn mi tv box

  Groen roze beeld

  https://www.allekabels.nl/hdmi-splitter/1781/1215181/2-poorts-hdmi-splitter-met-3d-en-4k.html

  heb de hdmi splliter bij alle kabels besteld maar de problemen waren niet op gelost

  Heb nu bij ali deze besteld

  HDCP HDMI Splitter Full HD 1080 p Video HDMI Switch Switcher 1X2 Split 1 in 2 Out Versterker Dual Display Voor HDTV DVD PS3 Xbox

  Details

  Merknaam HZQDLN

  Pakket Ja

  Type Kabeladaptor

  Modelnummer HDCP Stripper

  Productstatus Voorraad

  Item Type HDMI Splitter Converter

  Application Projector,DVD Player,Multimedia,Television,TV BOX

  HDMI Versions HDMI 1.3B 1.4 compliant

  Connector A 1 in HDMI

  Connector B 2 out HDMI

  Compatible Versions HDCP

  Power supply EU/ US/ UK/ AU Plug

  Hoop dat deze de oplossing brengt

  Beantwoorden

  Dennis

  • 7 okt 2017 - 22:13 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Dennis,

   alvast dank voor de uitgebreide informatie!
   Het groen/roze beeld kan inderdaad wijzen op HDCP problemen, zeker als andere video bronnen (zonder HDCP) wel correct werken.
   Mogelijke andere oorzaak kan zijn dat de firmware niet up-to-date is (zie ook hier) of dat de video bron een te hoge resolutie doorgeeft (maar omdat de TV 1080p aan kan, en de meeste TV boxen nog niet standaard 4K video leveren, vermoed ik niet dat dit het probleem is).

   Laat ons vooral horen hoe het afloopt! 

   Beantwoorden

   hans

 • 19 okt 2017 - 17:25 - Dennis Reactie Link

  Hoi kastje is binnen, de tv liep al op de laatste firmware.

  Na een aantal uren kijken springt hij toch nog wel eens op groen rosé beeld maar dit is nu wel minder dan voorheen.

  Zal kijken of ik nog wat aan de instellingen kan doen tvbox/tv

  Beantwoorden

  Dennis

  • 20 okt 2017 - 10:12 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Dennis,

   je zou eens kunnen kijken of je het kastje op een lagere resolutie of een andere herhalingsfrequentie zou kunnen zetten. Misschien dat het dan beter werkt.

   Beantwoorden

   hans

 • 27 okt 2017 - 21:48 - Dennis Reactie Link

  Hoi

  De bij ali bestelde splitter was een andere versie dan op de site die ze verkopen…..ik kreeg de hdmiversie 1.4

  Nu heb ik bij Amazon een andere besteld: ViewHD 2 Port 1×2 Powered HDMI Mini Splitter for 1080P & 3D | Model: VHD-1X2MN3D

  Features

  HDMI 1.3; Support: 480i/576i/480p/576p/720p/1080i/1080P + 3D; Support HDCPIn durable metal jacket; includes universal 100V – 240V universal power adapter with US plugEDID Duration: 4 Seconds; This Model Doesn’t Support CECMax Cable Extension: 10 meters by 28AWG HDMI cable; 15 meters by 26AWG HDMI cableViewHD One Year Warranty

  Product information 1×2 | v1.3 | 1080P

  Deze heeft nog niet een groen beeld geven bij een uur tv box kijken

  Kom hier later nog een keer op terug

  P.s. Amazon is wel duurder dan de ali versie.

  Beantwoorden

  Dennis

 • 13 jan 2018 - 17:52 - wouter Reactie Link

  Geprobeerd een splitter uit China te gebruiken voor splitten Horizon naar 2 schermen, zoals hier aanbevolen. Maar bleek HDMI 1.4 te zijn, dus deed het niet. Nu heb ik een extra splittrer van de action gekocht van 5 euro voor 3 apparaten te splitten naar 1 tv. Nu k deze voor de Chinese splitter heb aangesloten werk het opeens!!

  Beantwoorden

  wouter

  • 21 jan 2018 - 20:05 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hi Wouter,

   Bij elk van dit soort apparaten (splitter, switch, tv) moet een van de apparaten aangeven dat het een valide HDCP apparaat is. De goedkope Chinese splitters doen dat vaak, en ik vermoed dat dit is omdat de gebruikte chip in de splitter eigenlijk in een TV hoort – maar dat laatste kan ik fout hebben.

   Wat jouw Chinese splitter betreft zou ik proberen een HDCP geschikte TV op de 1e of laatste aansluiting aan te sluiten. Sommige splitters werken dan ineens wel goed omdat die ene TV als HDCP geschikt wordt gezien en daarmee alles vrij schakelt.

   De switch van de Action kan daarom dus misschien ook werken. 1 apparaat (de TV) wordt als HDCP geschikt gezien.

   Beantwoorden

   hans

 • 14 apr 2018 - 12:04 - Bas Reactie Link

  Zelf één uit China gekocht toen der tijd maar nu niet meer nodig. Verkoop ‘m hier: https://link.marktplaats.nl/m1275439512

  Beantwoorden

  Bas

 • 27 mei 2018 - 10:57 - Albert Reactie Link

  Ik heb een Pioneer DVR-645H-S met HDMI uitgang waarmee ik analoog video (eigen opnamen) digtaliseer. Om dit de naar de computer te sturen heb ik een Hauppauge Colossus capture-kaart gekocht, dit werkte niet door de HDCP code . Alleen als je de fotocamera rechtstreeks aansluit heb je beeld.
  Hierop heb ik via E-bay de HDCP decoder DVD & bluray & TV kaart gekocht. Verkoper: SUCCEEDUELL, artikelnummer: 15 24 64 43 32 68 inclusief driver op CD, nieuw in doos voorde prijs van € 31.99 incl. verzendkosten. Levertijd vanuit Hongkong plm 2 week! Geen splitter nodig. Dit werkt uit de kunst!!

  Beantwoorden

  Albert

 • 5 jun 2018 - 18:24 - Henkie60 Reactie Link

  Weer een test.
  HDML Cloner Box kan niet overweg met HDCP!Speaka Prof. nr: 1040390 (Conrad). Idem

  Maar;
  Speaka Prof. nr: 149718? (Conrad);  zlggo & cloner box werken.Heeft een mooie front, en meerdere mogelijkheden oa. 2in 4out.Wel duurder ca. € 64,-

  Henk.

  (Ik typ mijn bericht zo neer, zodat de split functioneel blijft in de toekomst; noot: ?->2)

  Beantwoorden

  Henkie60

 • 21 jul 2018 - 13:12 - Henkie60 Reactie Link

  Kleine aanvulling.

  Op de vrije HDMI2 ingang (zie post #5juni) heb ik nu ook m’n nieuwe Nividia shield TV aangesloten.

  Ik had eerst de intentie om het met een Raspberry Pi B3+ aan de slag te gaan, maar bedacht me dat beeldkwaliteit van Nividia nagenoeg perfect is,

  dat blijkt dus inderdaad zo te zijn.

  Ondanks dat HDCP2.0 vermeldt, staat werkt alles perfect met m’n TV (1e productie jaar 2011 Samsung type 8000) en de speaka.

  Komt ook bij dat HDMI poorten kritisch zijn van mijn tv, ik moet dan regelmatig de netspanning kort onderbreken (na 5x nieuwe FW’s flashen, het euvel blijft).

  Daarmee reset ik de HDMI ingangen weer.

  Op HDMI1 waar de speaka op aangesloten is heb ik dit niet weer meegemaakt!!!

  (In een woord wat een gesodemieter met dat HDCP hadden ze niet wat beters kunnen uitvinden dat vraag ik me nog steeds af)

  Beantwoorden

  Henkie60

  • 30 jul 2018 - 11:22 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Henkie60!

   Dank je wel voor het plaatsen van jouw ervaringen. Ik ben het met je eens dat het geklooi met HDMI erg jammer is. Mooie standaard, maar geldhongerige lieden moeten dat weer naar de knoppen helpen.

   Mooi om te horen dat het e.e.a. werkt voor je.
   Overigens, en je het dit vast al geprobeerd, heb ik ervaren dat niet iedere HDMI kabel even geweldig is (tot het punt van HDMI poort opblazen). Misschien een idee om wat andere kabels te testen.

   Beantwoorden

   hans

   • 30 jul 2018 - 22:33 - Henkie60 Reactie Link

    Vorig jaar (alweer) heb ik andere kabels aangesloten het blijft een frustratie, het zit ‘m in de handshake, het kan haast niet anders.

    Nu waar de speaka aangesloten is, en al eerder op de andere HDMI poort ’n 2-in-splitter geprobeerd,

    dan werkt het goed maar zonder splitter(s) gaat het regelmatig mis, blijft een timing probleem.

    Goed voorbeeld is de zlggo Horizon, die moet minimaal 2x de bevestiging naar de tv sturen, dus even goed beeld, dan zwart, daarna meestal goed, zoniet, tsja, tv enkele seconden uitzetten en weer aan dan is het beeld goed.

    Kortom op elke HDMI-poort (poort 1..4) splitters tussen zetten en je bent van dat gesodemieter af.

    Net als de vorige tv Philips en nu dus ook Samsung, waarschijnlijk de DCET-telefoon die 1meter verwijderd is,

    Kortere kabels 0,5meter waar maar kan, ipv. 1 tot 2 meter HDMI kabels.

    Beantwoorden

    Henkie60

    • 8 aug 2018 - 13:24 - hans - Auteur: Reactie Link

     Jemig klinkt wel als een berg ellende om “eenvoudig” TV te kunnen kijken.
     Mooi dat je een oplossing hebt, maar jammer dat de heren fabrikanten het leven zo moeilijk moeten maken met een techniek die toch waardeloos is … 

     Beantwoorden

     hans

 • 28 jul 2018 - 13:58 - Herbert Reactie Link

  Ik heb een nieuwe receiver gekocht van Yamaha die HDCP2.2 is. De Digitale TV ontvanger van T-mobile thuis gaf een foutmelding.

  De mediaplayer en bluray-speer deden het wel.

  Ontvanger direct op TV doet het ook, kabels getest. 

  Via deze site achter de mogelijke oorzaak gekomen en heb deze spltter gekocht: https://www.allekabels.nl/hdmi-splitter/1781/1215181/2-poorts-hdmi-splitter-met-3d-en-4k.html

  Na wat proberen kwam ik erachter dat de splitter tussen DTV ontvanger en receiver moet

  Wel is de inschakel volgorde van belang, de receiver eerst en minimaal 5 sec later de DTV ontvanger, heeft te maken met instarten van de HDMI-switch uit standby stand.

  Beantwoorden

  Herbert

 • 16 aug 2018 - 11:52 - HJ L Reactie Link

  Afgelopen zaterdag ineens geen beeld meer tussen onze 10 jaar oude Philips TV en horizon media box op de HDMI (wel via Scart). Flink gebeld met Ziggo; mijn vermoeden ofwel nieuwe firmware ofwel box defect. Bij Ziggo staat dat natuurlijk niet in het protocol en melden dat je een Philips TV hebt doet geen belletje rinkelen (terwijl er genoeg verhalen zijn van problemen). Heb tot op heden via de instelling ‘RGB’ de boel aan de praat gehouden via HDMI, maar goed dat ging dus opeens niet meer. Als ik ‘m niet op RGB zet heb ik groen / roze beeld overigens na enige tijd; op RGB geen problemen.

  Afijn, met dank aan o.a. dit draadje gisteren bij de Handyman (was er klaar mee…) een actieve HDMI splitter (Marmitek 312) gekocht die het probleem gelijk oploste. Wel op handmatige instellingen houden (de horizon, dus op RGB). Dit ter informatie aan andere mensen die niet door de Ziggo muur komen sinds de laatste firmware update (die het volgens Ziggo absoluut niet kan zijn…). De Marmitek heeft volledig HDCP (en beperkt 4K). Er is een duurdere versie die vol 4K ondersteunt maar tja, onze TV is 10 jaar oud en was toen net vol HD (1080p…).

  Oh ja, van Ziggo het aanschafbedrag (50 euro) als korting op de volgende factuur gekregen. Toen ik ze belde riepen ze nog, splitters kun je ook bij ons krijgen (luisteren is een uitdaging). Maar tsja, dat ging over antenne splitters en niet HDMI.

  Beantwoorden

  HJ L

  • 16 aug 2018 - 13:19 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi HJL,

   geweldig om te horen dat je het weer aan de gang hebt – jammer dat grotere bedrijven, zoals Ziggo, niet even echt kunnen meedenken met de gebruiker en dat Ziggo (net als hun con-collega’s) niet voldoende geld wil steken in support personeel wat wel iets meer weet dan wat het standaard lijstje presenteerd.

   Hartelijk dank voor het posten! Ik weet zeker dat anderen hier ook wat aan hebben! Helemaal top! 

   Beantwoorden

   hans

 • 7 nov 2018 - 16:51 - Sjoerd Reactie Link

  Ik wou graag mijn Satelietontvanger M7 S801 via een DVB-C modulator aansluiten op mijn coax netwerk zodat ik ook in de slaapkamer kan kijken.

  De modulator heeft een HDMI ingang.
  Helaas kreeg ik steeds de melding “DHCP protected”. (modulator geeft die melding)

  Via deze splitter, (momenteel 15 euro incl. verzendkosten) werkt het prima ook als je toestellen in en uit schakelt.

  https://www.aliexpress.com/item/STEYR-HDMI-Splitter-1-3b-hdmi-splitter-1×2-Splitter-HDMI-1-In-2-Out-HDMI-1/32850406224.html

  Beantwoorden

  Sjoerd

 • 7 jul 2019 - 11:12 - Mathijs Reactie Link

  Hallo allemaal,

  Via google op deze site gekomen en ik zit met een probleem wat misschien gerelateerd is aan dit topic. Ik heb een Pioneer LX-86 in combinatie met een Sony Bravia KDLW4000 (al een oud beesie maar doet het nog prima). Wanneer ik bv mn Ziggo box aansluit op de versterker via HDMI en deze vervolgens doorga van de versterker naar de TV (via HDMI) dan heb ik direct audio maar het beeld komt pas vele minuten later (ene keer 5 ene keer 10 maar soms ook 20 min). Wanneer ik de Ziggo box direct op de TV knal en de audio alleen via de versterker doe heb ik gelijk beeld en geluid. Dit is niet alleen het geval met de Ziggo box maar eigenlijk met alle apparaten (Chromecast, DVD speler, Popcorn). Zou deze truc met de splitter hier ook voor werken, of zie ik compleet iets anders over het hoofd? Bedankt alvast.

  Mathijs

  Beantwoorden

  Mathijs

  • 7 jul 2019 - 12:44 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Mathijs,

   Als je alleen geluid te horen krijgt, dan kan dit inderdaad wijzen op HDCP problemen.
   Van wat ik zo 1-2-3 online kon vinden heeft de Pioneer niet de beste prestaties wanneer het komt op de HDMI standaarden (net als mijn oudere Yamaha).

   Beetje afhankelijk van hoe je alles hebt opgezet, zou je kunnen overwegen gebruik te maken van ARC (Audio Return Channel).
   Hierbij sluit je al jouw video apparatuur (dus ook de Ziggo box) aan op de TV, en vanaf de TV gaat er dan maar 1 HDMI kabel terug naar de versterker voor alleen het geluid (zie ook deze Sony FAQ en dit voorbeeld op de Sony website). Geen idee dus of dit wenselijk is of überhaupt een optie is. Ik begrijp uit de specs dat de TV maar 3 HDMI aansluitingen heeft, en 1 daarvan zal dus gebruikt moeten worden voor ARC. Dus als je meer dan 2 apparaten wilt aansluiten, dan zou dit weleens een probleem kunnen zijn.

   Mocht dit geen optie zijn, dan kun je alsnog de splitter truc proberen. Het is dan wel even opletten en een beetje mazzel hebben dat je de juiste splitter kiest. Een aantal fabrikanten heeft namelijk het HDCP-filter effect verwijderd in hun nieuwere modellen (even door de opmerkingen hier kijken, en eventueel ook even snuffelen bij de Engelstalige versie van dit artikel).

   Gezien de leeftijd van jouw TV, en 4K dus niet van belang is, kun je aan de slag met een HDMI 1.3 versie van de splitter.
   Persoonlijk zou ik overwegen een HDMI 2.x splitter te vinden, voor het geval je in de toekomst naar 4K wilt. Jouw Pioneer zal 4K niet ondersteunen, en in dat geval ben je echt aangewezen op ARC – ik moest dat helaas ook ondervinden bij mijn Yamaha versterker, maar gelukkige hebben nieuwere TV’s vaak 4 of meer HDMI aansluitingen.

   Hopelijk helpt dit.

   Beantwoorden

   hans

 • 8 sep 2019 - 19:43 - Marinda Reactie Link

  Hallo, ik heb een oude Phillips tv en een oude Samsung dvd-hdd recorder gekregen. Deze wil ik graag aansluiten met de STB van telfort zodat ik (voor persoonlijk gebruik) op kan nemen terwijl ik naar een ander programma kijk, maar ik begrijp ondertussen dat dit dus niet mogelijk is vanwege allerlei beveiligingen. Kan ik hier ook een splitter tussen zetten zodat ik zowel het één kan kijken als het ander opnemen? En zo ja welke splitter adviseert u dan (liefst zo goedkoop mogelijk)? En voor er de optie wordt geopperd om bij telfort het opneemgeval (sorry, weet niet hoe dat heet) voor 5 euro extra te huren en zo het probleem op te lossen: hier is mijn budget niet naar. Namens een echte leek onder al deze technische vernieuwingen alvast bedankt

  Beantwoorden

  Marinda

  • 9 sep 2019 - 10:50 - hans - Auteur: Reactie Link

   Hallo Marinda,

   Je kunt hiervoor inderdaad een splitter gebruiken die het HDCP signaal stript, mits je de HDMI aansluiting van de STB gebruikt.

   Maar … bij mij komt wel de vraag naar boven; heeft zowel TV als DVD/HDD wel HDMI?
   Indien dit wel het geval is, hierboven plaatst Herbert zijn bevindingen met een splitter van AlleKabels.nl (€20).
   Ik heb deze zelf niet getest, maar volgens hem werkt deze als HDCP stripper.

   AliExpress biedt ook een verzameling splitters die in het verleden prima HDCP signaal stripten, maar of dat nog het geval is kan ik niet bevestigen.
   Let er wel op dat de splitter HDMI 1.3 moet zijn. De meeste nieuwere modellen (HDMI 2.x) strippen naar mijn weten het HDCP signaal niet.

   Voordeel van AlleKabels.nl kan dus zijn dat je de splitter terug kunt sturen, mocht het niet werken.
   AliExpress is daarentegen goedkoper.

   Misschien dat een van de Nederlandse gebruikers hier advies kunnen geven.

   Beantwoorden

   hans

   • 31 mei 2020 - 22:52 - Bas Reactie Link

    Helaas werkt die van allekabels.nl niet, je krijgt een iets andere toegestuurd dan bij ze op de website.

    Beantwoorden

    Bas

   • 1 jun 2020 - 12:42 - Hans - Auteur: Reactie Link

    Hoi Bas!

    Dank je wel voor de waarschuwing. Ik vermoed dat ook AlleKabels.nl vast zit met wat hun leveranciers bieden, maar het is goed om te weten dat we daar nu ook niks meer aan hebben. Beetje slordig dat ze een andere afbeelding van het produkt hebben staan dan wat je ontvangt.

    Beantwoorden

    Hans

 • 27 jul 2020 - 13:56 - Hans - Auteur: Reactie Link

  UPDATE

  Een gebruiker, welke anoniem wilde blijven, heeft een mooie hoeveelheid info beschikbaar gesteld op basis van zijn ervaringen met een U9 VHD 1x2MN3D HDMI Splitter.

  Zoals gezegd: erg volledige info, en zeker de moeite om te lezen als je dieper wilt kijken in het onderwerp HDMI, HDCP strippen, en andere HDMI problematiek.  

  Je kunt zijn bevindingen en aanvullende informatie in dit engelstalige forumonderwerp vinden.

  Beantwoorden

  Hans

  • 9 jan 2021 - 20:03 - JanJan Reactie Link

   Hoi,

   Zou deze ook werken? Ik zelf had er eentje 4 jaar geleden maar hij is stuk gegaan. 

   https://nl.aliexpress.com/item/4000808636017.html?spm=a2g0o.placeorder.0.0.21db28c996Hxl4&mp=1

   Zie graag de reactie tegemoet.

   Beantwoorden

   JanJan

   • 10 jan 2021 - 12:37 - Hans - Auteur: Reactie Link

    Hoi JanJan,

    Ik kan je helaas niet met zekerheid zeggen dat deze gaat werken.
    Wat ik wel zie is dat de modellen die werken vaak maar 2 of 4 HDMI uitgangen hebben.
    Ook in de Engelse versie van dit artikel zie ik niemand een 8-poorts splitter gebruiken.
    Dat kan natuurlijk ook zijn omdat men vaak maar van 1 bron de HDCP wil strippen.

    Als je in de Engelstalige versie kijkt, dan zie je daar waarschijnlijk meer links van modellen van AliExpress die mogelijk nog werken.
    Fabrikanten/Leveranciers updaten de modellen regelmatig waardoor HDCP strippen soms niet meer werkt in een nieuwere versie.
    Dus altijd kijken of je een product retour mag sturen.

    De laatst mogelijk werkende splitter die op de Engelstalige pagina is vermeld is deze (zie deze opmerking): 1X2 Switch Splitter Hdmi 4K (kan blijkbaar tot 4K gaan!).
    Het model wat ik zelf heb liggen lijkt op dit model: 1X2 Hdmi Switch Switcher (beperkt tot 1080p), maar ook hier geen garantie dat het huidige model zal werken.

    Mocht je een model vinden dat werkt, dan horen we dat natuurlijk graag (optioneel, maar het kan zinvol zijn voor anderen). 

    Beantwoorden

    Hans

    • 25 jan 2021 - 14:05 - Andy Reactie Link

     De aliexpress switch splitter lijkt niet te werken bij mij.

     Ondersteund HDCP 2.2 en geeft dit door.

     Beantwoorden

     Andy

    • 25 jan 2021 - 14:10 - Hans - Auteur: Reactie Link

     Hoi Andy,

     dank je wel voor het rapporteren! 

     Helaas veranderen fabrikanten deze HDMI splitters erg vaak van “wel HDCP strippen” naar “niet HDCP strippen”. 
     De “lijst” van werkende splitters veranderd zo’n beetje dagelijks.

     Mocht je een werkend model vinden, laat het ons dan weten.
     Overigens, je kunt bij de Engelstalige versie van dit artikel meer modellen vinden – men is daar wat actiever.

     Beantwoorden

     Hans

 • 10 apr 2021 - 11:25 - Andre Reactie Link

  Ook ik moest na het ontvangen van een nieuwe interactieve box van T mobile het HDCP 2.2 protocol omzeilen

  Na 4 maanden gevonden op een site in Nederland

  https://www.allekabels.nl/searchresult.php?keyword=3620822  een Nedis HDMI splitter voor 44.99 euro

  Productcode is VSPL3472AT

  Beantwoorden

  Andre

  • 10 apr 2021 - 16:24 - Hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Andre!

   Hartelijk dank voor het rapporteren!! Hier zullen andere gebruikers zeker profijt van hebben! 

   p.s. AlleKabels.nl is in mijn ervaring een betrouwbaar bedrijf. Mooie vondst!

   Beantwoorden

   Hans

 • 9 mei 2021 - 17:37 - henkie60 Reactie Link

  Hoi.

  In navolging van mijn reactie van 5juni18 werkt de splitter nog zoals omschreven, er is dus nog niets veranderd.

  Onlangs nog een aangeschaft.

  Een test met 4k werkt ook alleen geen geluid dus dat moet ik nog uitzoeken.Met de Elgato 4k game extern.

  Kom dus hierop nog terug…

  Beantwoorden

  henkie60

 • 24 mei 2021 - 11:38 - henkie60 Reactie Link

  Vanmorgen de HDMI kabels verlegd, en omgeplugd.

  YT 4k iptv video uit naar 4k splitter, de uitgang HDMI 2 naar de 4k tv, HDMI 1 naar de uitgang van de Elgato en daarvandaan naar 4k monitor (geschikt voor smartphone en HDMI). Deze combinatie werkt goed.

  HDMI 1<> HDMI 2 verwisselen dan wordt het steeds 1080p!

  Daar ik geen dure audio installatie heb, kan ik ook niet verder testen dan alleen 2.1

  Beantwoorden

  henkie60

  • 24 mei 2021 - 12:23 - Hans - Auteur: Reactie Link

   Dank je wel voor het melden van jouw bevindingen 

   Ik had met mijn audio systeem (Yamaha) hetzelfde probleem, maar met ARC en alle kabels omgooien werkt het prima nu.
   Voorheen gebruikte ik de Yamaha voor het schakelen van de HDMI, maar dat is nu dus de TV geworden.

   Beantwoorden

   Hans

   • 8 jun 2021 - 21:40 - Henkie60 Reactie Link

    Audio wordt ook mijn sluitstuk.

    Ik heb een test opstelling wat werkt.

    Maar het kan altijd beter, dat gebeurt nu ook.

    Via ir en een uC worden analoge en digitale audio omgeschakeld (spdif en toslink) zoals gezegd ik ga de definitieve opbouw afwerken.

    Moest (en moet) daarvoor aardig stukje software schrijven, deze is nu bijna af, alleen nog tweaken.

    Er komen adac’s in en monitoren en stereo opnemen kan dan ook.

    DAB+ wordt ook toegevoegd zodat steeds dezelfde 2.1 speakers zijn verbonden.

    Heel verhaal en veel uren werkplezier zitten erin.

    Beantwoorden

    Henkie60

 • 20 jul 2021 - 19:21 - SmokinX Reactie Link

  Probleem: AppleTV 2/3 icm AirPlay van ziggogo app. 

  AirPlay alleen mogelijk van NPO en andere niet commerciële zenders. 

  Blijkt uiteindelijk door HDCP controle te komen. (wat niemand lijkt te weten gezien de reacties op allerlei ziggo-fora)

  Ik heb deze splitter zojuist besteld.

  En laat jullie het weten of het is opgelost zodra deze binnen is!

  Beantwoorden

  SmokinX

  • 21 jul 2021 - 10:51 - Hans - Auteur: Reactie Link

   Hi SmokinX!

   Je zou best weleens gelijk kunnen hebben! 
   In het verleden was er een soortgelijk probleem met ouder OS versies, wat uiteindelijk een bug was in de Apple software.

   Laat het ons vooral horen of dit werkte! 

   Beantwoorden

   Hans

   • 21 jul 2021 - 13:31 - SmokinX Reactie Link

    Nou, ben inmiddels wel gaan twijfelen…

    Blijkt dat ziggogo streamen via AirPlay vanochtend plots weer te werken. vanmiddag niet meer.
    gisteren had ik de AppleTV ’s ochtends aan een modernere TV gehangen en geconfigureerd en werkte alles. ’s middags in de tuinkamer aan de oude B&O werkte het niet meer… waardoor ik aan HDCP moest denken.

    Morgen nog eens testen. Kijken of ik er tijden aan kan hangen. Dan wellicht eens met wireshark gaan controleren wat het verschil is.

    Maar goed. De el cheapo splitter is onderweg. Die ga ik zeker nog wel even testen om hier terug te kunnen koppelen of deze doet wat ie moet doen.

    Beantwoorden

    SmokinX

   • 22 jul 2021 - 11:14 - Hans - Auteur: Reactie Link

    Fijn he als apparatuur wispelturig lijkt te werken 

    Ik vermoed dat apps of bepaalde content, een vorm van HDCP kan vereisen. Via de nodige software zal de AppleTV dan aan de app bevestigen dat er een vorm van DRM bescherming aanwezig is. Als die handshake niet lekker gaat dan loopt het mis. Maar dat kan dus zijn omdat de AppleTV geen correcte info van de TV krijgt, of de HDMI kabel niet helemaal jofel is, OF de software (AppleTV OS, en de app op jouw telefoon) niet helemaal goed communiceert.

    Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen. De goedkope splitter sluit in ieder geval de TV uit asl bron van potentiële problemen.
    Probeer wel eerst de splitter tussen TV en AppleTV, en dan op de AppleTV zelf b.v. Netflix starten of beschermde content van Apple zelf afspelen.
    (om te kijken of de splitter überhaupt wel HDCP strip)

    Beantwoorden

    Hans

 • 22 aug 2021 - 13:52 - SmokinX Reactie Link

  Hi Hans,

  Goede nieuws: prima splitter. Je moet er alleen zelf nog een power adapter aan toe te voegen. 

  Het ziggogo probleem is echter gewoon Ziggo, die per programma streamen via AirPlay wel of niet toestaat. En dat is behoorlijk random. Als dan net tijdens je testen de ene dag darten kijken op RTL7 wel mag en de volgende dag niet meer is dat behoorlijk verwarrend!

  Toch maar een AppleTV 4 aangeschaft met native ziggogo-app. Jammer dat dit tegenwoordig noodzakelijk is. 

  Beantwoorden

  SmokinX

  • 22 aug 2021 - 15:25 - Hans - Auteur: Reactie Link

   Hi SmokinX,

   Dat is inderdaad goed nieuws! Dank je wel voor het delen!
   (voor wie mee kijkt: dit is de splitter waar SmokinX het over heeft)

   Beetje jammer dat het e.e.a. random lijkt ja.
   Ik dacht eerst aan specifieke content (b.v. specifiek TV programma) maar dat is het dus niet (omdat je darten aanhaalt). 

   Jammer inderdaad dat we steeds meer apparatuur moeten aanschaffen terwijl we goed werkende spullen al hadden. De belangrijkste reden waarom ik destijds dit artikel schreef  — Eigenlijk schandalig gezien de huidige wens om beter met het milieu om te gaan …

   Beantwoorden

   Hans

 • 19 nov 2021 - 15:59 - Sjoerd Reactie Link

  Ik kan bevestigen dat deze HDMI splitter van SmokingX prima werkt.
  Heb er 2 weken geleden 2 besteld voor samen 20 euro inclusief BTW.
  Je moet alleen nog wel een micro-C 5 volt adapter hebben liggen.

  Ze spitsen het signaal zonder problemen van elke videobron die ik maar wil:
  DVD/Satteliet/KPN box of elke andere HDMI bron zonder dat ik een foutmelding krijg.

  Leuk dat deze pagina nog steeds mensen helpt. 3 Jaar geleden via deze pagina mijn eerste DHCP stripper euh splitter gekocht :)
  Ben wel benieuwd naar het aantal views op deze pagina?.

  Beantwoorden

  Sjoerd

  • 21 nov 2021 - 10:52 - Hans - Auteur: Reactie Link

   Hoi Sjoerd!

   Top dat je laat weten dat deze splitter prima werkt! Daar gaan anderen profijt van hebben 

   Het aantal views weet ik zo 1-2-3 niet (kan het vast wel ergens opzoeken), maar ik weet dat de Engelstalige versie nog goed bekeken wordt 
   Er is dus nog duidelijk een vraag/behoefte aan HDCP strippen. 

   Beantwoorden

   Hans

 • 8 jul 2022 - 15:34 - Hans - Auteur: Reactie Link

  Op de Engelstalige pagina werd net dit model opgegeven als werkende (zelfs met 4K@60Hz) HDCP stripper: https://amzn.to/3bV8Yxc

  Voor wie in NL/BE zit: Amazon DE stuurt zonder problemen, en zonder extra kosten, naar NL of BE.
  (ik dacht dat het distributie punt in Frankrijk zat – maar ik kan het mis hebben. Ik bestel er zelf ook regelmatig omdat ze soms zelfs goedkoper zijn dan Amazon.nl)

  Beantwoorden

  Hans

 • 13 aug 2022 - 23:32 - Gert-Jan Reactie Link

  Hoi Hans,Ik heb de hdmi audioextractor van hetzelfde merk gekocht en kan bevestigen dat het hdcp signaal perfect verwijderd wordt. Getest met een ps3 en ps4!
  Hier is een directe link: HDMI 2.0 Audio Extractor, Supports 4K 60 Hz 4:4:4, HDCP 2.2, 18 Gbit/s Dolby Vision HDR, DE-Embed SPDIF Optical 5.1CH + 3.5 mm Stereo L/R Audio Breakout, Dolby Digital Audio, EDID Management, Scaling

  Beantwoorden

  Gert-JanJouw Opmerking ...

Plaats hier geen grote bestanden (zoals source codes, log files of config files). Gebruik hiervoor het Forum.

Delen:
*
*
Laat me per email weten als er nieuwe reacties zijn.
       Je kunt jouw RSS reader gebruiken om reacties te volgen.


Tweaking4All gebruikt de gratis Gravatar dienst voor Avatar weergave.