Pagina1 van 1
Forum

Welkom bij de Tweaking4All gemeenschapsforums!
Voor je gaat deelnemen, bekijk de Forum Regels!

Specifieke onderwerpen: Start het onderwerp met de naam van het programma of systeem.
Bijvoorbeeld “MacOS X – Jouw vraag“, of bijvoorbeeld “MS Word – Jouw Tip of Truc“.

Merk op: Omschakelen naar een andere taal zal niet werken als je een post aan het lezen bent aangezien er waarschijnlijk geen vertaling beschikbaar is.Nexus 7 - Type pass...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

Nexus 7 - Type password to decrypt storage na Android 4.2.2 update?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,340 Bekeken
 Hans
(@hans)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2677
Topic starter  

Ik had mijn Asus Nexus 7 al een hele tijd niet meer gebruikt, en toen ik er vandaag weer mee aan de slag wilde startte het op met de melding "Type password to decrypt data storage" of te wel "Voor het wachtwoord in om de data opslag te onstleutelen" (ik heb geen Nederlandse versie ...).

Na wat zoeken met Google vond ik dat dit blijkbaar een bekend probleem is na een Android 4.2.2 update. Een aantal "experts" reageert overigens behoorlijk bot en dom op dergelijke vragen "gebruikersfout", "iemand heeft een wachtwoord ingestelt", en zelfs "dat moet een gestolen tablet zijn". Gelukkig, ondanks dit soort lompe opmerkingen, zijn er een aantal gebruikers wel behulpzaam (zie: XDA Forums, deze blog, AndroidCentral). 

Helaas is er maar 1 optie om dit probleem op te lossen - Het compleet wissen van de tablet (terug naar fabrieksinstellingen) en dat doe je zo:

 1. Als de Nexus aanstaat: eerst het apparaat geheel uitzetten!
 2. Druk op de Power knop en houdt deze ingedrukt, en als de Nexus aanspringt druk dan (en hou dit ingedrukt) ook de Volume Omlaag knop.
  -- > Je ziet nu het woord "Start" verschijnen met een pijl eromheen.
 3. Gebruik nu de Volume Omlaag knop (2x) om "Recovery mode" te kiezen.
 4. Bevestig deze keuze door op de Power knop te drukken.
  -- > Je ziet nu eenplaatje van een Android robot met een rood vraagteken.
 5. Terwijl je de Power knop ingedrukt houdt, druk op Volume Omhoog.
 6. Gebruik nu de Volume knoppen om "wipe data/factory reset" te selecteren en druk op de Power knop om de selectie te bevestigen.
 7. Gebruik de Volume knoppen opnieuw om  "Yes - erase all user data" te selecteren en de Power knop om dit te bevestigen.
Na een herstart moet je wel weer door de initiële installatie stappen gaan, maar als alles goed gaat worden je Apps weer opgehaald van jouw Google account.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: