Pagina1 van 1
Forum

Welkom bij de Tweaking4All gemeenschapsforums!
Voor je gaat deelnemen, bekijk de Forum Regels!

Specifieke onderwerpen: Start het onderwerp met de naam van het programma of systeem.
Bijvoorbeeld “MacOS X – Jouw vraag“, of bijvoorbeeld “MS Word – Jouw Tip of Truc“.

Merk op: Omschakelen naar een andere taal zal niet werken als je een post aan het lezen bent aangezien er waarschijnlijk geen vertaling beschikbaar is.Deel:
Meldingen
Alles wissen

macos Big Sur

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,675 Bekeken
(@loewal)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo Hans....weer een tijdje geleden...

Ik gebruik APB al een tijdje onder macOS Big Sur en loop toch tegen wat 'rariteiten' aan:

  1. als ik een sd-card insert krijg ik meestal 2x een FAIL; na herinsert gaat 't meestal goed
  2. het venster waarin ik de specificaties van de backup c.q. de restore kan aangeven is buitenproportioneel groot; aanpassen van kolommen kan wel, maar de breedte niet

Ik ben benieuwd...

Groet,

Loe


   
BeantwoordenCiteren
Onderwerp trefwoorden
 Hans
(@hans)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2677
 

Hoi Loe,

Leuk je hier weer te zien - jammer dat er iets fout gaat natuurlijk 😉 

Na alle ellende die ik heb meegemaakt met beta versies van macOS, heb ik het al een tijdje geleden opgegeven om mijn applicaties te testen en aan te passen op mogelijke beta issues. In het verleden bestede ik dan veel tijd aan het oplossen van een probleem, wat dan later niet een probleem van mijn applicatie bleek te zijn, maar een macOS probleem. Zelfs bij officiële release versies, zoals o.a. Catalina, kwam met veel problemen.

Natuurlijk wil ik best wel een test doen om te kijken wat er aan de hand zou kunnen zijn, maar heb Big Sur zelf niet beschikbaar (ik zou het dan in een virtuele machine draaien). Mocht je een tip hebben waar ik een install image kan vinden voor Big Sur zonder m'n Mac op Big Sur te laten draaien dan houd ik me aanbevolen.

N.b.:

- Met de 2x Fail denk ik dat je bedoelt de read/write access voor APB tot de SD kaart?

In dat geval is dat niet onverwachts. De methodiek om te bepalen of read/write access mogelijk is, die Apple gebruikt, lijkt wat "sloom" te zijn. Soms geeft het meteen toegang, soms duurt het even, en dat is dan per Mac nog eens verschillend ook nog. (APB gebruikt de officiële API calls die Apple voorschrijft)

- Buitenproportioneel venster (ik neem aan dat je het hoofd-venster bedoelt van APB) kan Retina gerelateerd zijn. Apple heeft namelijk voor zijn applicaties een standaard en een Retina "mode" (standaard x2). Misschien dat hier in Big Sur iets aan veranderd is.

 


   
BeantwoordenCiteren
Deel: