Pagina1 van 1
Forum

Welkom bij de Tweaking4All gemeenschapsforums!
Voor je gaat deelnemen, bekijk de Forum Regels!

Specifieke onderwerpen: Start het onderwerp met de naam van het programma of systeem.
Bijvoorbeeld “MacOS X – Jouw vraag“, of bijvoorbeeld “MS Word – Jouw Tip of Truc“.

Merk op: Omschakelen naar een andere taal zal niet werken als je een post aan het lezen bent aangezien er waarschijnlijk geen vertaling beschikbaar is.




QNAP - RTRR bestand...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

[Opgelost] QNAP - RTRR bestands rechten probleem?

11 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,444 Bekeken
 Hans
(@hans)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2660
Topic starter  

Dit is een forum onderwerp op basis van een discussie met Jack, op het artikel "QNAP Gedeelde mappen combineren in een enkele share".


   
BeantwoordenCiteren
 Hans
(@hans)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2660
Topic starter  

Kopie van de oorspronkelijke discussie: 


Jack:
Ik lees met veel genoegen al deze items . Echt prachtig uitgelegd .. Zou je me kunnen helpen met volgend probleem :
Ik heb een probleem in qnap 269 pro firmware 4.1 met het backuppen van files via ftp van een externe server naar een lokale map in qnap . Mijn mappen en files hebben op de externe server extensies mappen 755 en files 644 , als ik deze via ftp backup naar de qnap via RTRR dan veranderen mijn extensie naar 777 voor alles en dat wil ik niet . Mijn backup taak is als admin ..ingesteld . Ik heb geen idee hoe ik dit kan oplossen ? Graag hulp … 

Hans:
Hmm, dat is iets wat ik niet zou verwachten, 777 voor de backups via RTRR …
Na wat zoeken met Google vond ik het volgende artikel op het QNAP forum, waar men zegt dat het met de UserID’s etc. te maken heeft, en er wordt een (niet helemaal perfecte) oplossing beschreven. De oplossing breekt weer wanneer je nieuwe users aan de QNAP toevoegt, volgens de laatste melding in die post.
Ik had hier zelf nog niet naar gekeken, en heb eigenlijk ook maar 2 users op beide QNAP’s,
Hopelijk helpt je dit op weg …  

Jack:
Voor mij blijft het onduidelijk , idem die forums op qnap . Als je extern een backup via ftp over RtRR gaat dan gaat het mis . Misschien wil je dit zelfs ééns proberen .? Blijkbaar zet qnap deze folders en files naar 777 ..ongeacht welke restricties je insteld ? Ik krijg dit probleem niet opgelost 

Hans: 
Dus als ik het goed begrijp:
- Je download een backup via FTP naar een QNAP
- Je gebruikt RTRR om dan vervolgens dit te kopieren naar een andere QNAP of een andere folder op de QNAP?
Ik probeer even helemaal te begrijpen wat je precies doet en wat je wilt bereiken.
Ik gebruik RTRR alleen maar om de ene QNAP naar de andere QNAP te repliceren.
En als ik dit dus goed begrijp, dan heb ik de vraag: Waarom op deze manier?
Zodra je files met FTP download worden ze meteen gerepliceert in realtime naar de andere folder. Waarom dan niet meteen daar downloading met FTP?
Zoals ik al zei: sorry als de vragen wat “dom” klinken, mij is niet 100% duidelijk wat je probeert te doen. 

   
BeantwoordenCiteren
(@pixie89)
Active Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 5
 

Dag Hans , bedankt voor de aparte forum ..

Ik probeer effe andersom te denken . Ik kan niet via de gebruikers interface als  admin de rechten van een map op 755 zetten . Via instellingen filestation , gebruikers ,privilege , ... kan ik geen map op 755 en een file op 644 . Wel via terminalmode putty  chmod .., maar als je dan weer via ftp ..van een externe server (debian) naar die gedeelde map gaat dan staan die attributen op 770 en de files op 777 ?  Ik probeer die Remote replicator van qnap te gebruiken werkt vlot met die tijdinstellingen , maar dan zit ik met het probleem v/ die extensies .  In qnap ->RTRR kan je de externe server opgeven (bron) met protocol ftp poort 21  en doel een  gedeelde map op qnap , de rest een hoop tijdinstellingen .  RTRR heeft verschillende instellingen  , ik gebruik enkel RTRR als FTP ..en als ik een file aanpas op mijn server dan moet hij volgens die tijdinstelling gewoon copieren . Maar hij mag geen extensies veranderen ..Zelfs met rechtsteeks copieren van ftp server naar nas lukt het niet . Probleem blijft en ik probeer een oplossing te vinden met deze nas 269 pro .  Misschien één of ander idee waar ik niet aan denk ..?


   
BeantwoordenCiteren
(@pixie89)
Active Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 5
 

Hans ,

Ik heb nog een andere vraag :  misschien voor een nieuwe topic ?  Op mijn 269 pro (intel base) draai ik o.a apache een php 5.3.28 en een mysql database 5.2.  Ik zou graag de nieuwe features willen gebruiken van Php 5.5   . Ik vraag mij af hoe ik die php 5.5 erop kan krijgen op deze nas ? commando's ? Op verschillende forums geen antwoord gevonden ..qnap zit in de firmware  met oude versies,

..excuse voor de lastige vragen  ...grtj jack


   
BeantwoordenCiteren
 Hans
(@hans)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2660
Topic starter  

Hi Jack,

Als ik het goed begrijp wordt het e.e.a. veroorzaakt door de "user" die het kopieren uitvoert ... ik heb zelf nooit RTRR met FTP gebruikt, alleen maar van QNAP naar QNAP. 

Om rechten te behouden zou je kunnen overwegen om een TAR ball te maken van de files die je wilt kopieren, en dan de tar ball als backup te hebben. Als ik me niet vergis kunnen rechten dan behouden worden. Dus eerst [automatisch, via Cron b.v.] een tar maken en die .tar dan overbrengen naar de QNAP. Ik geloof ook dat zelfs ZIP en 7ZIP opties hiervoor hebben,... 

Maar ja, ik weet niet precies wat je doet met de backup. Zo wil ik zelf het liefste een backup maken die ik op mijn QNAP kan draaien (website en database b.v.), terwijl het ook zo kan zijn dat je een backup maakt zodat je later een restore kunt doen.


   
BeantwoordenCiteren


 Hans
(@hans)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2660
Topic starter  

Ik draai op mijn 869 (ook intel) ook Apache/PHP/MySQL, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog niet gedurft heb om die te updaten.

Voor zover ik kan zien wordt over het algemeen gezegd dat je de files die bij de firmware zitten NIET moet aanpassen (zie ook deze post) en dat zelfs Optware dat niet doet en in plaats daarvan een extra installatie naast de bestaande installatie zet.

Als QNAP niet beter bij gaat houden met de actuele versie van PHP (etc) dan denk ik dat ze in de problemen gaan lopen omdat pakketten zoals WordPress etc hogere eisen gaan stellen ... maar of ze het ook werkelijk doen is een heel ander verhaal. Tot dusver strompelt QNAP behoorlijk achter de actuele versie aan en updaten is niet een van hun sterke kanten ...

Ik zelf durf het gewoon niet aan: te veel zaken hangen vast aan wat QNAP standaard levert, en ik sta niet te wachten op een kreupele QNAP.

Ik heb zelf ooit eens geprobeerd (en gevraagd) of QNAP OS in een virtuele machine kan draaien, maar daar krijg je natuurlijk geen antwoord op. Ik wilde graag eerst prullen in een VM om te kijken of ik m'n machine over de emmer zou halen of niet. Misschien een idee om diezelfde vraag bij QNAP support weg te leggen, of tenminste jouw PHP upgrade wens.

Maak je niet druk om de lastige vragen  .... als ik het niet weet, en het niet zo 1-2-3 kan vinden, dan laat ik het wel weten haha 


   
BeantwoordenCiteren
(@pixie89)
Active Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 5
 

Hallo hans ,

Tar ball is niet de oplossing voor mij .....dit is zoals zippen . ik gebruik een webserver op qnap als backup slave .. de rechten mogen dan niet veranderen van mijn files . Mijn master web is een debian Vds server via hosting in gebruik werkt perfect  . Maar mijn slave de qnap is niet echt stabiel vrees ik .  De user die de backuptaak doet is de admin met alle rechten , dus ik veronderstel dat admin kan bepalen welke groepen en gebruikers de files mogen lezen ./schrijven .  ..Ik vrees dat embedded linux op qnap niet geschikt is voor stabiele applicaties  ?  oa firmware aanpassen kan zware gevolgen hebbben ...Het probleem is dat je geen mappen met restricties 755  via GUI in qnap kan aanmaken . ? Misschien verder uitzoeken

Tweede punt : Ik heb toevallig vandaag een mail binnengekregen van de heren uit taiwan (qnap) dat de versie php wordt aangepast naar 5.5 in firmware 4.02 binnen 2 maanden.   Even afwachten of dit waar is ?  

VM  beetje mijn bedenkingen met VM in qnap . Ik kan geen VM draaien in het bakje van 269 pro te weinig rams . Maar of dit stabiel werkt ?  het is geen bare metal machine ..je draait VM op een linux platform . Toch minder interessant ..moet eigelijk zuiver op Vmware server draaien .

Je mag me altijd tips geven ...grtj jack


   
BeantwoordenCiteren
(@pixie89)
Active Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 5
 

Hans  ,

Firmware 4.2  bedoel ik  voor update binnen 2 maanden php 5.5


   
BeantwoordenCiteren
 Hans
(@hans)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2660
Topic starter  

De QNAP zou stabiel moeten zijn als backup web-server - de mijne draait al jaren als web-server voor de websites die ik ontwikkel. Uiteraard is de QNAP niet gemaakt voor website die zwaar verkeer ondervinden.

Als je een tar ball maakt met de juiste opties aangezet, en deze weer uitpakt op de QNAP dan zouden de rechten mee moeten komen, mits dezelfde gebruiker bestaat. (neem ik even voorzichtig aan)

Ik zal er zelf in de nabije toekomst eens naar gaan kijken, want ik wil graag een backup van mijn website thuis hebben, voor het geval dat ...

Firmware 4.2? Oh, dat klinkt interessant. 

Wat de VM betreft bedoelde ik QNAP QTS in een virtuele machine draaien op een gewone PC, voor experimenten enzo. Hierbij snap ik helemaal waarom QNAP dat niet wilt, want dan zouden we de firmware zo op onze eigen hardware kunnen draaien ... maar toch zou het lekker zijn om op die manier met de QNAP te kunnen spelen.

Ik bedoelde dus niet een VM draaien op de QNAP ,... de hardware is daar gewoon te belaberd voor. 


   
BeantwoordenCiteren
(@pixie89)
Active Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 5
 

Hallo Hans ,

Effe wat spelen met die tar ball ..om die rechten wat goed te krijgen   .. Ik houd u op de hoogte .

jack


   
BeantwoordenCiteren


 Hans
(@hans)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2660
Topic starter  

Volgens de Tar Man Page, moet je de optie -p gebruiken voor behoud van permissions.

Ik moet wel toegeven dat de Man Page wat onduidelijk is wat betreft de uitleg ...

-p, --preserve-permissions
       extract all protection information

   
BeantwoordenCiteren

Bevalt je wat je hier ziet, en wil je graag helpen? 

Uiteraard is de beste manier van helpen, door anderen hier te helpen met hun vragen. Maar je kunt ons ook op andere manieren helpen:

- Shop bijvoorbeeld bij Amazon, het kost je niks extra, maar het kan zijn dat wij een kleine commissie ontvangen,
- stuur me een koffie via PayPal ($5, $10, $20, or zelf kiezen),
- je kunt ook een Patreon worden,
- of BitCoin (BTC), of BitCoinCash (BCH) doneren.

Deel: