Pagina1 van 1
Forum

Welkom bij de Tweaking4All gemeenschapsforums!
Voor je gaat deelnemen, bekijk de Forum Regels!

Specifieke onderwerpen: Start het onderwerp met de naam van het programma of systeem.
Bijvoorbeeld “MacOS X – Jouw vraag“, of bijvoorbeeld “MS Word – Jouw Tip of Truc“.

Merk op: Omschakelen naar een andere taal zal niet werken als je een post aan het lezen bent aangezien er waarschijnlijk geen vertaling beschikbaar is.




QNAP vs Synology
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

[Opgelost] QNAP vs Synology

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,819 Bekeken
 kees
(@kees)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hans (en natuurlijk andere forumleden...),

Met veel genoegen snuffel ik door de informatie op deze site. Zo heb ik onder andere gebruik gemaakt van de tutorial om DD-WRT te installeren op mijn Netgear R7000. 

Ik lees, dat jij een fervent aanhanger bent van QNAP. Op dit moment heb ik een Synology DS1513+ in gebruik en ben daar over het algemeen zeer tevreden over. Met name het besturingssysteem is heel verzorgd en compleet. Op multimedia vlak vind ik de Synology's tekort schieten en daarom ben ik me ook aan het oriënteren op QNAP. De specs van de TS-653 Pro 8G zijn indrukwekkend, maar ik lees hier en daar dat QTS zijn 'flaws' heeft. Ik vind het niet erg, dat je hier en daar zelf in het systeem moet duiken om zaken voor elkaar te krijgen, maar bepaalde basis functionaliteiten moeten in orde zijn, wat mij betreft. Wat is hierover jullie mening?

Wat kan ik verder verwachten op multimedia vlak van deze QNAP? Het is de bedoeling, dat ik HD films in verschillende formaten kan streamen van de NAS naar mijn Samsung Smart tv, welke DLNA ondersteunt. Eventueel kan ik hierbij gebruik maken van mijn Apple TV 3. Verder beschik ik over een iPad Air en een iPhone 5S. Werkt video transcoding in deze setup naar behoren?

Alvast bedankt voor de reacties,

Kees


   
BeantwoordenCiteren
 Hans
(@hans)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2663
 

Hoi Kees,

welkom op het forum! 

Wat ik over het algemeen hoor is dat QNAP het wint wat hardware betrouwbaarheid betreft, en dat Synology wint wat besturingssysteem betreft.
Of dit waar is kan ik niet met zekerheid stellen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik al een redelijk aantal jaren een QNAP gebruik en ze erg betrouwbaar vindt (ik had voorheen een Thecus, welke ik zeer onbetrouwbaar vond).

Als ik echte nadelen moet noemen van QTS, dan denk ik dat het gebruik van Surveillance Station (voor IP camera's) wel een doorn in het oog is vanwege de dure licenties die je per camera moet kopen. Maar dat is natuurlijk geen probleem als je niks met IP camera's doet ... 
Het automatisch maken van thumbnails en/of transcoderen van video in de achtergrond, is iets wat ik ook meteen uitgezet heb omdat ik er geen toepassing voor heb. Soms lopen ze [QNAP] best wat achter met b.v. Apache, MySQL en PHP.
Verder draait QTS best goed en customizing is relatief eenvoudig. Net als voor Synology, is ontwikkeling en/of het porten van apps erg actief.

Ik zou een beter vergelijk hebben als ik zelf een Synology NAS had ... 

Wat jouw Media gebruik betreft: Ik gebruik de QNAP zelf niet voor transcoderen en DLNA.

Een kennis van me gebruikte Plex (server/DLNA) op een intel gebaseerde QNAP (en ik vermoed dat dit ook beschikbaar is voor Synology) met grote tevredenheid. Uiteindelijk heeft die kennis van me gezien hoe lekker XBMC loopt (waarbij het afspelen van bestanden werkt op basis van eenvoudige Windows shares), en gebruikt dit sinds dien.

Voor Plex draaid er een server applicatie, die o.a. via DLNA en Plex-clients benaderd kan worden (jou waarschijnlijk wel bekend).
Voor XBMC draaid er eigenlijk alleen maar een Windows share op de server, en gebruik je de XBMC (tegenwoordig: KODI) app voor weergave.
Overigens: XBMC heeft ook een Plex plugin waarmee je dus ook de Plex server zou kunnen benaderen.

Kodi (XBMC) is beschikbaar voor Windows, Mac, AppleTV (1e generatie, of na jailbreak met een nieuwere generatie), Linux, Android, en ik geloof voor iOS (na jailbreak).
Plex is beschikbaar voor QNAP, en ik weet bijna 100% zeker dat het ook bestaat voor Synology.

Anyhow; in dat geval (Plex/XBMC) zou het betekenen dat je misschien jouw Synology NAS niet hoeft te vervangen, tenzij de CPU wat magertjes is ... (b.v. Marvel of ARM)

Wat iOS betreft (AppleTV 3, iPhone, iPad); als ik deze discussie op MacRumors lees, dan zijn er verschillen client opstellingen mogelijk. Met Plex, DLNA of Windows share. Het lijkt erop dat b.v. GoodPlayer erg goed is. Geen idee wat er met VLC voor iOS is gebeurt, maar men zegt dat het uit de AppStore is gehaald ... dit is/was de link. Ik heb met VLC voor iOS in het verleden gespeeld en dat werkte erg goed. 

Voor Plex kun je natuurlijk ook de Plex iOS client gebruiken (zie ook: Plex website). Deze heb ik zelf echter nog nooit getest.


   
BeantwoordenCiteren
 kees
(@kees)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hoi Hans,

Wat een snelle respons, dankjewel voor deze informatie. Genoeg om nog eens nader te onderzoeken. 


   
BeantwoordenCiteren

Bevalt je wat je hier ziet, en wil je graag helpen? 

Uiteraard is de beste manier van helpen, door anderen hier te helpen met hun vragen. Maar je kunt ons ook op andere manieren helpen:

- Shop bijvoorbeeld bij Amazon, het kost je niks extra, maar het kan zijn dat wij een kleine commissie ontvangen,
- stuur me een koffie via PayPal ($5, $10, $20, or zelf kiezen),
- je kunt ook een Patreon worden,
- of BitCoin (BTC), of BitCoinCash (BCH) doneren.

Deel: