Pagina1 van 1

ApplePi-Baker v1.7 Update

ApplePi-Baker v1.7 Update
   2

ApplePi-Baker, het programma voor Mac OS X gebruikers die met de Raspberry Pi werken, is nu beschikbaar in versie 1.7, welke compatible zou moeten zijn met (minstens) Mac OS X 10.11 (El Capitan).

Met ApplePi-Baker kun je IMG bestanden naar een SD-Kaart schrijven, SD-Kaarten voor NOOBS voorbereiden, en om een backup van SD-Kaarten maken.

Deze nieuwe versie is niet alleen gedacht voor El Capitan, maar laat nu ook zien of media READ-ONLY (alleen lezen) is, een betere beschrijving van de media weergeeft en een betere Sudo wachtwoord dialoog presenteerd.

Helaas heeft het inbouwen van de compressie een klein nadeel: de door Apple geboden authenticatie dialoog kan nu niet meer gebruikt worden en ik moest dus een alternatief vinden. In dit geval: het gebruik maken van SUDO. Voor dit moet de gebruiker echter lid zijn van de gebruikersgroep Admin, en voor zover ik kan zien wordt dat standaard al gedaan bij het opzetten van jouw Mac. Helaas kan ik niet controleren of dit voor alle Mac gebruikers het geval is. Mocht je dus tegen problemen aanlopen, plaats dan een opmerking onder deze post, of nog beter: onder het ApplePi-Baker artikel.

Dit is overigens ook de reden waarom v1.5.1 beschikbaar blijft in de dowloads, voor gebruikers die tegen problemen met SUDO aanlopen.

Zie de download pagina of het ApplePi-Baker artikel voor details.

Veel plezier en hartelijk dank voor de mensen die een donatie via PayPal hebben gedaan, dit wordt zeer gewaardeerd. 
Donatie opties


Donaties worden zeer gewaardeerd maar zijn echt niet verplicht. Donaties worden gebruikt om de web-hosting kosten te dekken, hard- of software aan te schaffen voor projecten die we hier bespreken, of zo nu en dan voor een pilsje of een kopje koffie!

Reacties


Er zijn 2 reacties welke je hieronder kunt lezen.
Je kunt jouw eigen opmerkingen plaatsen m.b.v. dit formulier, of een reactie op een bestaande opmerking plaatsen door op de "Beantwoorden" knop te klikken.

 • 22 aug, 2015 - 8:45 - Ben Opmerking Link

  Beste Hans,

  Ik heb ApplePi geprobeerd om de IMG voor de 1e Gen ATV weer op de HDD te krijgen na een vastloper, waarna ik de schijf moest vervangen. Helaas blijven de knoppen RESTORE en BACKUP grijs nu ik de software voor de tweede keer gebruik. Ook na opnieuw downloaden en installeren. Ik krijg dus met geen mogelijkheid de IMG op de USB flashdisk.

  Doe ik iets fout?

  Met vriendelijke groet,

  Ben

  Beantwoorden

  Ben

  • 22 aug, 2015 - 11:24 - hans - Auteur: Opmerking Link

   Hoi Ben!

   Ik neem even aan dat je niet bent vergeten de USB drive in de lijst te selecteren (kan gebeuren).
   Mocht na selectie BACKUP en RESTORE nog steeds niet zwart willen worden, ga dan naar Disk Utilities en “wis” de USB drive (maak b.v. 1 FAT partitie), en kijk eens of dat helpt.
   Dat zijn de eerste 2 gedachten die in me op komen. 
   Mocht het probleem zich daarmee niet oplossen, laat het dan vooral even weten.
   Oh en je kunt natuurlijk versie 1.51 proberen (omdat deze een andere authenticatie methode gebruikt).
   Groetjes,… 
   Beantwoorden

   hansJouw opmerking ...

Vriendelijk verzoek om hier geen lange bestanden te posten (zoals source codes, log bestanden of config bestand). Gebruik het Forum hiervoor.

Deel:
*
*
Stuur me een notificatie van nieuwe opmerkingen (email).
       Je kunt jouw RSS reader gebruiken op opmerkingen te volgen.


Tweaking4All gebruikt de gratis Gravatar dienst voor de weergave van Avatars.
Tweaking4All deelt jouw email adressen NOOIT.